Μπορεί η τεχνολογία Blockchain να συμβάλει στη μείωση του στρες;

ΑρχικήΑπόψειςΜπορεί η τεχνολογία Blockchain να συμβάλει στη μείωση του στρες;

Μοιραστείτε το

Ξέρω ξέρω.. θα σκέφτεστε τι μας λένε σήμερα τα κορίτσια, όμως ισχύει και διαβάστε πιο κάτω το άρθρο για να μάθετε περισσότερα. Μπορεί άραγε το blockchain να μας βοηθήσει να είμαστε πιο ζεν;

Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία blockchain έχει κερδίσει ευρεία προσοχή και συνδέεται συχνά με κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin. Ωστόσο, οι πιθανές χρήσεις της τεχνολογίας blockchain εκτείνονται πέρα ​​από τις οικονομικές συναλλαγές. Στην πραγματικότητα, η τεχνολογία blockchain έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τα άτομα να μειώσουν το άγχος με διάφορους τρόπους.

‘Οπως ξέρουμε η τεχνολογία Blockchain είναι ένα αποκεντρωμένο και αμετάβλητο λογιστικό σύστημα που καταγράφει τις συναλλαγές σε ένα δίκτυο υπολογιστών. Κάθε συναλλαγή επαληθεύεται και αποθηκεύεται σε πολλούς υπολογιστές, καθιστώντας δύσκολη την αλλαγή ή τον χειρισμό της. Αυτή η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση σε έναν αριθμό βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, της χρηματοδότησης και της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Μια πιθανή εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους είναι στον τομέα των προσωπικών αρχείων υγείας. Επί του παρόντος, πολλά άτομα πρέπει να παρακολουθούν τα αρχεία υγείας και το ιατρικό τους ιστορικό σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών ιατρείων, νοσοκομείων και κλινικών. Αυτή μπορεί να είναι μια αγχωτική και χρονοβόρα διαδικασία, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάστε όλες τις λεπτομέρειες κάθε ραντεβού, εξέτασης ή διαδικασίας. Ρωτήστε μια μάνα που έχει παιδιά και πρέπει να έχει καταχωρημένα όλα τα ιστορικά των παιδιών, του συζύγου, των παππούδων, γιαγιάδων, του σκύλου….μιλάμε για μια σκέτη τρέλα!

Ωστόσο, με την χρήση της τεχνολογίας blockchain, υπάρχει η δυνατότητα για την δημιουργία ενός ασφαλούς και μόνιμου αρχείου του ιστορικού της υγείας του κάθε ατόμου. Αυτό το αρχείο θα είναι προσβάσιμο στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, επιτρέποντας τους να έχουν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το ιατρικό ιστορικό ενός ασθενούς. Αυτό θα μειώσει τον χρόνο και την προσπάθεια που απαιτείται για την παρακολούθηση των ιατρικών αρχείων, επιτρέποντας στα άτομα να επικεντρωθούν στην υγεία και την ευημερία τους αντί σε οργανωτικές διαδικασίες. Εμένα προσωπικά αυτό το θέμα, δηλαδή ότι πρέπει όλα να οργανωθούν από μένα με στρεσάρει αρκετά, και πιστεύω θα με βοηθούσε πολύ.

Πάμε τώρα να δούμε μια άλλη πιθανή εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain και αφορά τον τομέα της επαλήθευσης ταυτότητας. Επί του παρόντος, πολλά άτομα πρέπει να θυμούνται πολλά ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς. Αυτή μπορεί να είναι μια αγχωτική και χρονοβόρα διαδικασία, ειδικά εάν ένα άτομο ξεχάσει έναν κωδικό πρόσβασης ή κλειδωθεί έξω από έναν λογαριασμό. Θέλω αλήθεια τώρα να μου πείτε πόσες φορές κάνατε reset password σε διάφορες πλατφόρμες..facebook, instagram κλπ …αλλά το καλύτερο είναι να ξεχάσεις τους κωδικούς του e-banking και να μείνεις χωρίς καφέ γιατί είσαι πολύ προχώ ”άσε εγώ μόνο κάρτα κρατάω, πανε τα μετρητά” εκεί να δεις τι γίνεται. Άρα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain, τα άτομα μπορούν να δημιουργήσουν μια ασφαλή και αμετάβλητη ταυτότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση της ταυτότητας τους σε μια σειρά διαφορετικών πλατφορμών. Αυτό θα εξαλείφει την ανάγκη για πολλά ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης, μειώνοντας το άγχος που σχετίζεται με τη διαχείριση διαδικτυακών ταυτοτήτων.

Τέλος, η τεχνολογία blockchain πιστεύω ότι θα είναι πολύ χρήσιμη στην διαχείριση των προσωπικών οικονομικών μας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι μια πολύ σημαντική πηγή άγχους για πολλά άτομα. Η τεχνολογία Blockchain μπορεί να βοηθήσει παρέχοντας μια ασφαλή και διαφανή πλατφόρμα για τη διαχείριση των οικονομικών. Για παράδειγμα, οι πλατφόρμες που βασίζονται σε blockchain μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα να παρακολουθούν τα έξοδα και τις επενδύσεις τους, ακόμη και να αυτοματοποιούν τις οικονομικές συναλλαγές. Σκέψου πόσο πιο απλό θα είναι να αυτοματοποιηθούν κάποιες επαναλλαμβανόμενες διαδικασίες που μας προκαλούν πολύ άγχος μην χάσουμε τα διάφορα deadlines και μας αφήσουν χρόνο να ασχοληθούμε με πράγματα που έχουν περισσότερο ενδιαφέρον. Άσε που οι περισσότεροι δυσκολεύονται πολύ σε αυτό το κομμάτι. Η διαχείριση των οικονομικών μιας οικογένειας είναι σαν μια μικρή επειχείρηση, ειδικά όταν οι πόροι είναι περιορισμένοι.

Κλείνουμε τονίζοντας ότι η τεχνολογία blockchain έχει τη δυνατότητα να μας βοηθήσει στο στρες αλλά αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια προσωπική υπόθεση για τον καθένα ξεχωριστά. Καθώς η τεχνολογία blockchain συνεχίζει να εξελίσσεται και να εφαρμόζεται σε μια σειρά διαφορετικών βιομηχανιών, έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των ατόμων σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από το πώς θέλει κάποιος να αντιμετωπίσει κάποιες καταστάσεις και εάν θέλει να δει την τεχνολογία ως σύμμαχο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Γιατί για κάποιους το ποτήρι είναι μισοάδειο, για άλλους μια ευκαιρία για αλλαγή και εξέλιξη. Εμείς προχωράμε μπροστά με ότι όπλα έχουμε διαθέσιμα στην εποχή μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...