2023: Απολύσεις προσωπικού σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και χρεοκοπίες

ΑρχικήΝέα2023: Απολύσεις προσωπικού σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και χρεοκοπίες

Μοιραστείτε το

Η κρίση στη βιομηχανία κρυπτογράφησης συνεχίζει να εξαπλώνεται…

Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή μεγάλη κρίση με αποτέλεσμα την κατάρρευση πολλών εταιρειών. Οι κύριοι λόγοι πίσω από αυτήν την πτώση περιλαμβάνουν τις επικίνδυνες πρακτικές, την έλλειψη ρυθμιστικών κανόνων αλλά και τις αναλήψεις χρημάτων από πελάτες, που οδηγούν σε πτώχευση σημαντικών ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων.

Αυτή η κατάσταση έχει αναδείξει τη διασύνδεση πολλών παραγόντων του κλάδου, όπως αποδεικνύεται από τις διαδικασίες πτώχευσης που συνεχίζονται από πέρυσι. Οι συνεχιζόμενες αυξήσεις επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας έχουν επίσης κάνει τους επενδυτές να στραφούν από τα κρυπτονομίσματα σε ασφαλέστερες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Φέτος σημειώθηκε μια σειρά από σημαντικά προβλήματα στον κλάδο, όπως σημαντικές απολύσεις και χρεοκοπίες. Αξιοσημείωτα παραδείγματα περιλαμβάνουν τις εταιρείες FTX, Blockfi, Celsius και Voyager, οι οποίες βρίσκονται επί του παρόντος σε διαδικασία πτώχευσης.

Blockchain.com

Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Blockchain.com πρόκειται να απολύσει το 28% του εργατικού της δυναμικού, που αντιστοιχεί σε περίπου 110 υπαλλήλους, σύμφωνα με το CoinDesk. H εταιρεία είχε επίσης απολύσει άλλα 150 άτομα και ανακοίνωσε επίσης το κλείσιμο των γραφείων της στην Αργεντινή.

Coinbase

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα απολύσει περίπου το 20% του προσωπικού του, περίπου 950 άτομα, και θα προχωρήσει σε περικοπές μέρος ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η εταιρεία είχε περίπου 4.700 εργαζόμενους. Το ανταλλακτήριο απέλυσε υπαλλήλους και πέρυσι το καλοκαίρι.

Το Coinbase συμφώνησε πρόσφατα να καταβάλει πρόστιμο 50 εκατομμυρίων δολαρίων στο Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της πολιτείας της Νέας Υόρκης, για να διευθετήσει τις κατηγορίες ότι επέτρεπε στους πελάτες να ανοίγουν λογαριασμούς χωρίς να διενεργούν επαρκείς ελέγχους.

Crypto.com

Το ανταλλακτήριο με έδρα τη Σιγκαπούρη μείωσε το ένα πέμπτο του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού του που ήταν ο δεύτερος γύρος απολύσεων μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

Μέλη του προσωπικού του Crypto.com ανακάλυψαν ότι απολύθηκαν όταν ξαφνικά αποσυνδέθηκαν από διαδικτυακές συσκέψεις σύμφωνα με όσα ανέφερε η Wall Street Journal.

Επίσης, αρκετά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων επλήγησαν από μεγάλες αναλήψεις μετά την ξαφνική κατάρρευση του FTX τον Νοέμβριο. Ένα λάθος από το Crypto.com εκείνο το μήνα, του πρόσθεσε ένα επιπλέον πρόβλημα. Ο διευθύνων σύμβουλος Kris Marszalek ,είπε ότι η εταιρεία δεν είχε χειριστεί σωστά μια συναλλαγή περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Digital Currency Group

Ο όμιλος κρυπτονομισμάτων είπε ότι θα κλείσει το τμήμα διαχείρισης της περιουσίας του, το HQ, το οποίο ήταν μια σχετικά νέα προσθήκη στις προσθήκες του Barry Silbert. Τα άλλα ακίνητα της DCG περιλαμβάνουν την Genesis Global Capital, την Grayscale και την εταιρεία CoinDesk.

Το CoinDesk είχε συνάντηση με επενδυτικούς τραπεζίτες για να το βοηθήσουν να εξερευνήσει τις επιλογές του, συμπεριλαμβανομένης μερικής ή πλήρη πώληση. Τους τελευταίους μήνες, η Digital Currency Group έλαβε πολλαπλές προσφορές ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων για το CoinDesk, το οποίο απέκτησε το 2016 για 500.000 δολάρια.

Genesis

Η εταιρεία δανειοδότησης κρυπτονομισμάτων της DCG απέλυσε το 30% του προσωπικού της και υπέβαλε αίτηση για πτώχευση , μαζί με δύο από τις θυγατρικές της. Η πτώση της είναι ένα παράδειγμα πώς η κατάρρευση του FTX επηρέασε τον κλάδο. Η Genesis είχε δανείσει τουλάχιστον εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στην εμπορική εταιρεία Alameda Research, θυγατρική της FTX, όπως ανέφερε η Wall Street Journal.

Οι δανειστές κρυπτονομισμάτων Celsius Network και Voyager Digital είχαν καταθέσει επίσης αίτηση πτώχευσης πέρυσι τον Ιούλιο.

Luno

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων είπε ότι απέλυσε περίπου το 35% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού του, σηματοδοτώντας άλλη μια οπισθοδρόμηση για τη μητρική εταιρεία της Digital Currency Group. Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο είχε περισσότερους από 900 υπαλλήλους – γνωστούς εσωτερικά ως “Lunauts” – πριν από τις απολύσεις, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της εταιρείας.

Huobi

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Huobi είπε ότι σχεδιάζει να απολύσει περίπου το ένα πέμπτο του προσωπικού του και ότι θα διατηρήσει μια πολύ μικρή ομάδα. Ανέφερε επίσης ότι τα περιουσιακά στοιχεία των χρηστών «θα προστατεύονται πάντα»

Η Nansen, μια πλατφόρμα ανάλυσης blockchain, είπε ότι η Huobi είδε σημαντική αύξηση στις καθαρές εκροές πριν από την ανακοίνωση.

Silvergate Capital

Η Silvergate Capital μία από τις κορυφαίες τράπεζες στην αγορά κρυπτονομισμάτων, είπε ότι θα κλείσει και θα επιστρέψει όλες τις καταθέσεις μετά από μια πορεία που την ανάγκασε να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία με μεγάλη απώλεια, για να καλύψει αναλήψεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...