Crypto Influencers και η ενδεχόμενη απαγόρευση του Tik Tok στις ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαCrypto Influencers και η ενδεχόμενη απαγόρευση του Tik Tok στις ΗΠΑ

Μοιραστείτε το

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της FCC, Ajit Pai, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να απαγορεύσει το TikTok, λόγω του αντιληπτού κινδύνου του ως εργαλείου παρακολούθησης για την Κυβέρνηση της Κίνας.

Η FCC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών) πέρυσι ενέκρινε παρόμοια απαγόρευση κατά των τηλεπικοινωνιακών κολοσσών Huawei και ZTE.
Οι Crypto Influencers που έχασαν έως και το 90% των εσόδων τους πέρυσι μετά την κατάρρευση αρκετών εταιρειών κρυπτογράφησης, ενδέχεται να χάσουν περισσότερα εάν οι ΗΠΑ απαγορεύσουν το TikTok.

Ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok έχει υποβληθεί στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει τα έσοδα των influencers, καθώς η μητρική εταιρεία της ByteDance καταναλώνει το μερίδιο αγοράς των αμερικανικών εταιρειών στο metaverse.

Η Βουλή προώθησε σήμερα ένα νέο νομοσχέδιο που θα δώσει στην Κυβέρνηση Μπάιντεν την εξουσία να απαγορεύσει την πλατφόρμα ανταλλαγής βίντεο μικρού μήκους TikTok, ακόμη και όταν η αμερικανική εταιρεία Meta στέλνει τους χρήστες του Instagram και του Facebook στην πλατφόρμα.

Το TikTok θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για επιτήρηση από την Κίνα, λέει ο πρώην επικεφαλής της FCC

«Έχουμε δει ήδη τριάντα κυβερνήσεις των πολιτειών, περίπου, να απαγορεύουν το TikTok από κρατικές κυβερνητικές συσκευές», δήλωσε στο CNBC νωρίτερα σήμερα ο Ajit Pai, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη δικομματική αναγνώριση ότι το TikTok είναι μια εφαρμογή που υπόκειται τελικά στον έλεγχο της Κυβέρνησης της Κίνας ».

Η απαγόρευση του TikTok για τους χρήστες των ΗΠΑ θα μπορούσε να τους ωθήσει προς άλλες εφαρμογές όπως το YouTube “Shorts” και το Instagram Reels, τα οποία διαχειρίζονται εταιρείες των ΗΠΑ.

Ο Pai ισχυρίστηκε το 2020 ότι οι κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών Huawei και ZTE είχαν δεσμούς με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, προειδοποιώντας τους αερομεταφορείς των ΗΠΑ να μην χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό τους.

Ο Pai είπε ότι οι κατασκευαστές ασύρματου εξοπλισμού ήταν νομικά υποχρεωμένοι να συμμορφωθούν με τα αιτήματα της μυστικής αστυνομίας της Κίνας. Η FCC απαγόρευσε την πώληση και εισαγωγή εξοπλισμού από τη Huawei και την ZTE τον Νοέμβριο του 2022.

Η απαγόρευση θα μπορούσε επίσης να έρθει σε μια ιδανική στιγμή για τον ανταγωνιστή της ByteDance, Meta, του οποίου το μερίδιο της αγοράς ακουστικών VR παραχώρησε πρόσφατα έδαφος στην Pico, μια εταιρεία που ανήκει στην ByteDance. Το τρίτο τρίμηνο του 2022, η Pico πήρε το 15% του μεριδίου αγοράς των ακουστικών VR Quest της Meta. H Reality Labs, σημείωσε κέρδη 17% το 4ο τρίμηνο του 2022, καθώς οι ευρωπαίοι καταναλωτές προτίμησαν την Pico.

Η Meta παλεύει επίσης με τη φθίνουσα πορεία στο Horizon Worlds, καθώς η εβδομαδιαία διατήρηση χρηστών μειώθηκε στο 11% τον Ιανουάριο του 2023.

Τι θα γίνει με τους Crypto Influencers

Ο αρθρογράφος του Bloomberg, Lionel Laurent, προέβλεψε τον Ιούνιο του 2022 ότι η επιρροή των influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα ακολουθούσε την περσινή καταστροφή της αγοράς. Μετά την κατάρρευση των TerraUSD και Celsius, τα έσοδα των Crypto Influencers για νέες εγγραφές μειώθηκαν περισσότερο από 90%.

Μια απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των εσόδων δεδομένου ότι οι ΗΠΑ έχουν τον υψηλότερο αριθμό χρηστών TikTok (113 εκατομμύρια). Ένα άρθρο του Αυγούστου 2022 από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, υποστήριξε ότι η γενιά των Gen Z είναι περίπου πέντε φορές πιο πιθανό να ζητήσει οικονομικές συμβουλές από τους Crypto Influencers.

TikTok Users Per Country | Source: Statista

Σύμφωνα με την Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτοί οι επενδυτές είναι πιο πιθανό να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα λόγω της διαφημιστικής εκστρατείας σε κοινωνικές πλατφόρμες όπως το TikTok. Οι επενδύσεις οδηγούνται από παράγοντες επιρροής που διοχετεύουν έργα κρυπτογράφησης σε γενικά νέους επενδυτές που έχουν κουραστεί από το τρέχον χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο υπεύθυνος κρυπτογράφησης TikTok Dennis Liu είπε το 2021, ότι η πλατφόρμα παρουσίασε την υψηλότερη ευκαιρία για ανάπτυξη των χρηστών.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...