Αγγλία: Οι Τράπεζες απορρίπτουν πελάτες που ασχολούνται με κρυπτονομίσματα

ΑρχικήΝέαΑγγλία: Οι Τράπεζες απορρίπτουν πελάτες που ασχολούνται με κρυπτονομίσματα

Μοιραστείτε το

Οι προκλήσεις για τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων συνεχίζονται με απορρίψεις αιτήσεων και παγοποίηση λογαριασμών.

Οι εταιρείες κρυπτογράφησης αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στις τραπεζικές υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Οι λίγες τράπεζες που εξακολουθούν να συνεργάζονται με εταιρείες κρυπτογράφησης, ζητούν πλέον περισσότερη τεκμηρίωση και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούν τις συναλλαγές των πελατών.

Οι προκλήσεις περιλαμβάνουν την απόρριψη αιτήσεων, την παγοποίηση λογαριασμών αλλά και μεγάλη γραφειοκρατία. Οι εταιρείες κρυπτογράφησης έχουν παραπονεθεί ακόμη και στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Rishi Sunak, καθώς η κατάσταση επιδεινώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Οι ενέργειες αυτές πηγαίνουν κόντρα στα σχέδια του Sunak που επιθυμεί να δώσει προτεραιότητα στην τεχνολογία και να κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο παγκόσμιο κόμβο κρυπτογράφησης.

«Η αντίδραση των τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν πιο καυστική από εκείνη της ΕΕ», δήλωσε στο Bloomberg ο Tom Duff-Gordon, αντιπρόεδρος διεθνούς πολιτικής στην Coinbase. Σύμφωνα με τον Duff-Gordon, οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία καθιστούν τις τράπεζες σε άλλες χώρες πιο δεκτικές σε εταιρείες κρυπτογράφησης. Η ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική επιτροπή ενέκρινε τη νομοθεσία για τις αγορές κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων (MiCA) τον Οκτώβριο, σχεδόν δύο χρόνια αφότου εισήχθη για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020. Η τελική ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για αυτόν τον μήνα.

Μέχρι στιγμής το 2023, οι επενδύσεις επιχειρηματικού κεφαλαίου σε εταιρείες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μειώθηκαν κατά 94% στα 55 εκατομμύρια δολάρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με στοιχεία του PitchBook, έναντι αύξησης 31% σε άλλες χώρες στην Ευρώπη. Οι εταιρείες κρυπτογράφησης στρέφονται σε παρόχους υπηρεσιών πληρωμών όπως η BCB Payments και η Stripe για να διατηρήσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, η HSBC Holdings και η Nationwide Building Society απαγόρευσαν τις αγορές κρυπτονομισμάτων μέσω πιστωτικών καρτών για πελάτες λιανικής. Επίσης, η CryptoUK πρότεινε τη δημιουργία μιας «λευκής λίστας» εγγεγραμμένων εταιρειών στη χώρα για την αντιμετώπιση τραπεζών που περιορίζουν ή απαγορεύουν τις συναλλαγές με εταιρείες κρυπτογράφησης.

«Πολλές από τις μεγάλες τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν πλέον θέσει απαγορεύσεις ή περιορισμούς και ανησυχούμε ότι και άλλες τράπεζες και πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών (PSP) ενδέχεται επίσης να ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμα τους», δήλωσε η CryptoUK. «Πιστεύουμε ότι η κυβερνητική δράση είναι πλέον δικαιολογημένη».

Παρόμοια με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο αυστηροποιούν τους κανονισμούς για τις εταιρείες κρυπτογράφησης. Η Financial Conduct Authority (Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς) πρότεινε τον Φεβρουάριο ένα σύνολο κανόνων που θα μπορούσαν να επιβάλλουν τα στελέχη εταιρειών κρυπτογράφησης σε δύο χρόνια φυλάκιση, εάν δεν πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...