Binance: Εκροές σχεδόν 1 δις δολαρίων

ΑρχικήΝέαBinance: Εκροές σχεδόν 1 δις δολαρίων

Μοιραστείτε το

Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε Crypto φέυγουν από την Binance εν μέσω ρυθμιστικού ελέγχου

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, παρουσιάζει εκροές ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες καθώς οι ρυθμιστικές αρχές κινούνται για να περιορίσουν τις συναλλαγές της με stablecoins.

Το Binance Coin (BNB) παρουσίασε τεράστια πτώση στην τιμή την περασμένη εβδομάδα. Το νόμισμα έπεσε κάτω από το όριο των $300 αφού είδε μια διόρθωση άνω του 6% τις τελευταίες 24 ώρες.

Η πτώση ακολουθεί μια έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατά της εταιρείας κρυπτογράφησης Paxos, η οποία εξέδωσε το stablecoin BUSD Binance.

Binance Coin (BNB) Price 1W Chart By BeInCrypto

Τα δεδομένα του Dune Analytics δείχνουν ότι η Binance είχε εκροές συναλλάγματος ύψους 916 εκατομμυρίων δολαρίων στις 13 Φεβρουαρίου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μονοήμερη εκροή για το ανταλλακτήριο από τις 24 Νοεμβρίου, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα.

Binance Daily Net Flow Chart by Dune Analytics

Οι περισσότερες από αυτές τις εκροές είναι πιθανόν να είναι από επενδυτές που σπεύδουν να μειώσουν την έκθεση τους μετά τον ρυθμιστικό έλεγχο γύρω από το stablecoin BUSD, που εκδόθηκε από την εταιρεία Paxos. Μετά από αυτό, το BUSD έχασε για λίγο το όριο του $1 και η κεφαλαιοποίηση του βρίσκεται επί του παρόντος κάτω από το όριο των 15,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σχεδόν 342 εκατομμύρια BUSD ”κάηκαν” τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με την PeckShield.

H εταιρεία Paxos απάντησε στην SEC αφού ο ρυθμιστικός επόπτης εξέδωσε μια ειδοποίηση Wells για να μηνύσουν την εταιρεία κρυπτογράφησης. Σε αυτή την απάντηση, η ομάδα της Paxos αντέκρουσε τις απόψεις της ρυθμιστικής αρχής σχετικά με την ταξινόμηση του BUSD ως τίτλου.

Μεγάλο μέρος της κοινότητας κρυπτογράφησης έχει εκφράσει τη γνώμη του σχετικά με την αγωγή. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, πρόσθεσε ακόμη και τα σχόλια του για την αγωγή της SEC κατά της Paxos εν μέσω του χάους.

Παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε ότι “δεν είναι ειδικός στους νόμους των ΗΠΑ” χωρίς πρόσθετες πληροφορίες για την υπόθεση εκτός από δημόσια άρθρα ειδήσεων, ο Changpeng Zhao προειδοποίησε για “βαθιές επιπτώσεις” στη βιομηχανία κρυπτογράφησης εάν το BUSD ταξινομηθεί ως τίτλος.

Είναι ενδιαφέρον ότι η εταιρεία πληρωμών κρυπτογράφησης Circle παρουσίασε ζητήματα σχετικά με το stablecoin της Binance πριν από μήνες. Υπέβαλε καταγγελία πέρυσι στο Υπουργείο Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYDFS) κατά της Binance, κατηγορώντας την ανταλλαγή για κακή διαχείριση των αποθεματικών για τα διακριτικά της.

Η Circle ισχυρίστηκε ότι πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία της Binance ήταν υποασφαλισμένα και θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε σημαντικές ζημίες στους επενδυτές.

Προοπτικές βιομηχανίας

Λαμβάνοντας υπόψη την κυριαρχία της Binance στον χώρο των κρυπτογράφησης, οι περιορισμοί ή οι κανονισμοί για το BUSD ή οποιοδήποτε από τα περιουσιακά του στοιχεία πιθανότατα θα είχε επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κλάδο.

Ο Changpeng Zhao έκανε tweet για να ισχυριστεί ότι «όλα τα κεφάλαια είναι #SAFU»( Secure Asset Fund for Users) και επανέλαβε επίσης ότι η Paxos θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τις εξαγορές BUSD.

Κατά τη διάρκεια αυτης της φουρτούνας, η Binance προσέλαβε τον Noah Perlman, τον πρώην Chief Operating Officer της Gemini Trust, για να είναι ο Chief Compliance Officer του ανταλλακτηρίου.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...