Biden: Δεν είμαι διατεθειμένος να συνάψω συμφωνία με τους Crypto Traders

ΑρχικήΝέαBiden: Δεν είμαι διατεθειμένος να συνάψω συμφωνία με τους Crypto Traders

Μοιραστείτε το

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να υπογράψει μια συμφωνία ανώτατου ορίου χρέους που θα ωφελούσε τους crypto traders.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας των συνομιλιών των G7 στην Ιαπωνία, ο Biden αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό, υποστηρίζοντας ότι οι προτεινόμενοι όροι από τους Ρεπουμπλικανούς ηγέτες είναι «απαράδεκτοι».

«Δεν μπορώ να υποστηρίξω μια συμφωνία που δίνει προτεραιότητα στην προστασία των πλούσιων που φοροδιαφεύγουν και των εμπόρων κρυπτονομισμάτων, ενώ θέτει σε κίνδυνο την απαραίτητη βοήθεια για σχεδόν 1 εκατομμύριο Αμερικανούς».

Οι υποτιθέμενες προστασίες για τους crypto traders αναφέρονται στη συλλογή φορολογικών ζημιών, μια στρατηγική φορολογικού σχεδιασμού που περιλαμβάνει την πώληση κρυπτονομισμάτων που έχουν υποστεί μείωση της αξίας τους, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι φόροι κεφαλαιουχικών κερδών σε άλλες επενδύσεις.

Οι απώλειες κεφαλαίου που προκύπτουν από την πώληση αυτών των κρυπτονομισμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντισταθμίσουν τα κέρδη κεφαλαίου ή ακόμη και να μειώσουν τους συνήθεις φόρους εισοδήματος έως και $3.000 ετησίως. Ουσιαστικά, ο επενδυτής εκμεταλλεύεται την πτωτική τάση στην αγορά κρυπτονομισμάτων για να πουλήσει στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία με ζημιά, μειώνοντας το ποσό των φόρων που οφείλει.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά της Washington Post, υπάρχει μια συνεχής συζήτηση μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Ρεπουμπλικανών ηγετών σχετικά με τον αποκλεισμό του μηχανισμού συναλλαγών με κρυπτονομίσματα.

«Οι προτάσεις του Λευκού Οίκου για το κλείσιμο ενός φορολογικού κενού που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα και ένα κενό ακίνητης περιουσίας είχαν προηγουμένως διατυπωθεί από τη διοίκηση», ανέφερε η έκθεση.

Το προτεινόμενο μέτρο για τα κρυπτονομίσματα στοχεύει να αποτρέψει τους επενδυτές από το να διεκδικήσουν ζημιά σε ένα περιουσιακό στοιχείο που επαναγοράζουν αμέσως – ένας κανόνας που ισχύει ήδη για μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ισχυρίζονται ότι η αύξηση του χρέους είναι πρόβλημα δαπανών

Τον Μάρτιο, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy είπε ότι η αύξηση του χρέους των ΗΠΑ είναι «πρόβλημα δαπανών, όχι πρόβλημα εσόδων», επικαλούμενος τις υπερβολικές δαπάνες της κυβέρνησης Biden κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Ο προϋπολογισμός του προέδρου Joe Biden είναι μια απερίσκεπτη πρόταση που διπλασιάζει τις ίδιες πολιτικές δαπανών της Αριστεράς που οδήγησαν σε ρεκόρ πληθωρισμού και την τρέχουσα κρίση χρέους».

Οι Ρεπουμπλικάνοι προτείνουν να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα με την εφαρμογή περικοπών δαπανών ύψους 4,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που θα επηρεάσει τους προϋπολογισμούς των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν πιθανή χρεοκοπία, καθώς ο πρόεδρος Joe Biden και οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου εξακολουθούν να διαφωνούν για την αύξηση του ορίου δανεισμού των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen έχει προειδοποιήσει ότι το Υπουργείο Οικονομικών κινδυνεύει να μείνει κάτω από το ανώτατο όριο του χρέους ήδη από την 1η Ιουνίου.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...