Βitcoin: Στο φεγγάρι ή πιο ψηλά;

ΑρχικήΝέαΒitcoin: Στο φεγγάρι ή πιο ψηλά;

Μοιραστείτε το

Οι ”ταύροι” του Bitcoin ελπίζουν για μια αποστολή στο φεγγάρι προς νέες υψηλότερες τιμές όλων των εποχών.

Θα μπορούσε το Bitcoin να φτάσει άμεσα στις $40.000;

Το Ichimoku Kinko Hyo αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1930 από τον Ιάπωνα δημοσιογράφο Goichi Hosoda και σε απλή μετάφραση θα λέγαμε ότι είναι ένα «διάγραμμα ισορροπίας με μια ματιά».

Ο δείκτης Ichimoku είναι ένα μοναδικό εργαλείο, που δημιουργεί ένα «γραφικό περιβάλλον» με ποικιλία σημάτων. Για παράδειγμα, το Bitcoin διαπραγματεύεται πάνω από το Tenkan-sen και το Kijun-sen, το οποίο είναι ένα ανοδικό σήμα. Ωστόσο, οι δύο γραμμές παραμένουν σε πτωτική πορεία και η πλάγια δράση του Kijin-sen υποδηλώνει ότι η αγορά δεν έχει σαφή κατεύθυνση τάσης.

Το Bitcoin που περνά πάνω από τις δύο γραμμές στο παρελθόν έχει βάλει κάτω το χρονοδιάγραμμα της μίας εβδομάδας. Εάν το κάτω μέρος είναι πράγματι μέσα, η ιστορία υποδηλώνει ότι η επόμενη στάση για το BTCUSD θα είναι η κορυφή του cloud Ichimoku που βρίσκεται σε περίπου $40.000 ανά BTC.

Could Bitcoin target the top of the cloud next? | BTCUSD on TradingView.com

Η ιστορία του BTCUSD και το Ichimoku cloud

Ακολουθώντας την πρώτη διόρθωση 90% του Bitcoin, το νέο τότε κρυπτονόμισμα ανέκαμψε στην κορυφή του cloud με περίπου $16 το 2012 πριν ανέβει πάνω από τα $1.000 ανά νόμισμα.

Το 2015, το BTCUSD έπεσε περίπου στα $150 και στη συνέχεια έφτασε στην κορυφή του cloud με περίπου $400 το 2016 πριν εκτοξευθεί στα $20.000 το 2017. Μετά το τέλος του 2018, το Bitcoin για άλλη μια φορά ανέβηκε στην κορυφή του cloud ως η επόμενη στάση του, στα περίπου $13.000 ανά BTC.

History suggests the cloud it the target | BTCUSD on TradingView.com

Σήμερα, το Bitcoin διαπραγματεύεται στις $22.000 και η κορυφή του cloud Ichimoku είναι περίπου στις $43.000. Εάν η ιστορία επαναληφθεί, τότε το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τον στόχο σε λίγους μήνες.

Το cloud, ”σύννεφο”, που ονομάζεται επίσης kumo, αποτελείται από το άνοιγμα Senkou A και το Senkou span B. Οι άκρες του kumo προσδιορίζουν πιθανές περιοχές μελλοντικής υποστήριξης και αντίστασης.

Κάποια άλλα προειδοποιητικά σήματα που μπορεί να παρέχει το kumo περιλαμβάνουν τη μέτρηση της αστάθειας με τη στένωση ή την πάχυνση των cloud ή τις πιθανές αλλαγές τάσης όταν το cloud μετατρέπεται από κόκκινο σε πράσινο ή αντίστροφα.

Μετά από μια μεγάλη κατάρρευση και αστάθεια που σχετίζεται με το FTX, το ”σύννεφο” Ichimoku φαίνεται πολύ δυνατό, αλλά θα μπορούσε τελικά να αποδειχθεί ότι είναι εκεί που στοχεύει το Bitcoin.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...