CEO Stability AI: Δεν θα υπάρχουν προγραμματιστές σε πέντε χρόνια

ΑρχικήΝέαCEO Stability AI: Δεν θα υπάρχουν προγραμματιστές σε πέντε χρόνια

Μοιραστείτε το

Πολλοί πιστεύουν ότι το AI θα φέρει το τέλος του κόσμου, αλλά ο Emad Mostaque πιστεύει ότι το AI (και οι άνθρωποι) μπορούν να το αλλάξουν.

Ο Emad Mostaque, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Stability AI, έχει μια πρόβλεψη καθώς η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μεταμορφώνει όλο και περισσότερο τον κόσμο μας: «Δεν θα υπάρχουν προγραμματιστές σε πέντε χρόνια». Πράγματι, ο φουτουριστικός Διευθύνων Σύμβουλος φαίνεται να οραματίζεται ένα άμεσο μέλλον που διαμορφώνεται από τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Mostaque μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση της βιομηχανίας AI και το όραμα του σε μια συνέντευξη με τον Peter H. Diamandis για το Moonshots and Mindsets Podcast. Και αυτό το όραμα, είπε, μπορεί να προχωρήσει μόνο σε πέντε χρόνια.

Το μέλλον δεν φαίνεται πολύ λαμπρό για τους προγραμματιστές, κατέληξε ο Mostaque — και υπάρχουν στοιχεία που υποστηρίζουν το επιχείρημα του.

Τα δεδομένα από το GitHub αποκαλύπτουν ότι «το 41% ​​του συνόλου του κώδικα αυτή τη στιγμή δημιουργείται μέσω AI». Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι “Σε τρεις μήνες ξεπεράσαμε το Bitcoin και το Ethereum (στο Github) και αποκτήσαμε δημοτικότητα (εκεί)“, μια απόδειξη της αυξανόμενης δημοτικότητας του AI έναντι των κρυπτονομισμάτων.

Η Stability AI είναι η εταιρεία πίσω από το Stable Diffusion, τη πιο δημοφιλή συσκευή δημιουργίας εικόνων ανοιχτού κώδικα στον κόσμο. Οι φιλοδοξίες της εταιρείας, ωστόσο, περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα έργων, που εκτείνονται σε πολλούς τομείς όπως ανάλυση DNA και χημικές αντιδράσεις μέχρι γλωσσικά μοντέλα και επεξεργασία οπτικοακουστικών δεδομένων.

Η Stability AI δήλωσε ότι στοχεύει να δημιουργήσει τα δομικά στοιχεία για ένα «κοινωνικό λειτουργικό σύστημα».

Κοιτάζοντας στο άμεσο μέλλον, ο Mostaque οραματίζεται ριζικές αλλαγές στην επικοινωνία και την πρόσβαση μας σε πληροφορίες.

Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους πιστεύω ότι θα έχετε ChatGPT στο κινητό σας τηλέφωνο χωρίς internet.” Με τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης να είναι πλήρως εγκατεστημένα σε κινητά τηλέφωνα, οι συνομιλίες μας θα μπορούσαν να υποστούν ριζική μεταμόρφωση».

Παρά τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στην τεχνητή νοημοσύνη, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για τις δυνητικές επιπτώσεις της στον κόσμο. Η Stability AI αντιμετωπίζει αυτήν την πρόκληση ευθέως, δημιουργώντας προσαρμοσμένα μοντέλα. Ο στόχος της είναι να επιτρέψει σε κάθε άτομο, εταιρεία ή πολιτισμό να έχει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που αντανακλά στις δικές του προοπτικές.

Η αποκέντρωση της τεχνητής νοημοσύνης είναι το κλειδί για τη στρατηγική τους, εξηγεί ο Mostaque, διασφαλίζοντας ότι η τεχνολογία AI ωφελεί τα άτομα αντί να δρα εναντίον τους – αρκετά παρόμοια με την ηθική των κρυπτονομισμάτων.

Ο Mostaque τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας του στη διαφάνεια και την πίστη τους στον εκδημοκρατισμό της πρόσβασης στην τεχνολογία AI. Εκτός από το Stable Diffusion, η ομάδα του Mostaque διαθέτει μεγάλα μοντέλα γλώσσας ανοιχτού κώδικα που, όπως λέει, έχουν ληφθεί πάνω από 25 εκατομμύρια φορές.

Αναπόφευκτα εμφανίζονται και ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια της εργασίας. Σε αυτό το θέμα, ο Emad Mostaque παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα. Όπως ο Vitalik Buterin, ο συνιδρυτής του Ethereum που κάποτε αντιμετώπισε τους φόβους της κατάργησης θέσεων εργασίας ανακηρύσσοντας το Ethereum ως “καταστροφέα θέσεων εργασίας”, ο Mosaque προσεγγίζει την επανάσταση του AI με παρόμοια αισιοδοξία. Οραματίζεται την τεχνητή νοημοσύνη ως εργαλείο που ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό, όχι ως απειλή που το εκμηδενίζει.

“Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι. Δώστε τους τις πληροφορίες που δημιουργούν τη μεγαλύτερη αξία και θα αλλάξετε τον κόσμο”, δηλώνει.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...