Aποσύρθηκαν 5.000 Bitcoin από την Binance σε 1 λεπτό

ΑρχικήΝέαAποσύρθηκαν 5.000 Bitcoin από την Binance σε 1 λεπτό

Μοιραστείτε το

Οι επενδυτές αποσύρουν τεράστιες ποσότητες Bitcoin (BTC) από την Binance. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Changpeng Zhao (CZ), χαρακτήρισε τις φήμες μια προσπάθεια δημιουργίας «φόβου, αβεβαιότητας και αμφιβολίας (FUD)» .

Συγκεκριμένα, ο λογαριασμός Whale Alert στο X κατέγραψε πέντε αναλήψεις στις 23 Αυγούστου, στο ίδιο λεπτό, αθροίζοντας συνολικά 5.729 BTC αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Whale Alerts for Binance’s withdrawals. Source: @whale_alert on X

Αν και οι παραπάνω συναλλαγές έγιναν ξεχωριστά, συμπεριλήφθηκαν όλες στο ίδιο μπλοκ Bitcoin, γεγονός που τις έκανε να εγγραφούν ταυτόχρονα.

Πολλοί δέκτες ήταν μέρος αυτών των αναλήψεων, αλλά μία οντότητα ξεχωρίζει πάνω από όλους. Η άγνωστη διεύθυνση «1KNm4…rA72p» ήταν υπεύθυνη για το μεγαλύτερο ποσό, που επί του παρόντος κατείχε 5.434 BTC κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.

Τι είναι όμως το FUD;

Στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, ο όρος “FUD” χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει μια στρατηγική που χρησιμοποιείται από άτομα ή ομάδες για να δημιουργήσουν Φόβο, Αβεβαιότητα και Αμφιβολία στο μυαλό των επενδυτών.

Στην αγορά κρυπτονομισμάτων, δεν είναι ασυνήθιστο να συναντάμε αρνητικές ή παραπλανητικές πληροφορίες που έχουν σχεδιαστεί για να χειραγωγήσουν το συναίσθημα της αγοράς. Αυτή η τακτική, γνωστή ως FUD ή «Φόβος, Αβεβαιότητα και Αμφιβολία», μπορεί να λάβει πολλές μορφές, από φήμες για hacks ή παραβιάσεις ασφαλείας έως αμφιβολίες για τη νομιμότητα ενός έργου ή ανησυχίες σχετικά με τις ρυθμιστικές ενέργειες. Ο απώτερος στόχος όσων διαδίδουν FUD είναι να δημιουργήσουν πανικό και να προκαλέσουν μείωση της αξίας ενός συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος, το οποίο μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν προς όφελος τους αγοράζοντας το σε χαμηλότερη τιμή.

Μια κοινή μορφή FUD είναι η διάδοση ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών. Αυτή η στρατηγική μπορεί να λάβει πολλές μορφές και χρησιμοποιείται συχνά για να δημιουργήσει φόβο, αβεβαιότητα και αμφιβολία στο μυαλό των επενδυτών.

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορούν να διαδοθούν ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες είναι μέσω της διάδοσης αρνητικών πληροφοριών για την ομάδα ανάπτυξης ενός κρυπτονομίσματος. Οι ομάδες ανάπτυξης κρυπτονομισμάτων συχνά απαρτίζονται από μια ομάδα προγραμματιστών, και αν κυκλοφορήσουν φήμες ότι η ομάδα αντιμετωπίζει εσωτερικές συγκρούσεις ή ότι βασικά μέλη της ομάδας αποχωρούν από το project, αυτό μπορεί να δημιουργήσει αβεβαιότητα στους επενδυτές. Ο σκοπός είναι η χειραγώγηση της αγοράς από άτομα ή ομάδες που θέλουν να προκαλέσουν αναστάτωση και μείωση της αξίας ενός κρυπτονομίσματος, προκειμένου να αγοράσουν σε χαμηλότερη τιμή.

Εκροές Bitcoin από την Binance

Τα δεδομένα που ανακτήθηκαν από την Finbold από το CryptoQuant δείχνουν ότι η Binance κατέγραψε έξι συνεχόμενες ημέρες αρνητικού Bitcoin Netflow, από τις 17 Αυγούστου, για συνολικά 14.460 BTC από τα αποθέματα της Binance έως τις 22 Αυγούστου, μετά την πτώση της τιμής.

Bitcoin: Exchange Netflow (Total) – Binance. Source: CryptoQuant

Τα ημερήσια αποτελέσματα είναι:

  • 17 Αυγούστου: (-1.754) BTC
  • 18 Αυγούστου: (-2.133) BTC
  • 19 Αυγούστου: (-2.007) BTC
  • 20 Αυγούστου: (-4.473) BTC
  • 21 Αυγούστου: (-948) BTC
  • 22 Αυγούστου: (-3.145) BTC

Το netflow υπολογίζεται ανά «συνολική εισροή BTC» (καταθέσεις) μείον τη «συνολική εκροή BTC» (αναλήψεις) από γνωστές διευθύνσεις από το κεντρικό ανταλλακτήριο (CEX). Τα δεδομένα από τις 23 Αυγούστου εξακολουθούν να είναι ελλιπή, αλλά ελαφρώς θετικά, εκτός από τις αναλήψεις 5.729 BTC που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Υπόλοιπα σε όλα τα ανταλλακτήρια σε χαμηλά 5ετίας

Δεν είναι μόνο η Binance που υποφέρει από τεράστιες αναλήψεις από επενδυτές Bitcoin, καθώς η Glassnode εντόπισε ένα χαμηλό 5ετίας για τα υπόλοιπα BTC στα ανταλλακτήρια την ίδια ημέρα.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν λιγότερα από 2,27 εκατομμύρια BTC σε γνωστές διευθύνσεις CEX, υποδεικνύοντας ότι οι «HODLers» μεταφέρουν το κορυφαίο κρυπτονόμισμα σε ιδιωτικά πορτοφόλια. Αυτό το είδος κίνησης μπορεί επίσης να υποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν προθέσεις να πουληθούν αυτά τα bitcoin βραχυπρόθεσμα ή ότι οι κάτοχοι θέλουν να εξασφαλίσουν τις συμμετοχές τους και να ελαχιστοποιήσουν την έκθεση σε πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με την κατοχή bitcoin σε πλατφόρμες ανταλλακτηρίων.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...