Buy ή bye? Η ανατροπή του συναισθήματος αγοράς Bitcoin προκαλεί αβεβαιότητα για την τιμή του

ΑρχικήΝέαBuy ή bye? Η ανατροπή του συναισθήματος αγοράς Bitcoin προκαλεί αβεβαιότητα για...

Μοιραστείτε το

Η αγορά κρυπτονομισμάτων μπορεί να είναι εξαιρετικά ασταθής και η κατανόηση του συναισθήματος της αγοράς είναι ζωτικής σημασίας για τους επενδυτές.

Το Bitcoin (BTC) παρουσίασε ελαφρά πτώση 2% στις ΗΠΑ την Τρίτη, φτάνοντας περίπου τα 25.600 $. Ωστόσο, οι επενδυτές άδραξαν γρήγορα την ευκαιρία να αγοράσουν την πτώση, με αποτέλεσμα η τιμή να σταθεροποιηθεί στα 26.000 δολάρια.

Το Ether (ETH) παρουσίασε επίσης χαμηλή απόδοση, σημειώνοντας πτώση 2,2%, αλλά γρήγορα ανέκαμψε στα 1.600 $. Εν τω μεταξύ, τα altcoins όπως το Solana (SOL), το Polygon (MATIC) και το Stellar (XLM) αντιμετώπισαν όλα πτώση άνω του 4% τις τελευταίες 24 ώρες.

Bitcoin price chart (last 7 days). Source: Finbold.com

Τι είναι το Συναίσθημα της Αγοράς;

Το συναίσθημα της αγοράς είναι η συνολική στάση των επενδυτών απέναντι σε ένα συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο ή αγορά. Αντανακλά το συνολικό επίπεδο εμπιστοσύνης ή φόβου που υπάρχει στην αγορά. Το συναίσθημα της αγοράς προσδιορίζεται συνήθως με την ανάλυση μιας σειράς παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών δεικτών, των γεγονότων ειδήσεων και της τεχνικής ανάλυσης.

Στο πλαίσιο των κρυπτονομισμάτων, το συναίσθημα της αγοράς διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό των τιμών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Όταν οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για ένα συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, τείνουν να αγοράζουν περισσότερο από αυτό, αυξάνοντας την τιμή. Αντίθετα, όταν υπάρχει αρνητικό συναίσθημα προς ένα κρυπτονόμισμα, οι επενδυτές μπορεί να πουλήσουν τις συμμετοχές τους, μειώνοντας την τιμή.

Το σημείο καμπής του Bitcoin και της αγοράς κρυπτονομισμάτων

Εν μέσω των ισχυρών πρόσφατων οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ, που φαίνεται να έχουν εξαλείψει την πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αναστρέψει την τρέχουσα στρατηγική της, οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων περιμένουν με ανυπομονησία την έγκριση ενός spot διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου Bitcoin (ETF) που θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι το σημείο καμπής, εγκαινιάζοντας ένα ανοδικό κλίμα στην αγορά.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έχει επί του παρόντος υπό εξέταση αρκετές εφαρμογές spot bitcoin ETF, αλλά δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι θα ληφθεί απόφαση εντός του τρέχοντος έτους. Βραχυπρόθεσμα, οι επενδυτές περιμένουν με ανυπομονησία μια δικαστική απόφαση για τη αγωγή μεταξύ της Grayscale και της SEC – μια νομική υπόθεση σχετικά με την άρνηση της SEC να εγκρίνει την προσπάθεια της Grayscale να μετατρέψει το Bitcoin Trust (GBTC) σε ETF.

Αν και είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι μια δικαστική απόφαση θα μπορούσε να ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα, αποδείχθηκε ότι ήταν ένας ακόμη άπιαστος αντικατοπτρισμός στο μακρύ ταξίδι προς μια όαση για τους υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων.

Buy the dip

Η φράση buy the dip είναι μια φράση που χρησιμοποιείται συνήθως στις επενδύσεις και τις συναλλαγές που ενθαρρύνει τα άτομα να αγοράσουν ένα περιουσιακό στοιχείο, όπως μετοχές ή κρυπτονομίσματα, όταν η τιμή του παρουσιάζει προσωρινή πτώση ή “πέφτει” κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης της αγοράς. Η ιδέα πίσω από αυτή τη στρατηγική είναι ότi η αγορά ενός περιουσιακού στιχείου όταν οι τιμές είναι χαμηλές μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε κέρδη όταν η αξία του περιουσιακού στοιχείου αυξηθεί ξανά. Είναι ουσιαστικά μια προσέγγιση για να εκμεταλλευτείτε τις διακυμάνσεις της αγοράς και να αξιοποιήσετε πιθανές ευκαιρίες για μελλοντική ανάπτυξη.

«Είδαμε μια τεράστια άνοδο στις αναφορές «buy the dip». Αυτό δείχνει ότι η αισιοδοξία των επενδυτών ήταν αρκετά υψηλή ότι θα υπάρξει γρήγορη ανάκαμψη της αγοράς, αλλά εξετάζει πώς οι ευσεβείς πόθοι έχουν μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε η Santiment, σε ανάρτηση της την Δευτέρας.

Η εταιρεία συγκέντρωσε δεδομένα από το Reddit, το X, το Telegram και το 4Chan για να συγκεντρώσει τα ευρήματα. Οι αναφορές έδειχναν ότι οι έμποροι γίνονταν λιγότερο σίγουροι για την ανάκαμψη της αγοράς και ότι η αίσθηση «απαισιοδοξίας άρχιζε να κυριαρχεί ξανά καθώς η κεφαλαιοποίηση της αγοράς εξασθενεί», ανέφερε.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...