Cardano (ADA) και Ethereum (ETH). Δύο δυνατοί αντίπαλοι

ΑρχικήΝέαCardano (ADA) και Ethereum (ETH). Δύο δυνατοί αντίπαλοι

Μοιραστείτε το

Το 2021,το Cardano (ADA) φαινόταν ακόμη και ως υποψήφιο για να ξεπεράσει την τιμή του Ethereum (ETH). Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη και τώρα το Ethereum έχει πολύ υψηλότερη κεφαλαιοποίηση αγοράς και υψηλότερη τιμή ανά coin σε σύγκριση με το Cardano.

Το Cardano και το Ethereum μπορεί να είναι ανταγωνιστές, αλλά έχουν επίσης πολλά κοινά. Πριν ο Charles Hoskinson ιδρύσει την Cardano το 2015, ήταν ένας από τους ιδρυτές του Ethereum.

Στόχος του Cardano είναι να παρέχει ένα επεκτάσιμο και ασφαλές blockchain για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών και έξυπνων συμβάσεων. Η ιδέα είναι παρόμοια με αυτή που εργάζεται το Ethereum. Το πλεονέκτημα του Ethereum είναι ότι είναι αρκετά χρόνια στο χώρο και ως εκ τούτου έχουν χτιστεί πολλά περισσότερα στο δίκτυο του. Επίσης, η διαφημιστική εκστρατεία για τα altcoins κατά τη διάρκεια της ανοδικής αγοράς το 2017 προήλθε κυρίως από projects στο Ethereum.

Γιατί το Ethereum είναι υψηλότερο σε τιμή από το Cardano;

Μέχρι στιγμής, η τιμή του Ethereum είναι στα 1.820 δολάρια, ενώ η κεφαλαιοποίηση του είναι 219,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Αντίθετα, η τιμή του Cardano είναι περίπου 0,37 δολάρια και έχει κεφαλαιοποίηση 13,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Ethereum έχει επίσης μεγαλύτερο εύρος ανάπτυξης και χρήσης στην κοινότητα κρυπτονομισμάτων. Η πλατφόρμα διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και έξυπνων συμβολαίων που χρησιμοποιούνται από εταιρείες και προγραμματιστές, γεγονός που αυξάνει τη ζήτηση για κρυπτονομίσματα.

Staking σε Cardano και Ethereum

Οι χρήστες μπορούν να κάνουν staking και τα δύο κρυπτονομίσματα. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν πάνω από 19 εκατομμύρια ETH, αξίας περίπου 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που γίνονται staked στο δίκτυο Ethereum. Αντίθετα, υπάρχουν 23 δισεκατομμύρια ADA που που γίνονται staked στο Cardano, με συνολική αξία περίπου 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Source: stakingrewards.com

Μπορεί το Cardano να φτάσει στην ίδια τιμή με το Ethereum;

Είναι σίγουρα πιθανό ότι το Cardano μπορεί μια μέρα να γίνει όσο το Ethereum. Η πλατφόρμα έχει ήδη φτάσει σε αρκετά σημαντικά ορόσημα και έχει κάνει ένα καλό πρώτο τρίμηνο.

Για παράδειγμα, κυκλοφόρησε την Aiken, μια νέα, απλούστερη γλώσσα προγραμματισμού, η οποία αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους προγραμματιστές και εταιρείες να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την αξία του νομίσματος.

Αλλά αυτή τη στιγμή, το Ethereum έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σχεδόν σε κάθε τομέα. Δείτε τα στατιστικά στοιχεία για μη ανταλλάξιμα tokens (NFT) – Το Ethereum βρίσκεται στην κορυφή, ενώ το Cardano έχει λιγότερο από το 1/100ο του όγκου του.

Πώς μπορεί το Cardano να αξίζει όσο το Ethereum;

Για να αξίζει το Cardano όσο το Ethereum υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει ακόμη να γίνουν. Πρώτον, η πλατφόρμα πρέπει να προσελκύσει περισσότερους προγραμματιστές και χρήστες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη βελτίωση της υποστήριξης για έξυπνες συμβάσεις και αποκεντρωμένες εφαρμογές και τη συνεργασία με εταιρείες.

Το Cardano πρέπει να είναι καλύτερο από διαφορετικά blockchain. Η πλατφόρμα πρέπει να συνεχίσει να καινοτομεί και να εισάγει νέες λειτουργίες και δυνατότητες.

Ρεαλιστικά μιλώντας, σχεδόν όλα τα δεδομένα φαίνεται να μιλούν υπέρ του Ethereum. Ωστόσο, υπάρχει ένας παράγοντας που δεν έχουμε ακόμη εξετάσει. Η διαφορά μεταξύ του πόσο καλά συγκρίνεται ο Charles Hoskinson με τον Vitalik Buterin, τον ιδρυτή του Ethereum, στη χρήση του μάρκετινγκ για τη δημιουργία διαφημιστικής εκστρατείας γύρω από το έργο.

Εάν φτάσει μια άλλη ανοδική αγορά και ο Hoskinson καταφέρει να προσεγγίσει τις μάζες με τις ομιλίες του, όλα είναι πιθανά. Τότε, ο Cardano μπορεί να ξεπεράσει τον αιώνιο αντίπαλο του, το Ethereum.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...