Κατάθεση αίτησης πτώχευσης από την Genesis

ΑρχικήΝέαΚατάθεση αίτησης πτώχευσης από την Genesis

Μοιραστείτε το

Η Genesis Global Holdco, η μητρική εταιρεία του δανειστή κρυπτονομισμάτων Genesis Global Capital, κατέθεσε αίτηση για προστασία από την πτώχευση του Κεφαλαίου 11, και έγινε η τελευταία εταιρεία που υποχώρησε στις πιέσεις μετά την απότομη πτώση της FTX.

Την Πέμπτη, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με δικαστικά αρχεία που επικαλέστηκαν πολλές ειδησεογραφικές πηγές την Παρασκευή.

Η Genesis Global Capital, ένας από τους μεγαλύτερους δανειστές κρυπτογράφησης, διέκοψε τις αποπληρωμές των πελατών στις 16 Νοεμβρίου, ενισχύοντας τους φόβους ότι θα καταρρεύσουν κι άλλες εταιρείες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι εξαγορές και τα δάνεια παραμένουν παγωμένα και οι απαιτήσεις θα διεκπεραιωθούν μετά από απόφαση δικαστηρίου.

Genesis: «Κατάθεση πτώχευσης»

Με βάση τα αρχεία πτώχευσης, η GGC κατονόμασε περισσότερους από 100.000 πιστωτές σε μια «μέγα» αίτηση πτώχευσης, με τις συνολικές υποχρεώσεις να κυμαίνονται από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια έως 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε ανακοίνωσή της, η Genesis Global Holdco αποκάλυψε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης ή συμφωνίας μετοχικού κεφαλαίου για να αποπληρώσει τους πιστωτές και ότι έχει 150 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για να υποστηρίξει την αναδιάρθρωση.

Μήνες τώρα συζητιόταν σχετικά με το εάν η Genesis θα κήρυττε πτώχευση ή όχι και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ είχε μόλις ξεκινήσει μια καταγγελία κατά της Genesis και του πρώην συνεργάτη της Gemini για φερόμενη παράνομη πώληση τίτλων.

Το Digital Currency Group (DCG), το οποίο κατέχει επίσης το CoinDesk, είναι η μητρική εταιρεία της Genesis Global Holdco και των θυγατρικών της GGC και Genesis Asia Pacific Pte. Ltd.

Ο Barry Silbert είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Επιπλέον, μέσω των πολλαπλών θυγατρικών της, η DCG έχει επενδύσει σε περισσότερες από 200 επιχειρήσεις κρυπτογράφησης.

Ο Silbert, πρώην επενδυτικός τραπεζίτης, πούλησε την πλατφόρμα χρηματιστηριακών συναλλαγών Second Market στη NASDAQ για ένα άγνωστο ποσό το 2015 προτού ξεκινήσει την DCG.

Κύμα Κρυπτοκαταστροφών

Η υπόθεση πτώχευσης της Genesis είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά από καταστροφές κρυπτογράφησης και τεράστιες απολύσεις που επισπεύδονται από την πτώση των τιμών το 2022.

Η εταιρεία είχε ήδη εμπλακεί σε μια μάχη με την Gemini Trust Co, η οποία ιδρύθηκε από τους δίδυμους Winklevoss, Cameron και Tyler, οι οποίοι είναι πρώην Ολυμπιακοί κωπηλάτες των ΗΠΑ.

Η Genesis και η Gemini βρίσκονται σε αντίθεση για το Earn, ένα προϊόν δανεισμού κρυπτονομισμάτων που λειτουργούσαν από κοινού.

Η SEC κατηγόρησε τις δύο εταιρείες στις 12 Ιανουαρίου για παράνομη προσφορά τίτλων σε επενδυτές μέσω του προγράμματος. Ο Tyler Winklevoss χαρακτήρισε την καταγγελία αποκαρδιωτική.

Η Genesis ανέφερε ένα δάνειο 766 εκατομμυρίων δολαρίων που καταβάλλεται στην Gemini στην κατάθεση πτώχευσης την Πέμπτη.
Ο Cameron Winklevoss ζήτησε την αποχώρηση του Silbert ως Διευθύνων Σύμβουλος του Digital Currency Group στις 10 Ιανουαρίου.

Καθώς οι αγορές αφομοίωσαν τις εξελίξεις, οι αξίες των κρυπτονομισμάτων υποχώρησαν ελαφρώς. Το Bitcoin παρέμεινε αμετάβλητο στα 20.950 δολάρια αφού έφτασε στο υψηλό των 21.050 δολαρίων νωρίτερα. Την περασμένη εβδομάδα, η τιμή του αυξήθηκε κατά 12%, ανακτώντας ένα μέρος της απότομης πτώσης του περασμένου έτους.

Εν τω μεταξύ, ο Cameron Winklevoss, συνιδρυτής της Gemini, έγραψε στο Twitter ότι η πτώχευση είναι ένα «κρίσιμο βήμα» για την ανάκτηση των περιουσιακών τους στοιχείων από τους χρήστες Gemini.
Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι η DCG και ο Silbert «συνεχίζουν να αρνούνται να προσφέρουν στους πιστωτές μια δίκαιη συμφωνία» και απείλησε να καταθέσει μήνυση «εκτός εάν ο Barry και η DCG συνέλθουν».

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...