Ανακαλύπτοντας το Cosmos (ATOM): Το blockchain που ανοίγει νέους ορίζοντες στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

ΑρχικήΚρυπτοπαιδείαΑνακαλύπτοντας το Cosmos (ATOM): Το blockchain που ανοίγει νέους ορίζοντες στον κόσμο...

Μοιραστείτε το

Το Cosmos είναι μία πλατφόρμα blockchain που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Proof of Stake και επιτρέπει τη δημιουργία και τη λειτουργία ανεξάρτητων blockchain. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πιο αναλυτικά τι είναι το Cosmos, πως λειτουργεί, τι το καθιστά μοναδικό και αν αξίζει να επενδύσετε σε αυτό.

Τι είναι το Cosmos;

Το Cosmos είναι μια πλατφόρμα blockchain που στοχεύει να επιλύσει ορισμένα από τα προβλήματα που υπάρχουν στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Ο βασικός του στόχος είναι να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα από διαλειτουργικά δίκτυα blockchain – αναφέρεται σε δίκτυα που μπορούν να αλληλεπιδρούν και να ανταλλάσσουν δεδομένα και λειτουργίες μεταξύ τους – επιτρέποντας στους χρήστες να μεταφέρουν περιουσιακά στοιχεία και να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς δυσκολία. Το Cosmos παρέχει ένα πλαίσιο για ανεξάρτητα blockchains να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο δίκτυο συνδεδεμένων blockchains.

Το κρυπτονόμισμα ATOM είναι το native token του δικτύου Cosmos. Χρησιμοποιείται για συναλλαγές, staking και για τη διακυβέρνηση του δικτύου. Η δημιουργία του Cosmos και του ATOM καθοδηγήθηκε από τον Jae Kwon, ο οποίος φαντάστηκε ένα μέλλον όπου διαφορετικά blockchains που θα μπορούσαν να λειτουργούν μαζί χωρίς δυσκολία.

Πώς λειτουργεί το Cosmos;

Το Cosmos χρησιμοποιεί ένα μηχανισμό συναίνεσης που ονομάζεται Tendermint, ο οποίος είναι ένας αλγόριθμος PoS. Αυτό σημαίνει ότι αντί να βασίζεται στο ενεργοβόρο mining όπως το Bitcoin, το Cosmos χρησιμοποιεί validators οι οποίοι στοιχηματίζουν τα ATOM tokens τους, για να βοηθήσουν στην ασφάλεια του δικτύου και να κερδίσουν ανταμοιβές. Οι validators είναι υπεύθυνοι για την επαλήθευση των συναλλαγών στο δίκτυο και για τη διασφάλιση ότι είναι έγκυρες. Εάν ένας validator ενεργεί κακόβουλα, το stake του μπορεί να μειωθεί, παρέχοντας ένα ισχυρό κίνητρο για να ενεργεί στο καλύτερο συμφέρον του δικτύου. Οι stakers, από την άλλη πλευρά, είναι υπεύθυνοι για την ανάθεση των tokens τους σε validators και την κερδοσκοπία ενός μέρους των ανταμοιβών που δημιουργούνται από τους validators.

Γιατί ξεχωρίζει το Cosmos;

Μία από τις βασικές λειτουργίες που καθιστούν το Cosmos μοναδικό είναι η διαλειτουργικότητα του. Το Cosmos παρέχει ένα πλαίσιο για διαφορετικά blockchains που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, επιτρέποντας τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων και δεδομένων. Αυτό είναι ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό για την ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα διαφορετικών δικτύων, χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν συνεχώς από το ένα στο άλλο.

Μια άλλη λειτουργία που ξεχωρίζει το Cosmos είναι η ευκολία χρήσης του. Το Cosmos έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι φιλικό προς το χρήστη και προσβάσιμο σε όλους, ανεξάρτητα από τις τεχνικές τους γνώσεις. Η πλατφόρμα διαθέτει γραφική διεπαφή χρήστη (GUI) που την καθιστά εύκολη στην πλοήγηση, και η διαδικασία του staking και της ανάθεσης των ATOM tokens είναι απλή.

Η τιμή του Cosmos (ATOM);

Το Cosmos ξεκίνησε στην αγορά μέσω μιας ICO στις 5 Απριλίου 2017.Το ICO (Initial Coin Offering) είναι μια μέθοδος χρηματοδότησης για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις που εκδίδουν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα ή τα λεγόμενα tokens. Μέσα σε λίγα λεπτά, το Tendermint (που ξεκίνησε το νόμισμα) συγκέντρωσε 17.300.000 δολάρια. Το Tendermint είναι ένας μηχανισμός συναίνεσης (BFT) που χρησιμοποιείται στο δίκτυο του Cosmos, στο οποίο ανήκει και το ATOM. Είναι ο κύριος μηχανισμός συναίνεσης που χρησιμοποιείται για την επικύρωση των συναλλαγών και την ασφάλεια του δικτύου του Cosmos. Η τιμή του ICO token ήταν 0,1 δολάρια ανά token. Μετά την έναρξη, η ομάδα προχώρησε στην ανάπτυξη του δικτύου Cosmos.

