Binance: Άμεση διακοπή των υπηρεσιών από την FSMA του Βελγίου

ΑρχικήΝέαBinance: Άμεση διακοπή των υπηρεσιών από την FSMA του Βελγίου

Μοιραστείτε το

Η FSMA (Financial Services and Markets Authority) πρόκειται για τον ανεξάρτητο φορέα εποπτείας και ρύθμισης του χρηματοοικονομικού τομέα στο Βέλγιο και ζητά από τη Binance άμεση διακοπή της παροχής υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

Μετά από μήνες έντασης μεταξύ της Αρχής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Αγορών του Βελγίου (FSMA) και της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων, η ρυθμιστική αρχή έκδοσε εντολή στην Binance να διακόψει άμεσα όλες τις υπηρεσίες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων εντός του Βελγίου.

Σε μια ανακοίνωση την Παρασκευή, η FSMA δήλωσε ότι η Binance προσφέρει και παρέχει υπηρεσίες ανταλλαγής στο Βέλγιο μεταξύ εικονικών και νόμιμων νομισμάτων, καθώς και υπηρεσίες φύλαξης πορτοφολιού, από χώρες που δεν είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Ως εκ τούτου, η FSMA διέταξε την Binance να σταματήσει, με άμεση ισχύ, να προσφέρει ή να παρέχει όλες αυτές τις υπηρεσίες στο Βέλγιο.

Η FSMA επικαλείται το άρθρο 136

Η ρυθμιστική αρχή αντιτίθεται στις υπηρεσίες των crypto wallet και ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων για το λόγο ότι διαδραματίζουν συχνά ρόλο στο οικονομικό έγκλημα. Στην ανακοίνωση της, η FSMA επικαλέστηκε το άρθρο 136 του Βελγικού νόμου περί πρόληψης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Η διάταξη αυτή επιβάλλει ποινικές κυρώσεις σε οντότητες που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες στο Βέλγιο από βάσεις επιχειρήσεων εκτός του ΕΟΧ.

Η FSMA κατηγορεί την Binance ότι εν γνώσει της διευκολύνει τέτοιες υπηρεσίες εκτός Βελγίου. Ισχυρίζεται ότι υπάρχουν 27 εταιρείες που διαδραματίζουν ρόλο στις λειτουργικές ή/και τεχνικές πτυχές της παροχής των υπηρεσιών εντός της χώρας. Από αυτές, οι 19 έχουν έδρα εκτός του ΕΟΧ.

Η Binance δεν ανταποκρίνεται;

Η FSMA ανέφερε ότι έχει υποβάλει επανειλημμένα αιτήματα στην Binance για πληροφορίες σχετικά με την προέλευση των εν λόγω υπηρεσιών. Παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις, η Binance απέτυχε να αποδείξει προς ικανοποίηση της FSMA ότι οι φορείς λειτουργούν νομίμως στο Βέλγιο.

Εκτός από τη διακοπή των δραστηριοτήτων στο Βέλγιο, η FSMA ζήτησε από την Binance να λάβει περαιτέρω μέτρα. Πρέπει να επιστρέψει τα κλειδιά και εικονικά νομίσματα που διαθέτει το ανταλλακτήριο για Βέλγους πελάτες. Η άλλη επιλογή είναι να παραδώσει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία σε οντότητες που λειτουργούν νόμιμα στο Βέλγιο ή σε άλλο κράτος μέλος του ΕΟΧ. Εάν η Binance επιλέξει το δεύτερο, πρέπει να «λάβει κάθε προφύλαξη» που απαιτείται για να διασφαλίσει την ασφάλεια τέτοιων μεταφορών, δήλωσε η FSMA.

Η FSMA αντιτίθεται γενικά στα κρυπτονομίσματα

Η FSMA έχει πλαισιώσει την πιο πρόσφατη εκστρατεία της εναντίον της Binance σε όρους διασυνοριακών κανονισμών. Ωστόσο, αν αναλογιστούμε το ιστορικό της FSMA, η πιο πρόσφατη ενέργεια της είναι ξεκάθαρα μέρος μιας μακροχρόνιας προσπάθειας κατά των κρυπτονομισμάτων.

Τον Απρίλιο, η FSMA εισήγαγε νέους κανόνες για τη διαφήμιση κρυπτονομισμάτων. Τώρα απαιτεί ειδοποίηση δέκα ημερών πριν από την έναρξη μιας διαφημιστικής καμπάνιας για κρυπτονομίσματα.

Ακόμη χειρότερα, όσοι δημοσιεύουν διαφημίσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν μια δήλωση αποποίησης ευθύνης στο κάτω μέρος. «Η μόνη εγγύηση στα κρυπτονομίσματα είναι ο κίνδυνος».

Η στάση του FSMA είναι απαγοητευτική. Τόσο για τις τράπεζες που προσπαθούν να επεκταθούν σε νέες αγορές στην Ευρώπη, όσο και τώρα, για ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Το Βέλγιο ενώνεται με τη Γαλλία στην επίθεση κατά της Binance

Οι εξελίξεις αυτής της εβδομάδας στο Βέλγιο είναι συνέχεια με άλλα πρόσφατα γεγονότα που παρεμποδίζουν τις λειτουργίες της Binance. Η απόφαση της FSMA έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την εμπλοκή της Binance σε προβλήματα στη Γαλλία.Το ανταλλακτήριο τέθηκε υπό έρευνα για φερόμενη «επιδεινωση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες» και «παράνομη παροχή υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων». Οι αξιωματούχοι στη Γαλλία αντιτάχθηκαν, ειδικότερα, στην αδυναμία της Binance να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του KYC (Γνώριζε τον πελάτη σου).

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...