Αναλυτές χαρακτηρίζουν τον Σεπτέμβριο ως μήνα καταστροφής για το Bitcoin

ΑρχικήΝέαΑναλυτές χαρακτηρίζουν τον Σεπτέμβριο ως μήνα καταστροφής για το Bitcoin

Μοιραστείτε το

Καθώς ο Σεπτέμβριος ξεδιπλώνεται, το Bitcoin (BTC) παραμένει εδραιωμένο στην ενοποίηση, με το παρθενικό crypto να αγωνίζεται να οργανώσει ένα ράλι.

Οι αναλυτές της αγοράς δίνουν μια ζοφερή εικόνα των προοπτικών του Bitcoin τον Σεπτέμβριο, αντλώντας δεδομένα από ιστορικά πρότυπα.

Συγκεκριμένα, ο εμπειρογνώμονας και αναλυτής σε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων Michaël van de Poppe, σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter) στις 7 Σεπτεμβρίου, επεσήμανε ότι το Bitcoin αντιμετωπίζει έναν δυνητικά ταραγμένο μήνα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «μήνα καταστροφής».

Η επισκόπηση του έρχεται καθώς το εμβληματικό κρυπτονόμισμα προσπαθεί να διατηρήσει μια αποτίμηση άνω των 25.000 $.

Κάνοντας μια ανασκόπηση στην αγορά κρυπτονομισμάτων, ο Poppe τόνισε ορισμένες πιθανές τάσεις που μπορεί να συμβούν.

Ο Poppe παρατήρησε ότι στα χρόνια πριν το halving, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος τείνουν να είναι ταραχώδεις για το Bitcoin. Αυτό το μοτίβο ήταν σταθερό όλα αυτά τα χρόνια, υποδηλώνοντας μια κυκλική φύση στην απόδοση του Bitcoin.

Ανέφερε ότι τον Αύγουστο του 2015, το Bitcoin παρουσίασε μια σημαντική διόρθωση, πέφτοντας προς τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο 200 ημερών (EMA). Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι το Bitcoin δεν έκλεισε ποτέ κάτω από αυτό το επίπεδο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπονοώντας την ανθεκτικότητα στο κρυπτονόμισμα.

Ομοίως, το 2019, το Bitcoin αντιμετώπισε και πάλι προκλήσεις τον Αύγουστο, με σημαντική διόρθωση. Ακολούθησε μια μικρότερη πτώση τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Αυτό το μοτίβο καταδεικνύει τη δυνατότητα για εκτεταμένες περιόδους αστάθειας στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Συγκεκριμένα, ο Poppe έκανε μια εντυπωσιακή σύγκριση μεταξύ της τρέχουσας αγοράς και του κύκλου το 2015. Σημείωσε ότι, δεδομένης της εισροής νέων συμμετεχόντων, ιδιαίτερα θεσμικών επενδυτών, στις αγορές κρυπτονομισμάτων, θα μπορούσαν να υπάρξουν συσχετίσεις με τον κύκλο του 2015.

Ενώ η τεχνική ανάλυση που επικεντρώθηκε στη δράση των τιμών το 2019 δεν παρέχει μια ξεκάθαρη περίπτωση για το μέλλον του Bitcoin, οι παραλληλισμοί με τον κύκλο του 2015 υποδηλώνουν ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Η αυξανόμενη συμμετοχή θεσμικών παικτών στον χώρο των κρυπτονομισμάτων προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας στην πρόβλεψη των κινήσεων των τιμών του Bitcoin.

Αυτό έχει υπογραμμιστεί από την πιθανή έγκριση ενός spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF), το οποίο αναμένεται να καταλύσει την αυξημένη θεσμική συμμετοχή στην αρένα των κρυπτονομισμάτων.

Η αναμενόμενη πτωτική τάση στην τιμή του Bitcoin

Την ίδια στιγμή, ο τεχνικός αναλυτής στο Kitco News, Jim Wyckoff, ανέφερε ότι παρά τις προσπάθειες των ταύρων να σταθεροποιήσουν την τιμή, οι αρκούδες του Bitcoin εξακολουθούν να διατηρούν ένα πλεονέκτημα. Ωστόσο, τόνισε ότι το Bitcoin παραμένει ευάλωτο σε παρατεταμένη πτώση της τιμής.

Bitcoin September Futures chart. Source: Kitco News

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...