Bitcoin: Αύξηση της τιμής μέχρι και 60% μετά από το sell-off σύμφωνα με τους δείκτες

ΑρχικήΝέαBitcoin: Αύξηση της τιμής μέχρι και 60% μετά από το sell-off σύμφωνα...

Μοιραστείτε το

Το Bitcoin (BTC) δείχνει σημάδια πιθανής ανάκαμψης μετά από ένα απότομο sell-off που συγκλόνισε ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Οι αναλυτές επισημαίνουν έναν συνδυασμό τεχνικών δεικτών και ιστορικών προτύπων ως λόγους για να παραμείνουμε αισιόδοξοι για τη μελλοντική απόδοση του ψηφιακού στοιχείου.

Ειδικότερα, ο αναλυτής με το ψευδώνυμο El crypto prof, σε μια ανάρτηση στο X στις 20 Αυγούστου επισήμανε ότι το πρόσφατο sell-off του Bitcoin έχει ωθήσει τον Δείκτη Σχετικής Ισχύος (RSI) στο χαμηλότερο επίπεδo του σε περισσότερους από 20 μήνες, υποδεικνύοντας πιθανή κατάσταση υπερπώλησης.

Bitcoin price analysis chart. Source: TradingView

Ο αναλυτής σημείωσε ότι η τιμή του Bitcoin είχε φτάσει σε μια κρίσιμη γραμμή υποστήριξης που προηγουμένως είχε λειτουργήσει ως αντίσταση για σχεδόν ένα χρόνο. Αυτό που είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι η ιστορική συσχέτιση μεταξύ της πτώσης του RSI του BTC κάτω από το 30 και των επακόλουθων κινήσεων των τιμών.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, κάθε φορά που ο RSI έπεφτε κάτω από αυτό το όριο, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε μεταξύ 28% και ενός εντυπωσιακού 60% στη συνέχεια.

Η επόμενη κίνηση του Bitcoin μετά το correction

Μετά τo πρόσφατo correction της αξίας του Bitcoin, κατά την οποία το περιουσιακό στοιχείο επανήλθε στο όριο των 25.000 δολαρίων, οι επενδυτές και οι έμποροι μπορεί να παρηγορηθούν σε αυτό το μοτίβο, καθώς υπονοεί ότι οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς μπορεί να ευνοούν μια σημαντική ανοδική πορεία της τιμής.

Εν μέσω αυτής της πρόσφατης διόρθωσης, οι αναλυτές συνέστησαν στους επενδυτές να παρακολουθούν τη ζώνη υποστήριξης περίπου των 25.000 $. Εν τω μεταξύ, η επικρατούσα συναίνεση υποδηλώνει ότι το Bitcoin είναι πιθανό να βιώσει ένα μελλοντικό ράλι, οδηγούμενο από παράγοντες όπως η πιθανή έγκριση ενός spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) και το επικείμενο Bitcoin halving.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά ήταν αναστατωμένη από μια σειρά ειδήσεων για την εταιρεία SpaceX του Elon Musk που φέρεται να πούλησε τις συμμετοχές της σε Bitcoin. Αυτή η απόφαση ακολούθησε αναφορές της διαστημικής εταιρείας που έκανε απομείωση 373 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, ο ακριβής χρόνος αυτής της πώλησης παραμένει αβέβαιος.

Εν τω μεταξύ, το Bitcoin βιώνει επίσης πτώση στις κρίσιμες μετρήσεις on-chain. Για παράδειγμα, σύμφωνα με μια έκθεση της Finbold, ο μηνιαίος όγκος συναλλαγών του Bitcoin σε μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχει πέσει πρόσφατα στο χαμηλότερο επίπεδό του τα τελευταία πέντε χρόνια.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...