Αύξηση στις τιμές των μετοχών που σχετίζονται με την εξόρυξη Bitcoin λόγω ανάκαμψης των αγορών κρυπτονομισμάτων

ΑρχικήΝέαΑύξηση στις τιμές των μετοχών που σχετίζονται με την εξόρυξη Bitcoin λόγω...

Μοιραστείτε το


Αυτή την περίοδο παρατηρείται μια αύξηση στις τιμές τόσο των κρυπτονομισμάτων αλλά και των μετοχών που σχετίζονται με την εξόρυξη Bitcoin λόγω της δυναμικής της αγοράς.

Αυτή την βδομάδα οι τιμές των μετοχών σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης Bitcoin που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Η κίνηση αυτή οφείλεται σε μια γενικότερη άνοδο της αγοράς κρυπτονομισμάτων που έχει προσθέσει σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια στη συνολική κεφαλαιοποίηση την περασμένη εβδομάδα. Το Bitcoin, έχει αυξηθεί περισσότερο από 13% από την αρχή του τρέχοντος έτους με αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης για μετοχές εξόρυξης.

Οι εταιρείες εξόρυξης Bitcoin Riot Blockchain, Marathon Digital, Hive, Hut8 και Bitfarms έχουν πάρει φωτιά αυτή την εβδομάδα. Πολλές από αυτές έχουν σημειώσει διψήφια κέρδη τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με την MarketWatch, οι τιμές του Riot Blockchain (RIOT) έχουν αυξηθεί κατά 43% αυτή την εβδομάδα. Επιπρόσθετα, οι μετοχές έκλεισαν στα 6,13 δολ. στις μεταγενέστερες διαπραγματεύσεις την Πέμπτη μετά από άνοδο 14,5% την ημέρα.

Οι τιμές της Marathon Digital (MARA) έφτασαν το 30,9% την Πέμπτη, κλείνοντας τη μέρα στα 6,76 $. Οι τιμές των μετοχών αυτής της εταιρείας εξόρυξης έχουν αυξηθεί κατά 65% από την αρχή της εβδομάδας, βάση της MarketWatch.

Η Hive Blockchain Technologies είχε μια ακόμα καλύτερη μέρα χθες. Οι τιμές του HIVE αυξήθηκαν κατά 37,6% την ημέρα για να λήξουν στα 3,21 $. Το εβδομαδιαίο κέρδος για αυτό το απόθεμα εξόρυξης έφτασε στα 76%.

Η Hut 8 Mining Corp (HUT) σημείωσε άνοδο 22,2% την Πέμπτη και έκλεισε στα 1,38 δολάρια σε συναλλαγές μετά το ωράριο λειτουργίας. Η εταιρεία εξόρυξης Bitcoin είχε επίσης μια καλή εβδομάδα, με τις τιμές των μετοχών να αυξάνονται κατά 51% από τότε που άνοιξαν οι αγορές στις 9 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Hut8 ανακοίνωσε ότι είχε εξορύξει 3.568 BTC σε όλη τη διάρκεια του 2022. Αυτό αύξησε τα αποθέματά της κατά 65% σε 9.086 BTC, και η εταιρεία είπε ότι θα τηρήσει τη μακροχρόνια στρατηγική της «hodl».

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες εξόρυξης χτυπήθηκαν άγρια το 2022. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές των μετοχών τους είναι πολύ πιο κάτω από τις τιμές αιχμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...