Bitcoin: Μαζική υιοθέτηση και σταθερή ανάπτυξη αξίας εν μέσω επίμονης κριτικής

ΑρχικήΝέαBitcoin: Μαζική υιοθέτηση και σταθερή ανάπτυξη αξίας εν μέσω επίμονης κριτικής

Μοιραστείτε το

Παρά το γεγονός ότι το Bitcoin (BTC) γιόρτασε τα 14α γενέθλια του τον Ιανουάριο, κατέγραψε μαζική υιοθέτηση και σταθερή αύξηση της αξίας του, οι επικριτές συνέχισαν να δηλώνουν ότι το Bitcoin είναι άχρηστο.

Όπως συμβαίνει, αξιόλογοι επικριτές, ο καθένας με έναν στρατό οπαδών πίσω του και ιστοσελίδες με σημαντικό αριθμό επισκεπτών, έχουν χαρακτηρίσει το Bitcoin «νεκρό» 474 φορές μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις πληροφορίες που ανακτά η Finbold από την πλατφόρμα πληροφοριών αγοράς κρυπτονομισμάτων 99bitcoins στις 11 Ιουλίου.

Bitcoin year-to-date (YTD) obituaries vs. price chart. Source: 99bitcoins

Πράγματι, ο πιο πρόσφατος επίδοξος “ιατροδικαστής” του Bitcoin είναι ο Chamath Palihapitiya, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου Social Capital και πρώην ανώτερος στέλεχος στο Facebook, ο οποίος κήρυξε το Bitcoin “νεκρό” σε ένα podcast που μεταδόθηκε τον Απρίλιο, όταν διαπραγματευόταν στα $27.817,50.

Νωρίτερα, στις 16 Μαρτίου 2023, ο επικεφαλής οικονομολόγος στο Ινστιτούτο Διεθνών Χρηματοοικονομικών (IIF) και πρώην στέλεχος στη Goldman Sachs, Robin Brooks, αποκάλεσε το Bitcoin φούσκα, υποστηρίζοντας ότι ήταν στο έλεος και τις πολιτικές της Federal Reserve. Η τιμή του Bitcoin εκείνη την στιγμή ήταν $24.746.

“Οπότε αποδεικνύεται ότι το Bitcoin είναι απλώς άλλο ένα περιουσιακό στοιχείο του οποίου η τιμή αυξομειώνεται όταν η Fed ασχολείται σοβαρά με την αύξηση των επιτοκίων. Μηδενική συνάρτηση αποθήκευσης αξίας. Μηδενικό όφελος διαφοροποίησης. Μηδενική απόδοση”.

Στις αρχές Μαρτίου, ο Harvey Jones από ένα βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, το Daily Express περιέγραψε το Bitcoin ως «ένα αστείο τυλιγμένο σε απάτη (…) και πωλήθηκε ως ευκαιρία επένδυσης»

Άλλοι συγγραφείς που είπαν για το Bitcoin το 2023 περιλαμβάνουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της JPMorgan Chase Jamie Dimon, τον γεωπολιτικό στρατηγικό στρατηγικό Peter Zeihan, την τηλεοπτική προσωπικότητα Jim Cramer και τον πρώην δικηγόρο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) John Reed Stark, ο οποίος δήλωσε ότι “Τα crypto είναι ένας μεγάλος μπελάς”.

Εν τω μεταξύ, το Bitcoin άλλαζε χέρια την ώρα της δημοσίευσης στην τιμή των $30.412, που αντιπροσωπεύει κέρδος 0,79% την ημέρα, απώλεια 2,05% την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 18,01% στο μηνιαίο διάγραμμα του, σύμφωνα με το πιο πρόσφατα δεδομένα που ανακτήθηκαν από την Finbold στις 11 Ιουλίου.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...