1 στους 4 προγραμματιστές παιχνιδιών ενδιαφέρεται για την τεχνολογία Blockchain

ΑρχικήΝέα1 στους 4 προγραμματιστές παιχνιδιών ενδιαφέρεται για την τεχνολογία Blockchain

Μοιραστείτε το

Αν και οι τεχνολογίες blockchain, όπως τα κρυπτονομίσματα, τα μη ανταλλάξιμα tokens (NFT) και το Web3, υιοθετούνται ολοένα και περισσότερο από τους επενδυτές και γίνονται όλο και πιο mainstream, οι προγραμματιστές παιχνιδιών δεν φαίνεται να είναι τόσο ενθουσιώδεις για αυτά όσο κάποτε.

Πράγματι, η πλειονότητα των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο δεν ενδιαφέρθηκε να χρησιμοποιήσει τεχνολογίες blockchain, σύμφωνα με τη γνώμη του 75% των προγραμματιστών παιχνιδιών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2023 από την πλατφόρμα αναλυτικών στοιχείων Statista, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στις 23 Ιανουαρίου.

Από την άλλη πλευρά, το 16% των ερωτηθέντων είπε ότι «ενδιαφέρονται κάπως». Μόνο το 7% είπε ότι είναι «πολύ ενδιαφέροντα» και ένα 2% από τους 2.300 ερωτηθέντες δήλωσε ότι ήδη χρησιμοποιούν την κρυπτογράφηση, NFT και Web3 για να υποστηρίξουν τα παιχνίδια τους.

Game studios interest in blockchain according to developers. Source: Statista

Όσον αφορά τις προσωπικές απόψεις των προγραμματιστών σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει πολύ τον περασμένο χρόνο, καθώς το 56% των ερωτηθέντων σε έρευνα του Games Developers Conference δήλωσε ότι είναι «αντίθετος στην τεχνολογία blockchain» και εξακολουθούν να είναι.

Game developers views on blockchain technology. Source: Games Developers Conference

Τι γίνεται με τα παιχνίδια τεχνολογίας blockchain;

Ο Ιαπωνικός γίγαντας τυχερών παιχνιδιών Square Enix ανακοίνωσε σχέδια για περαιτέρω διείσδυση στον τομέα των κρυπτογραφικών παιχνιδιών μέσα στο 2023 με την πρόθεση να κυκλοφορήσει νέους τίτλους, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος Yosuke Matsuda εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα παιχνίδια blockchain θα μεταβούν σε ένα νέο στάδιο ανάπτυξης αυτή την χρονιά».

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως μια προηγούμενη μελέτη έδειξε ότι, η δραστηριότητα των χρηστών σε παιχνίδια Web3 τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2022, αντιπροσώπευε σχεδόν τη μισή δραστηριότητα του blockchain (42,67%) σε 50 δίκτυα, όπως ανέφερε η Finbold την 1η Δεκεμβρίου.

Τον Νοέμβριο, ο Remigijus Zinys, Διευθύνων Σύμβουλος της παιχνιδοποιημένης κοινωνικής πλατφόρμας Breach.gg, είπε στην Finbold για την άποψή του ότι τα παιχνίδια metaverse θα ευδοκιμήσουν στο μέλλον όπως το πρώιμο Διαδίκτυο, καθώς τα παιχνίδια blockchain και τα έργα metaverse συγκέντρωσαν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2022 – μείωση σχεδόν 50% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Και, πιο πρόσφατα, ο πρώην Chief Product Officer του Tinder, Josh Sell, διορίστηκε ως νέος Chief Operating Officer στην εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών blockchain N3twork Studios για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της παραγωγής στα μελλοντικά παιχνίδια ρόλων Web3 (RPG), Legendary: Heroes Unchained και Triumph. Και τα δύο έχουν προγραμματιστεί για παγκόσμια κυκλοφορία το 2023.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...