Έκθεση Λευκού Οίκου: Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αποτυγχάνουν να αποδώσουν τα ”οφέλη” τους

ΑρχικήΝέαΈκθεση Λευκού Οίκου: Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αποτυγχάνουν να αποδώσουν τα ''οφέλη''...

Μοιραστείτε το

Η έκθεση του Λευκού Οίκου στοχεύει στα Crypto Assets και αφιερώνει 35 σελίδες για να απομυθοποιήσει τα πλεονεκτήματα τους.

Στελέχη της βιομηχανίας των κρυπτονομισμάτων έχουν εκνευριστεί με την τελευταία οικονομική έκθεση του Λευκού Οίκου – η οποία περιλαμβάνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο αφιερωμένο στο να θέτει αμφιβολίες για την αξία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η Οικονομική Έκθεση, που κυκλοφόρησε στις 20 Μαρτίου, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο Λευκός Οίκος συμπεριέλαβε μια ενότητα για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία από τότε που άρχισε να εκδίδει την ετήσια έκθεση οικονομικής πολιτικής το 1950.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας επενδύσεων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Paradigm, Fred Ehrsam, παρατήρησε ότι το 15% της Οικονομικής Έκθεσης ήταν αφιερωμένο στο “Crypto FUD”.

Η έκθεση περιλαμβάνει 35 σελίδες αφιερωμένες στην απομυθοποίηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μαζί με μια σύντομη ενότητα για το σύστημα πληρωμών FedNow και τα ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC).

Το κύριο επιχείρημα της έκθεσης είναι ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αποτυγχάνουν να αποδώσουν τα ”ισχυριζόμενα” οφέλη τους, όπως η βελτίωση των συστημάτων πληρωμών, η οικονομική ένταξη και η δημιουργία μηχανισμών για τη μεταφορά αξίας και πνευματικής ιδιοκτησίας.

Επίσης υποστηρίζει ότι τα κρυπτονομίσματα αποτυγχάνουν να εκτελέσουν τις λειτουργίες του κρατικού χρήματος – όπως το δολάριο ΗΠΑ – καθώς οι τιμές των κρυπτονομισμάτων κυμαίνονται πολύ ​​για να είναι ένα σταθερό απόθεμα αξίας, και επίσης δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως λογιστική μονάδα ή μέσο ανταλλαγής.

Excerpt from Chapter 8: Digital Assets: Relearning Economic Principles Source: Economic Report of the President

Η έκθεση στοχεύει επίσης στα stablecoins, τα οποία, όπως υποστηρίζει, υπόκεινται σε κινδύνους και ως εκ τούτου, είναι πολύ επικίνδυνα για να ικανοποιήσουν τον ρόλο τους ως μέσο «ταχείας πληρωμής».

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Blockchain Association, Kristin Smith, χαρακτήρισε την τελευταία προεδρική έκθεση «απογοητευτική», λέγοντας ότι ορισμένοι στην κυβέρνηση εμφανίζονται «ολοένα και πιο αλλεργικοί» στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία κρυπτογράφησης, προσθέτοντας τα πιο κάτω:

«Προτρέπουμε την κυβέρνηση Μπάιντεν να εξετάσει πώς θα μείνει στη μνήμη των πολιτών: ως ηγέτης της καινοτομίας ή ως εμπόδιο σε μια παγκόσμια τεχνολογική επανάσταση».

Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης η αποκέντρωση (Decentralization), η οποία υποστηρίζει ότι «παρά τους ισχυρισμούς ότι είναι αποκεντρωμένες και αξιόπιστες, οι εφαρμογές που βασίζονται σε blockchain δεν ισχύουν στην πράξη».

Η τελευταία ετήσια έκθεση οικονομικής πολιτικής δημοσιεύτηκε περίπου δύο εβδομάδες μετά την κατάρρευση της Silvergate Bank, της Silicon Valley Bank και της Signature Bank – και οι τρεις από τις οποίες εξυπηρετούσαν πτυχές της βιομηχανίας κρυπτογράφησης.

Ο Dan Reecer, επικεφαλής ανάπτυξης στην πλατφόρμα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) Acala Network, ισχυρίζεται ότι η έκθεση έρχεται «λίγες μέρες» μετά την εκτέλεση της Operation Chokepoint 2.0 σε τράπεζες ”φιλικές” προς εταιρείες κρυπτονομισμάτων.

Source: Twitter

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...