4.000 Αμερικανοί προβλέπουν την τιμή του Bitcoin για τους επόμενους 6 μήνες

ΑρχικήΝέα4.000 Αμερικανοί προβλέπουν την τιμή του Bitcoin για τους επόμενους 6 μήνες

Μοιραστείτε το

Το Bitcoin (BTC), με κέρδη περίπου 40% το 2023, απολαμβάνει μια επιτυχημένη έναρξη της χρονιάς. Ωστόσο, οι επενδυτές ελπίζουν το BTC να καταφέρει να διατηρήσει τα κέρδη για τους επόμενους μήνες.

Παρά την αισιοδοξία, οι ερωτηθέντες στην έρευνα, βλέπουν ένα ζοφερό μέλλον για το Bitcoin, προβλέποντας ότι το περιουσιακό στοιχείο πιθανότατα θα διαπραγματευτεί στα 15.252 δολάρια στους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 24 Ιανουαρίου από την Morning Consult.

Η πρόβλεψη της τιμής αντιπροσωπεύει πτώση περίπου 34% από την αξία του Bitcoin κατά τη στιγμή της δημοσίευσης. Συγκεκριμένα, το μέγεθος του δείγματος για τα αποτελέσματα της έρευνας ανήλθε σε 4.400 άτομα.

Source: Morningconsult.com

Από τα σχόλια, είναι σαφές ότι η εμπιστοσύνη στο Bitcoin μεταξύ των ερωτηθέντων είναι μειωμένη, παρά το γεγονός ότι το περιουσιακό στοιχείο ξεκίνησε τη χρονιά με θετικό τρόπο.

Αν και το Bitcoin έχει κερδίσει σημαντικά το 2023, διατηρώντας την τιμή πάνω από το επίπεδο των $23.000, το περιουσιακό στοιχείο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αβεβαιότητα.

Αυτή τη στιγμή, το Bitcoin φαίνεται να ανακάμπτει από την αβεβαιότητα των μακροοικονομικών παραγόντων, αλλά η βραχυπρόθεσμη προβολή παραμένει ασταθής. Σε αυτήν την περίπτωση, παρά τη βελτίωση των βασικών μακροοικονομικών παραγόντων, οι προοπτικές του Bitcoin εξαρτώνται επίσης από τη συνολική κατάσταση της οικονομίας η οποία βρίσκεται σε ύφεση.

Το Bitcoin αντιμετωπίζει πιθανή ανατροπή

Πράγματι, η τιμή του Bitcoin απέτυχε να διατηρήσει το επίπεδο αντίστασης των $24.000 παρά την τελευταία πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια. Συγκεκριμένα, η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25% όπως αναμενόταν, παράγοντας που θεωρήθηκε πιθανό έναυσμα για ένα ράλι μεταξύ περιουσιακών στοιχείων κινδύνου όπως το Bitcoin. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bitcoin αντέδρασε θετικά για να φτάσει για λίγο τα 24.000 δολάρια.

Ωστόσο, η ανοδική δυναμική του Bitcoin αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ανατροπής, μετά τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, περισσότερες από 500.000 θέσεις εργασίας προστέθηκαν τον Ιανουάριο για να ξεπεράσουν τις προσδοκίες, με τα ποσοστά ανεργίας να πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν έξι δεκαετιών.

Επιπλέον, οι κανονισμοί παραμένουν ένα σημαντικό θέμα που επηρεάζουν την τιμή του Bitcoin. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές κρατικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, έχουν ξεκαθαρίσει τα σχέδια τους για ρύθμιση της κρυπτογράφησης.

Εβδομαδιαίο Διάγραμμα Bitcoin

Το Bitcoin διαπραγματεύεται επί του παρόντος στα 23.337 δολάρια, με ημερήσιες απώλειες άνω του 1%. Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα, το BTC είναι πάνω από 1%.

Bitcoin price 7-day chart. Source: Finbold.com

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...