Τον Φεβρουάριο του 2019, το Cosmos ήταν 2,75 δολάρια. Μέχρι τις 5 Απριλίου, είχε φτάσει στα 3,73 δολάρια. Συνέχισε να ανεβαίνει, φτάνοντας τα 4,74 δολάρια στις 21 Μαΐου και τα 6,51 δολάρια στις 21 Ιουνίου. Η τιμή άρχισε να πέφτει τον Ιούλιο και μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου είχε φτάσει στα 2,04 δολάρια. Τον Οκτώβριο παρουσίασε ανάκαμψη και την τελευταία μέρα του μήνα συναλλάχθηκε στα 3,01 δολάρια. Στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2019, το ATOM συναλλασσόταν γύρω στα 4,25 δολάρια.

Το 2020 ξεκίνησε θετικά για το Cosmos (ATOM). Στις 2 Ιανουαρίου, συναλλασσόταν στα 4,38 δολάρια. Μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, είχε φτάσει στα 4,79 δολάρια. Προς το τέλος Φεβρουαρίου, το νόμισμα άρχισε να χάνει αρκετά γρήγορα αξία. Στις 13 Μαρτίου, έφτασε στο all-time low(ATL) των 1,13 δολαρίων. Ξεκίνησε μια αργή ανάκαμψη, φθάνοντας τα 1,86 δολάρια στις 30 Μαρτίου. Συνέχισε να ανεβαίνει αργά και στις 23 Ιουλίου είχε φτάσει στα 4,01 δολάρια. Μέχρι τις 26 Αυγούστου, συναλλασσόταν στα 8,40 δολάρια. Από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο, η τιμή του νομίσματος διακυμαινόταν συνεχώς. Έκλεισε το έτος περίπου στα 5,64 δολάρια.

Το 2021 ήταν μια καλή χρονιά για το ATOM. Ξεκίνησε το έτος περίπου στα 5,87 δολάρια. Μέχρι τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, είχε αυξηθεί δραματικά στα περίπου 14,90 δολάρια. Στις 17 Φεβρουαρίου, το ATOM έφτασε στα 25,13 δολάρια. 8 Μαΐου έφτασε στα 28,55 δολάρια αλλά μετά έπεσε σημαντικά για να φθάσει στα 13,30 δολάρια στις 22 Μαΐου. Πέφτει στις 25 Ιουνίου στα 9,65 δολάρια και μετά κάνει ένα άλμα και στις 19 Σεπτεμβρίου φτάνει στα 40,52 δολάρια!Ακολούθως υπάρχει μια καθοδική πορεία και φτάνει στις 17 Δεκεμβρίου στα 21,54 δολάρια. Δραματική αύξηση αρχές του 22 με τιμή στις 16 Ιανουαρίου να φτάνει στα 41,28 δολάρια. Ακολούθως αρχίζει η πτώση, δύσκολη η χρονιά για όλα τα κρυπτονομίσματα το 2022, με την τιμή να πέφτει στα 6,45 δολάρια στις 17 Ιουνίου. Αρχίζει μια αργή ανάκαμψη και κλείνει το έτος με την τιμή να κυμαίνεται στα 9 δολάρια. Το 2023 αρχίζει μια αργή άνοδος και η τιμή σήμερα, τέλη Μαρτίου κυμαίνεται στα 11 δολάρια. Το market cap είναι στα $3,173,774,000 και βρίσκεται στην 22η θέση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Θεωρείται καλή επένδυση;

Όπως κάθε επένδυση, είναι σημαντικό να κάνετε τη δική σας έρευνα και να αξιολογήσετε τα πιθανά ρίσκα. Δεν υπάρχει εγγύηση ότι η επένδυση σε ATOM θα οδηγήσει σε κέρδος, και η αξία του token μπορεί να διακυμαίνεται σημαντικά.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα δυνητικά οφέλη από την επένδυση σε ATOM. Πρώτον, η διαλειτουργικότητα του Cosmos είναι ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό για την ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain, και μπορεί να θέσει το Cosmos ως έναν κυρίαρχο παίκτη στη βιομηχανία.

Επιπλέον, η τιμή του ATOM έχει αυξηθεί σημαντικά από την έναρξη του, δείχνοντας το δυναμικό για ανάπτυξη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας ότι η προηγούμενη απόδοση δεν εγγυάται μελλοντικά αποτελέσματα.

Το Cosmos είναι μια μοναδική πλατφόρμα blockchain που στοχεύει στην επίλυση ορισμένων από τα προβλήματα που υπάρχουν στη βιομηχανία. Η διαλειτουργικότητα και η ευκολία χρήσης της πλατφόρμας την καθιστούν μια ελκυστική επιλογή για τους προγραμματιστές και τους χρήστες blockchain, ενώ το δυναμικό της για ανάπτυξη την καθιστά μια ενδιαφέρουσα επενδυτική ευκαιρία. Η επένδυση σε ATOM μπορεί να είναι μια κινητήρια δύναμη, αλλά μπορεί επίσης να συνεπάγεται σημαντικούς κινδύνους. Γενικά, το Cosmos είναι μια υποσχόμενη πλατφόρμα που μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...