Μπορεί το Bitcoin να ανακάμψει αυτή την εβδομάδα; Ναι, αν συμβεί αυτό

ΑρχικήΝέαΜπορεί το Bitcoin να ανακάμψει αυτή την εβδομάδα; Ναι, αν συμβεί αυτό

Μοιραστείτε το

Μετά από μια λανθασμένη άνοδο, το Bitcoin (BTC) επιδεικνύει ένα συγκεκριμένο επίπεδο αδυναμίας αυτή την εβδομάδα. Εάν όμως πραγματοποιηθούν μερικές εξελίξεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αλλαγή της πορείας του.

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι ένα δυναμικό και διαρκώς εξελισσόμενο οικοσύστημα, όπου ακόμη και οι παραμικρές αλλαγές μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις. Στον τομέα των μετοχών, ο S&P 500, που αντιπροσωπεύεται από το SPX, προσέλκυσε πρόσφατα την προσοχή για ένα περίεργο φαινόμενο γνωστό ως «gap filling». Αυτός ο όρος, που χρησιμοποιείται συχνά στην τεχνική ανάλυση, υποδηλώνει την προσπάθεια της αγοράς να κλείσει ένα μη καλυμμένο κενό τιμών από προηγούμενες συνεδριάσεις συναλλαγών. Αυτό το περιστατικό είναι κάτι περισσότερο από μια απλή τεχνική και συμβολίζει την αδιάκοπη επιδίωξη ισορροπίας της αγοράς.

Στρέφοντας το βλέμμα μας στην αγορά συναλλάγματος, ο Δείκτης Δολαρίου των Ηνωμένων Πολιτειών (DXY) έχει προκαλέσει κύματα με αυτό που οι αναλυτές αποκαλούν «δυνητική απόκλιση». Αυτή η ενδιαφέρουσα παρατήρηση υποδηλώνει ότι ο δείκτης μπορεί να χαράζει μια μη συμβατική πορεία σε σύγκριση με τις ιστορικές του τάσεις. Τέτοιες αποκλίσεις μπορούν να υποδηλώνουν υποκείμενες αλλαγές στη δυναμική του νομίσματος, προτρέποντας τους συμμετέχοντες στην αγορά να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Στη σφαίρα των κρυπτονομισμάτων, το πανταχού παρόν Bitcoin αντιμετώπισε πρόσφατα μια απότομη πτώση της τιμής του, πέφτοντας στα 26.100 δολάρια. Αυτή η κάθοδος οδήγησε σε ένα liquidation, έναν όρο πολύ γνωστό στους εμπόρους κρυπτονομισμάτων. Τα liquidation συμβαίνουν όταν οι έμποροι, που αντιμετωπίζουν σημαντικές ζημίες λόγω της μείωσης των τιμών των περιουσιακών στοιχείων, αναγκάζονται να πουλήσουν τις συμμετοχές τους. Αυτό το επεισόδιο υπογραμμίζει την εγγενή αστάθεια των αγορών κρυπτονομισμάτων.

Αυτές οι γνώσεις σχετικά με τη δυναμική της χρηματοπιστωτικής αγοράς δεν δημιουργήθηκαν μεμονωμένα, αλλά κοινοποιήθηκαν από τον CrypNuevo, έναν έμπειρο αναλυτή της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Οι παρατηρήσεις του CrypNuevo, που δημοσιεύτηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου, παρέχουν μια πυξίδα για τους συμμετέχοντες στην αγορά σε αυτές τις ταραγμένες αγορές.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, για να ανακάμψει το Bitcoin, πρέπει να συμβούν δύο βασικά πράγματα.

Πρώτον, ο δείκτης SPX (δείκτης S&P 500) θα πρέπει να διατηρήσει το τρέχον επίπεδό του και να μην πέσει καθόλου χαμηλότερα. Και δεύτερον, ο DXY (Δείκτης Δολαρίου ΗΠΑ) θα πρέπει να δοκιμάσει ένα προηγούμενο επίπεδο αντίστασης ως νέα υποστήριξη. Εάν ευθυγραμμιστούν αυτές οι συνθήκες, θα μπορούσε να δώσει στο Bitcoin την ευκαιρία να εκπληρώσει την προβλεπόμενη ανοδική του κίνηση για την εβδομάδα.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...