Bitcoin στις $22,000; 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε αυτή την εβδομάδα

ΑρχικήΝέαBitcoin στις $22,000; 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε αυτή την...

Μοιραστείτε το

Η τιμή του Bitcoin φαίνεται εύθραυστη καθώς ο Αύγουστος πλησιάζει στο τέλος του και οι έμποροι προετοιμάζονται για μεγαλύτερες απώλειες.

Το Bitcoin ξεκινά μια νέα εβδομάδα παλεύοντας με τις $26.000 καθώς ο Αύγουστος γίνεται ο χειρότερος μήνας του 2023. Η ισχύς της τιμής του BTC παραμένει αμφίβολη μετά από ένα απότομο κραχ πριν από 10 ημέρες.

Οι προοπτικές είναι εξίσου αβέβαιες, με τον Σεπτέμβριο να είναι παραδοσιακά ένας μήνας με κακές επιδόσεις και με το μηνιαίο κλείσιμο του Αυγούστου μόλις λίγες μέρες μακριά, θα μπορούσε να επιφυλάσσεται άλλη μια έκπληξη με αρνητικές επιπτώσεις;

Η Cointelegraph ρίχνει μια ματιά στα κύρια σημεία συζήτησης για την απόδοση των τιμών BTC για την επόμενη εβδομάδα.

Η τιμή του Bitcoin πέφτει

Παρά το γεγονός ότι διατηρούσε τις $26.000 στο κλείσιμο, το BTC/USD κατέβηκε αμέσως μετά από αυτό, φθάνοντας στις $25.880 πριν ενοποιηθεί ελαφρώς υψηλότερα, όπως δείχνουν τα δεδομένα από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView.

BTC/USD 1-hour chart. Source: TradingView

Τα Shorts συνεχίζουν να συσσωρεύονται μέσα στο Σαββατοκύριακο, αναμένοντας κάποιου είδους κίνηση κατά τη συνεδρίαση της ΕΕ τη Δευτέρα», αναφέρεται o Skew σε μέρος της ανάλυσης του στο X (πρώην Twitter).

Ο Skew περιέγραψε επιπλέον τη συμπεριφορά BTC το Σαββατοκύριακο ως “μέγιστη δράση τιμής πόνου”.

Το μηνιαίο κλείσιμο ήταν ένα βασικό θέμα για τους συμμετέχοντες στην αγορά, καθώς η μεταβλητότητα τον Αύγουστο σημείωσε απώλειες 11%.

Ο Keith Alan, συνιδρυτής του monitoring resource Material Indicators, προέβλεψε ένα ταξίδι σε χαμηλά επίπεδα πολλών μηνών.

«Οι φάλαινες δεν αγοράζουν ακόμα, ούτε κι εγώ», σχολίασε

BTC/USD order book data for Binance. Source: Keith Alan/X

Πέρα από την αρνητική πλευρά, οι κινούμενοι μέσοι όροι που προηγουμένως λειτουργούσαν ως υποστήριξη πριν από το κραχ μπορεί τώρα να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, προειδοποίησε ο δημοφιλής trader και αναλυτής Rekt Capital.

BTC/USD annotated chart. Source: Rekt Capital/X

Ο Αύγουστος κινδυνεύει να είναι ο χειρότερος των τελευταίων οκτώ ετών

Δεν είναι μυστικό ότι το Bitcoin έχει υποαποδώσει αυτόν τον μήνα – ακόμη και με τα πρότυπα του Αυγούστου.

Το BTC/USD μειώνεται κατά 11% αυτόν τον μήνα και με το κλείσιμο της εβδομάδας που πλησιάζει, οι προσδοκίες αυξάνονται μεταξύ των παρατηρητών της αγοράς.

Μια ματιά στα συγκριτικά δεδομένα από την CoinGlass αποκαλύπτει ότι ο Αύγουστος του 2023 ήδη συναγωνίζεται με πέρυσι για να γίνει ο χειρότερος Αύγουστος από το 2015. Η τιμή του BTC έπεσε 13,9% τον Αύγουστο του 2022.

BTC/USD monthly returns (screenshot). Source: CoinGlass

Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν ότι ο Σεπτέμβριος θα μπορούσε εύκολα να καταλήξει σχεδόν το ίδιο κακός με βάση το προηγούμενο ιστορικό.

«Θα μπορούσε το Bitcoin να πέσει στις $22.000 τον Σεπτέμβριο;» Η Rekt Capital έκανε την ερώτηση την περασμένη εβδομάδα σε μέρος μιας ανάρτησης στο X.

Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, πρέπει πρώτα να επικεντρωθούμε στον Αύγουστο. Ποια ήταν η χειρότερη απόσυρση BTC τον Αύγουστο στην ιστορία; -17% το 2014 και -18% το 2015. Επί του παρόντος το 2023, το $BTC είναι τώρα στο -16%. Εάν το BTC έπεφτε -18% αυτόν τον Αύγουστο, το BTC θα έπεφτε στις 24700$.

Η «μακροβιότερη bear market» στην ιστορία του

Εν τω μεταξύ, αναλύοντας τις ποσοστιαίες αποδόσεις από έτος σε έτος (YoY) για το BTC/USD, η πραγματική έκταση της πρόσφατης bear market γίνεται σαφής.

Ο Michaël van de Poppe, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εμπορικής εταιρείας Eight, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν, στην πραγματικότητα, η «μακροβιότερη bear market στην ιστορία του BTC ».

Οι αγορές κρυπτονομισμάτων δεν επηρεάζονται από τις μακροοικονομικές εξελίξεις και τις ενδείξεις της FED

Το Bitcoin και τα altcoins έχουν δείξει πολύ μικρή σημασία για τις μακροοικονομικές εξελίξεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακόμη και οι αλλαγές των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και οι δημοσιεύσεις δεδομένων, όπως ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) είχαν ελάχιστα αισθητή επίδραση στις αγορές.

Τα σχόλια της περασμένης εβδομάδας από τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell στο ετήσιο Jackson Hole Economic Symposium συνέχισαν την τάση, ακόμη και όταν το FedWatch Tool του Ομίλου CME έδειξε στοιχήματα για παύση στις αυξήσεις επιτοκίων από τον επόμενο μήνα σε πάνω από 80%.

Fed target rate probabilities chart. Source: CME Group

Οι miners προετοιμάζονται για το halving εν μέσω του αυξανόμενου hash Rate

Όπως ανέφερε η Cointelegraph, μια θεωρία αναμένει ότι το τέταρτο τρίμηνο θα δει τους miners να κάνουν υψηλότερες προσφορές για BTC στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το halving το οποίο θα μειώσει την ανταμοιβή τους ανά εξορυσσόμενο μπλοκ κατά 50%.

Ο James Straten, ερευνητής και αναλυτής δεδομένων στην εταιρεία CryptoSlate, σημείωσε ότι το ποσοστό κατακερματισμού του BTC έχει ήδη κατευθυνθεί σε αχαρτογράφητη περιοχή.

«Το hash rate του BTC μόλις έφτασε τα 400 th/s για πρώτη φορά. Είναι συγκλονιστικό, λαμβάνοντας υπόψη τα ενεργειακά ζητήματα στο Τέξας και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που αυξάνεται παγκοσμίως», είπε στους συνδρομητές του στο X.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...