Bitcoin στις 25000; Ευκαιρία ή καταστροφή

ΑρχικήΝέαBitcoin στις 25000; Ευκαιρία ή καταστροφή

Μοιραστείτε το

Αυτή την εβδομάδα, το The Market Report συζητά την πρόσφατη πτώση του Bitcoin κάτω από τα 25.000 $ και τι σημαίνει για το εγγύς μέλλον. Ευκαιρία ή καταστροφή;

Στο τελευταίο επεισόδιο του The Market Report, ο αναλυτής της Cointelegraph Marcel Pechman εμβαθύνει στο Bitcoin και στην τελευταία αναπήδηση στα 25.000 δολάρια, στην οποία ορισμένοι αναλυτές και παράγοντες επιρροής υποστηρίζουν ότι αντιπροσωπεύει μια βραχυπρόθεσμη ευκαιρία αγοράς.

Ο Pechman εξηγεί ότι η αντίστροφη συσχέτιση του Bitcoin με τον Δείκτη Δολαρίου ΗΠΑ διατηρήθηκε μόνο για το 40% των προηγούμενων 20 μηνών, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν είναι καλή μέτρηση για την πρόβλεψη των κινήσεων των τιμών.

Στη συνέχεια, η εκπομπή εστιάζει σε μια πρόσφατη αναφορά της Glassnode που αποκαλύπτει ότι το ποσό των BTC που αλλάζει χέρια είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2020, επικαλούμενη την «απάθεια» και την «εξάντληση» των επενδυτών. Ο Pechman υποστηρίζει ότι οι ταύροι κουράστηκαν μετά την αμείλικτη δράση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών στην Coinbase και Binance. Τελικά, ο Pechman διαφωνεί ότι η πρόσφατη μετακίνηση του Bitcoin στα 25.000 $ παρουσιάζει μια ευκαιρία για τους αγοραστές, δεδομένου ότι η βραχυπρόθεσμη αναλογία κινδύνου-ανταμοιβής κοντά στο τρέχον επίπεδο τιμής είναι περίπου 50:50.

Για το επόμενο τμήμα της εκπομπής, ο Pechman αναλύει την πρόβλεψη που έκανε ο Davis Hui, αντιπρόεδρος του Bitcoin miner Canaan, ότι το BTC θα φτάσει τα 100.000 $ το 2024 με βάση το επερχόμενο halving και την έγκριση ενός αμοιβαίου κεφαλαίου διαπραγμάτευσης spot (ETF).

Πρώτον, ο Pechman εξηγεί ότι τα περιουσιακά στοιχεία των 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της BlackRock είναι απλώς ένας αντικατοπτρισμός, καθώς το 55% έχει κολλήσει σε επενδύσεις σταθερού εισοδήματος και 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν ήδη επενδυθεί σε άλλα ETF, όπως εμπορεύματα, ο δείκτης S&P 500, παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές και εναλλακτικές επενδύσεις.

Επιπλέον, ο Pechman υπογραμμίζει τη δυνατότητα των υφιστάμενων επενδυτών να επανεξετάσουν τις θέσεις τους, που αρχικά αποκτήθηκαν σε τιμές 60.000 $, 50.000 $ ή ακόμα και $ 40.000, σε περίπτωση ξαφνικής αύξησης της τιμής του Bitcoin. Αυτό υποδηλώνει ότι η πλευρά της προσφοράς παραμένει απρόβλεπτη, ανεξάρτητα από τα κίνητρα των miners.

Τέλος, ο Pechman υπογραμμίζει ότι η φιλοδοξία για ένα spot Bitcoin ETF συνεχίστηκε τα τελευταία οκτώ χρόνια, χωρίς εξελίξεις που να αμφισβητούν το σκεπτικό της SEC για απόρριψη, το οποίο περιστρέφεται κυρίως γύρω από ανησυχίες που σχετίζονται με τους όγκους συναλλαγών stablecoin.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...