Coinbase: Παρέχει στην Circle χρηματοδότηση 3 δις. δολαρίων για επαναφορά της αξίας του USDC

ΑρχικήΝέαCoinbase: Παρέχει στην Circle χρηματοδότηση 3 δις. δολαρίων για επαναφορά της αξίας...

Μοιραστείτε το

Το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Coinbase φέρεται να χρηματοδοτεί 3 δισ. δολάρια στην Circle, την εταιρεία που εκδίδει το stablecoin USDC, σε μια προσπάθεια να το επαναφέρει στο $1.

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται αφότου το USDC έχασε τη σχέση του με το δολάριο ΗΠΑ λόγω της έκθεσης 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Circle στη Silicon Valley Bank, την οποία ανέλαβε η ομοσπονδιακή εταιρεία ασφάλισης καταθέσεων (FDIC).

Σύμφωνα με αναφορές, η Circle ζήτησε μια έκτακτη πίστωση για να διασφαλίσει τη σταθερότητα του USDC. Η Coinbase παρείχε τη βοήθεια που θα κάλυπτε ολόκληρη τη ρευστότητα για τα αποθέματα του USDC και θα επέτρεπε τη μετατροπή του σε δολάρια ΗΠΑ μετά την αποτυχία της Silicon Valley Bank να συνεργαστεί με τη Circle. Αυτό σημαίνει ότι η Circle έπρεπε να βρει μια άλλη τράπεζα για να διαχειριστεί τα αποθέματα του USDC και να εξασφαλίσει τη σταθερότητα του.

Η βοήθεια που παρείχε η Coinbase στην Circle εξασφάλισε ότι το USDC θα διατηρήσει τη σταθερότα του και θα επιτρέψει στους κατόχους του να μετατρέψουν τα αποθέματα τους σε δολάρια ΗΠΑ όταν το επιθυμούν.

Το συμβάν συνέβη αφού η Circle είχε σχεδιάσει να μετακινήσει τις καταθέσεις της από τη Silicon Valley Bank λίγες μέρες πριν η ρυθμιστική αρχή διατάξει το κλείσιμο της.

Η απόφαση της Circle να ζητήσει έκτακτη πίστωση και η ανακοίνωση της αποτυχίας της Silicon Valley Bank να συνεργαστεί με την Circle προκάλεσε μεγάλο φόβο, αβεβαιότητα και αμφιβολία (FUD) μεταξύ των επενδυτών. Αυτό οδήγησε σε μαζική απόσυρση κεφαλαίων από το USDC, προκαλώντας την απώλεια της σταθερότητας του σε σχέση με το δολάριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η τιμή του USDC έχει επιστρέψει στο $1 με κεφαλαιοποίηση 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Silicon Valley Bank Bailout – SVB & USDC Bailout | Stocks and Bitcoin

Η Coinbase προτίθεται να δημιουργήσει μια Offshore μονάδα εκτός ΗΠΑ λόγω εποπτείας των ρυθμιστικών αρχών

Στις 17 Μαρτίου, το crypto.news ανέφερε ότι η Coinbase ενδέχεται να δημιουργήσει μια Offshore μονάδα λόγω του αυξανόμενου ρυθμιστικού ελέγχου του κλάδου στις ΗΠΑ. Η έκθεση προτείνει ότι οι παγκόσμιες συναλλαγές θα δρομολογούνται μέσω της νέας εγκατάστασης, ωστόσο η Coinbase δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την αναφορά .

Ενώ η Coinbase δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την αναφορά, η COO της εταιρείας, Emilie Choi, ανέφερε ότι «η διεθνής επέκταση θα συνεχίσει να είναι ένα πολύ βασικό μέρος του τρόπου λειτουργίας μας».

Η Choi εξέφρασε την έγκριση της για τις πρόσφατες ρυθμιστικές εξελίξεις στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο και αποκάλυψε ότι η Coinbase σχεδιάζει να συνεχίσει να επενδύει σε αυτές τις δικαιοδοσίες.

Το ανταλλακτήριο επαινεί το Ηνωμένο Βασίλειο για τις διαβουλεύσεις για το νέο ρυθμιστικό καθεστώς για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, και υποδεικνύει την πεποίθηση του στην επένδυση σε υποστηρικτικά κράτη.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...