Αύξηση στις εγκαταστάσεις ATM κρυπτονομισμάτων μετά από μια συνεχόμενη πτώση

ΑρχικήΝέαΑύξηση στις εγκαταστάσεις ATM κρυπτονομισμάτων μετά από μια συνεχόμενη πτώση

Μοιραστείτε το

Tον Μάιο καταγράφηκε μια αιφνίδια αύξηση, με σχεδόν 1.400 νέες εγκαταστάσεις Bitcoin και κρύπτο ATM βάζοντας ένα τέλος στην συνεχόμενη μείωση των εγκαταστάσεων.

Ο συνολικός αριθμός των ATM κρυπτονομισμάτων μειωνόταν συνεχώς τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μεγάλες οικονομίες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέβαλαν στη μείωση των αριθμών, αλλά η Αυστραλία, η Πολωνία και η Ισπανία αύξησαν τις εγκαταστάσεις των ATM.

A histogram chart shows the net change of cryptocurrency machine numbers installed and removed monthly. Source: Coin ATM Radar

Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει ότι, τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023, τα ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως μειώθηκαν κατά 5.850. Τον Μάιο, ωστόσο, 1.397 μηχανές προστέθηκαν ξανά στο παγκόσμιο δίκτυο κρυπτονομισμάτων ATM, επιβεβαιώνοντας δεδομένα από το Coin ATM Radar.

Αν και τα Bitcoin ΑΤΜ δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δικτύου Bitcoin, χρησιμεύουν ωστόσο ως φυσική πύλη για τους ανθρώπους να ανταλλάσσουν τα χρήματα τους για κρυπτονομίσματα. Μόνο το 2023, η Αυστραλία εγκατέστησε συνολικά 233 ΑΤΜ, και έγινε ο τρίτος μεγαλύτερος κόμβος crypto ATM στον κόσμο.

Παρά τη μείωση που παρουσιάστηκε τους πρώτους μήνες του 2023, οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν ηγετική θέση — αντιπροσωπεύοντας το 84,7% των ATM κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως και τη δεύτερη θέση κατέχει ο Καναδάς με ποσοστό 7,6%.

Μέχρι σήμερα, 35.069 ΑΤΜ παραμένουν σε λειτουργία παγκοσμίως. Πρόσφατα, ένας χάκερ κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες του κατασκευαστή Bitcoin ATM General Bytes, συμπεριλαμβανομένων κωδικών πρόσβασης, ιδιωτικών κλειδιών και κεφαλαίων.

«Έχουμε λάβει άμεσα μέτρα για να αποτρέψουμε περαιτέρω μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα μας και εργαζόμαστε συνεχώς για να προστατεύσουμε τους πελάτες μας», ανέφερε στη δήλωση της η General Bytes.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...