Cardano (Μέρος 2ο) Από metadudes.gr

ΑρχικήΑπόψειςCardano (Μέρος 2ο) Από metadudes.gr

Μοιραστείτε το

Επιμέλεια: Petros Maragkos

Αφορμή για το δεύτερο μέρος του Cardano στο medium μας, είναι το περίφημο CIP-1694 και ο πλέον κατάλληλος για να μας το εξηγήσει είναι ο Varavas, ο αυτοαποκαλούμενος Greek Cardano Explorer. Να σημειώσουμε ότι διατηρεί ένα πολύ χρήσιμο YouTube Channel και τον ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθεια, την όρεξη και τις γνώσεις του!

Ακολουθούν οι δηλώσεις του.

“Χαιρετίζω κι εγώ με τη σειρά μου την προσπάθεια των Metadudes και τους ευχαριστώ που καταδέχονται να φιλοξενήσουν το πρώτο κείμενο που θα αποπειραθώ να γράψω. Έτσι κι αλλιώς, ειδικά σ αυτόν τον χώρο, πρέπει να συνηθίσουμε να βλέπουμε και να κάνουμε διαρκώς νέα πράγματα! Όσο η βιομηχανία της blockchain βελτιώνεται και ωριμάζει, πρέπει κι εμείς να προσαρμοστούμε στο κάθε τι καινούριο και να μη φοβόμαστε να πειραματιστούμε. Ίσα ίσα, οφείλουμε να το επιδιώκουμε.

Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που επέλεξα να ασχοληθώ με το Cardano. Ναι μεν με τράβηξε αυτό το πρώτο βίντεο του Charles Hoskinson, το περιβόητο “whiteboard presentation”, η παρουσίαση της αρχικής ιδέας, αλλά στην πορεία διαπίστωσα ότι συμφωνώ με τα περισσότερα που πρεσβεύει ο τρόπος λειτουργίας του.

Τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, πραγματοποιείται το μεγαλύτερο και πιο επίφοβο πείραμα στον χώρο των crypto. Η πρόταση που ετοιμάζουν τα ιδρυτικά μέλη του Cardano, σε συνεργασία με την κοινότητα και τη σύμφωνη γνώμη των Stake Pool Operators, είναι να δομηθεί ένα σύστημα διακυβέρνησης του δικτύου, μέσω του οποίου θα κληθούμε να αποφασίζουμε πώς θα κινηθούμε μελλοντικά από πλευράς τεχνολογίας, αλλά και πώς θα διαχειριστούμε το τεράστιο ταμείο μας (~1,5 δις ADA αυτή τη στιγμή). Το νόημα της αποκέντρωσης είναι ακριβώς αυτό, να μπορεί η ίδια η κοινότητα να παίρνει τις σημαντικές αποφάσεις που την αφορούν. Κι επίσης μην ξεχνάμε ότι πολλά project στηρίζονται στην εύρυθμη λειτουργία του δικτύου. Οι World Mobile, SingularityNet, Empowa, IAGON, AtalaPrism και άλλες, είναι εταιρείες που έχουν επενδύσει πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια με μοναδικό ρομαντικό σκοπό να αλλάξουν τον κόσμο μας για πάντα.

Σε μία εποχή που τα CBDC ακούγονται ολοένα και πιο συχνά, η πρόταση αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, να περάσει γρήγορα και να πετύχει. Τα περιθώρια λάθους, δεν ξέρω αν το νιώθετε, αλλά έχουν αρχίσει να στενεύουν. Δεν είμαστε πλέον στο 2015 που ο χώρος των crypto ήταν από παιδική χαρά έως άγρια Δύση. Η τεχνολογία και οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει, τα κράτη τρίβουν τα χέρια τους και ετοιμάζονται να νομοθετήσουν. Αν είμαστε όλοι ενωμένοι, ανεξάρτητα το δίκτυο που επέλεξε ο καθένας να εντρυφήσει, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και όλοι θα βγούμε κερδισμένοι. Όσο μπερδεύουμε τα οπαδικά με τα κρυπτονομίσματα, η διχόνοια που προκύπτει είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Αυτό που χρειάζεται είναι εκπαίδευση. Ο καθένας στον τομέα του.

Οφείλουμε όλοι να κάτσουμε να σκεφτούμε ποια είναι η θέση μας στον νέο κόσμο που δημιουργείται και να εκπαιδευτούμε να είμαστε έτοιμοι όταν αυτό το μέλλον έρθει. Για αυτό και πάντα χαίρομαι να βλέπω προσπάθειες όπως των Metadudes, που στόχο έχουν την προετοιμασία του κόσμου για το πέρασμα στη νέα εποχή.

Καλή συνέχεια λοιπόν και εις στο επανιδείν.”

Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μέσω των λιστών του medium, θα έχετε την δυνατότητε να περιηγηθείτε ανά project στα story μας.

Για την διευκόλυνσή σας παραθέτονται τα παρακάτω links.

Επίσημη ιστοσελίδα: https://cardano.org/

Επίσημο Twitter: https://twitter.com/Cardano

Ελληνικό Twitter: https://twitter.com/CardanoGreek

Varava’s Twitter: https://twitter.com/Varavas9

Ελληνικό Discord: https://discord.com/invite/MzK5TVeVqe

Ελληνικό Forum: https://forum.cardano.org/c/greek-cardano-community/201

Ελληνικό Facebook: https://www.facebook.com/GreekCardano

Varava’s Youtube: https://www.youtube.com/@Varavas

Coinmarketcap: https://coinmarketcap.com/currencies/cardano/

Messari: https://messari.io/asset/cardano

Lunarcrush: https://lunarcrush.com/coins/ada/cardano

https://linktr.ee/metadudes

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...