Απαγόρευση του Bitcoin στη Ρωσία. Νέες κυρώσεις.

ΑρχικήΝέαBitcoinΑπαγόρευση του Bitcoin στη Ρωσία. Νέες κυρώσεις.

Οι ήδη περιορισμένες συναλλαγές μεταξύ ρωσικών bitcoin wallet και πάροχων υπηρεσιών της ΕΕ έχουν τώρα απαγορευτεί πλήρως.

Μοιραστείτε το

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) διπλασίασε τις προηγούμενες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες περιόρισαν τις συναλλαγές με bitcoin και κρυπτονομίσματα, με αποτέλεσμα την πλήρη απαγόρευση όλων των συναλλαγών, σύμφωνα με δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η Επιτροπή συμφωνεί με την έγκριση από το Συμβούλιο μιας όγδοης δέσμης σκληρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας», αναφέρεται στη δήλωση.

Όλα τα wallet, οι λογαριασμοί και οι υπηρεσίες φύλαξης bitcoin και κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία απαγορεύονται για την ώρα. Προηγουμένως, οι συναλλαγές περιορίζονταν στις 10.000 ευρώ (9.900 δολάρια).Η απαγόρευση έρχεται μετά από πρόσφατες ειδήσεις από τη Ρωσία, όπου το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τις προθέσεις της χώρας να επιτρέψει σε οποιονδήποτε κλάδο να δέχεται bitcoin και κρυπτονομίσματα για το διεθνές εμπόριο. Τον περασμένο μήνα, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Alexei Moiseev δήλωσε ότι «δεν υπάρχει τρόπος να γίνει χωρίς διασυνοριακούς διακανονισμούς σε κρυπτονομίσματα».

Οι νέες κυρώσεις επεκτείνονται πέρα ​​από τα κρυπτονομίσματα και περιλαμβάνουν επίσης περιορισμούς σε άτομα και οντότητες στις περιοχές Ντονέστκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια. Κάθε άτομο που υπόκειται σε κυρώσεις πιστεύεται ότι εμπλέκεται στην ρωσική κατοχή, παράνομη προσάρτηση και ψευδή δημοψηφίσματα στις προαναφερθείσες περιοχές.

Επιπλέον, επιβλήθηκαν κυρώσεις στις εξαγωγές με στόχο τη ρωσική στρατιωτική, βιομηχανική και τεχνολογική πρόσβαση, καθώς και τον αμυντικό της τομέα. Η ΕΕ επέβαλε επίσης περιορισμό εισαγωγών 7 δισεκατομμυρίων ευρώ και ανώτατα όρια στις τιμές του πετρελαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...