30.000 BITCOIN πωλούνται για 0,03 $ το κάθε ένα. Τώρα αξίζουν 800 εκατομμύρια

ΑρχικήΝέα30.000 BITCOIN πωλούνται για 0,03 $ το κάθε ένα. Τώρα αξίζουν 800...

Μοιραστείτε το

Ιστορική αναδρομή σε μία από τις χειρότερες πωλήσεις στην ιστορία – όταν το 2010 κάποιος πούλησε 30.000 BTC για μόνο 0,03 $ το καθένα.


Στον δυναμικό κόσμο του Bitcoin, οι ιστορίες για χαμένες ευκαιρίες και απίστευτες συναλλαγές είναι άφθονες, αλλά λίγοι συναγωνίζονται την απόλυτη έκπληξη μιας πώλησης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου 2010.

Ανακαλύφθηκε από τον διάσημο ιστορικό του Bitcoin Pete Rizzo, το αξιοσημείωτο ταξίδι ενός πρώιμου λάτρη του Bitcoin που κατάφερε να συγκεντρώσει 30.000 BTC, για να τα αποχωριστεί για μόλις 0,03 $ το καθένα.

Κατά τη στιγμή της πώλησης, το Bitcoin διαπραγματευόταν κάτω από την αγοραία αξία με περίπου 0,06 $ ανά μονάδα, αποδίδοντας συνολικά μόλις 900 $. Ωστόσο, η εντυπωσιακή ανατροπή σε αυτή την αφήγηση βρίσκεται στη σημερινή αποτίμηση. Εάν η ίδια ποσότητα Bitcoin πωλούνταν σήμερα, θα είχε ένα εκπληκτικό ποσό που θα ξεπερνούσε τα $810.000.000.

Αυτό χρησιμεύει ως μια οδυνηρή υπενθύμιση της δυνατότητας για εξαιρετικά κέρδη στη σφαίρα των κρυπτονομισμάτων και τον βαθύ αντίκτυπο του συγχρονισμού και της πρόβλεψης στην εξέλιξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Την εποχή που το Bitcoin απείχε πολύ από την αξία των 27.000 δολαρίων, φαίνεται ότι ο πωλητής στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να είχε προθέσεις που ξεπερνούσαν το απλό κέρδος. Σε μια ενδιαφέρουσα ανατροπή, προτείνεται ότι το κίνητρo του ήταν να αμφισβητήσουν την ίδια τη βιωσιμότητα του ίδιου του κρυπτονομίσματος.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά της εποχής πίστευαν ότι ο πωλητής δεν ήταν άλλος από τον William “Nenolod” Pitcock, έναν υπάλληλο σε ένα κέντρο δεδομένων, ο οποίος φέρεται να διέθετε ένα σημαντικό απόθεμα σχεδόν 100.000 BTC που αποφάσισε να ρευστοποιήσει το 2010.

Σε μια ξεχωριστή πώληση που έλαβε χώρα τον Ιούλιο, ο Pitcock είχε εκφράσει τα κίνητρα του, εκφράζοντας την επιθυμία να υποκινήσει αυτό που αποκάλεσε «τραπεζική βιασύνη». Επεξεργάστηκε την πρόθεσή του, δηλώνοντας: «Ο σκοπός ήταν να αποδείξει με δύο τρόπους ότι το σύστημα Bitcoin μπορεί να επιτεθεί… [και] να προκαλέσει κερδοσκοπία στην οικονομία του bitcoin.

Αυτό το συναρπαστικό κεφάλαιο στην πρώιμη ιστορία του Bitcoin υπογραμμίζει την ποικιλομορφία των κινήτρων και των πεποιθήσεων που είχαν οι πρώτοι χρήστες, παρουσιάζοντας την περίπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ ιδεολογίας και οικονομικού κέρδους στο τοπίο των κρυπτονομισμάτων.

Αν και καμία σχέση μεταξύ των γεγονότων δεν μπορεί να τεκμηριωθεί, το thread, που είναι θαμμένο στα αρχεία ενός πρώιμου φόρουμ χρηστών του Bitcoin, χρησιμεύει ως χρονοκάψουλα, μεταφέροντας τους αναγνώστες πίσω σε μια στιγμή που οι πραγματικές δυνατότητες του Bitcoin δεν είχαν ακόμη αποκαλυφθεί.

Ενώ ορισμένοι μπορεί να το βλέπουν ως μια οδυνηρή υπενθύμιση χαμένων ευκαιριών, άλλοι το βλέπουν ως απόδειξη της διαρκούς γοητείας που έχει δημιουργήσει το Bitcoin όλα αυτά τα χρόνια.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...