Απολύσεις προσωπικού σε Protocol Labs, Chainalysis και Bittrex

ΑρχικήΝέαΑπολύσεις προσωπικού σε Protocol Labs, Chainalysis και Bittrex

Μοιραστείτε το

Στελέχη εταιρειών Crypto δήλωσαν ότι οι «εξαιρετικά δύσκολες» εποχές τους ανάγκασαν να περικόψουν θέσεις εργασίας για να «αντέξουν τον παρατεταμένο crypto winter».

Αρκετές εταιρείες κρυπτογράφησης προχώρησαν σε περικοπές θέσεων εργασίας αυτή την εβδομάδα εν μέσω του συνεχιζόμενου crypto winter, καθώς προετοιμάζονται για μια «μεγαλύτερη ύφεση».

Τουλάχιστον 216 θέσεις εργασίας περικόπηκαν μεταξύ τριών εταιρειών κρυπτογράφησης – της Protocol Labs, της εταιρείας δεδομένων blockchain Chainalysis και του αμερικανικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Bittrex, με μειώσεις 89, 83 και 44 υπαλλήλων αντίστοιχα.

Ο Juan Benet, Διευθύνων Σύμβουλος της Protocol Labs, της εταιρείας που κυκλοφόρησε το Filecoin, ανακοίνωσε τις περικοπές θέσεων εργασίας σε μια ανάρτηση στις 3 Φεβρουαρίου. Δήλωσε ότι η απόφαση της εταιρείας να περικόψει «89 θέσεις εργασίας», περίπου το 21% του εργατικού δυναμικού της, ήταν για να διασφαλίσει ότι θα είναι σε θέση να «αντέξει τον παρατεταμένο crypto winter». Ο Benet πρότεινε ότι η εταιρεία πρέπει να «προετοιμαστεί για μεγαλύτερη ύφεση», δεδομένου ότι ήταν μια «εξαιρετικά προκλητική» περίοδος για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης.

Εν τω μεταξύ, οι υπάλληλοι της Bittrex ενημερώθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Richie Lai μέσω email την 1η Φεβρουαρίου, ότι η εταιρεία προχώρησε σε μείωση του εργατικού δυναμικού της για να «διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της».

Το email διέρρευσε μέσω Twitter στις 2 Φεβρουαρίου, στο οποίο ο Lai δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι η ηγετική ομάδα «εργάζεται επιθετικά» για τη μείωση των δαπανών και την αύξηση της αποτελεσματικότητας τους τελευταίους μήνες, οι προσπάθειες δεν έχουν δώσει τα «απαραίτητα αποτελέσματα». Ο Lai πρόσθεσε ότι οι συνθήκες της αγοράς ανάγκασαν την εταιρεία να επαναφέρει τη στρατηγική της και να εξισορροπήσει τις «επενδύσεις της με το νέο οικονομικό περιβάλλον».

Σύμφωνα με τα στοιχεία απασχόλησης της Πολιτείας της Ουάσιγκτον στις 2 Φεβρουαρίου, αποκαλύφθηκε ότι η Bittrex έκοψε 83 θέσεις εργασίας.

Η Maddie Kennedy, διευθύντρια επικοινωνίας της Chainalysis, είπε στο Forbes την 1η Φεβρουαρίου ότι απολύθηκαν 44 από τους 900 υπαλλήλους της εταιρείας, περίπου το 4,8% του εργατικού δυναμικού. Αυτές οι απολύσεις έρχονται μετά την είδηση ​​ότι τουλάχιστον 2.900 υπάλληλοι απολύθηκαν σε 14 εταιρείες κρυπτογράφησης τον Ιανουάριο.

Η Coinbase είχε τις μεγαλύτερες απολύσεις μεταξύ αυτών των εταιρειών, μειώνοντας 950 μέλη του προσωπικού της στις 10 Ιανουαρίου. Εν τω μεταξύ, τα ανταλλακτήρια Crypto.com, Luno και Huobi είχαν μειώσεις περίπου 500, 330 και 320 υπαλλήλων αντίστοιχα.

Η Cointelegraph ζήτησε σχόλια από τις Protocol Labs, Chainalysis και Bittrex, αλλά δεν έλαβε απάντηση μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...