Αποσύρεται από τη Ρωσία η Binance

ΑρχικήΝέαΑποσύρεται από τη Ρωσία η Binance

Μοιραστείτε το

Η Binance είναι ύποπτη ότι επέτρεψε σε ρώσους πολίτες να διαφύγουν από τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, θα αποσυρθεί πλήρως από τη Ρωσία, όπως ανακοινώθηκε την ίδια την εταιρεία, με φόντο φόβους για άσκηση διώξεων σε βάρος της από τις αμερικανικές αρχές σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η εταιρεία θα πωλήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία στην CommEX, μια πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων που εμφανίσθηκε επισήμως την Τρίτη.

Οι αμερικανικές δικαστικές αρχές ήταν πιθανό να διεξαγάγουν έρευνες σε βάρος της Binance: σύμφωνα με μια πληροφορία του πρακτορείου Bloomberg τον περασμένο Μάιο, η Binance είναι ύποπτη ότι επέτρεψε σε ρώσους πολίτες να διαφύγουν από τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η εταιρεία, η οποία βρισκόταν τακτικά αντιμέτωπη με επικρίσεις από την ίδρυση της το 2017, είχε αρνηθεί οποιαδήποτε παραβίαση των κυρώσεων.

«Αναγνωρίζουμε πως το να επιχειρούμε στη Ρωσία δεν είναι συμβατό με τη στρατηγική συμμόρφωσης της Binance», δήλωσε ο Noah Perlman εκπρόσωπος της Binance, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του. Η πλατφόρμα διευκρίνισε πως η διαδικασία πώλησης των δραστηριοτήτων της θα χρειαστεί περίπου ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...