Davos 2023: Τραπεζίτες ανά το παγκόσμιο πιέζουν για επείγουσα ρύθμιση του Bitcoin

ΑρχικήΝέαDavos 2023: Τραπεζίτες ανά το παγκόσμιο πιέζουν για επείγουσα ρύθμιση του Bitcoin

Μοιραστείτε το

Το Bitcoin και ο τομέας των κρυπτονομισμάτων βρήκε θέση συζήτησης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos

Αρκετές παγκόσμιες Κεντρικές Τράπεζες και ρυθμιστικές αρχές έχουν χρησιμοποιήσει τη συνεχιζόμενη σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός, για να ζητήσουν την επείγουσα εισαγωγή βασικών κανονισμών που στοχεύουν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin (BTC).

Σύμφωνα με τους τραπεζίτες στη σύνοδο κορυφής, η εξελισσόμενη φύση του κλάδου των κρυπτονομισμάτων και η κερδοσκοπική φύση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σημαίνει ότι, οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να παρέμβουν και να θεσπίσουν τους απαραίτητους νόμους, ανέφερε το Bloomberg στις 18 Ιανουαρίου.

Η ομάδα με επικεφαλής τον Ανώτερο Υπουργό της Σιγκαπούρης Tharman Shanmugaratnam, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Francois Villeroy de Galhau και τον Πρόεδρο της UBS Group AG Colm Kelleher, συμφώνησαν ότι τα πρόσφατα γεγονότα στην αγορά κρυπτογράφησης απαιτούν κανονισμούς.

Σύμφωνα με τον Villeroy de Galhau, περιστατικά όπως η κατάρρευση του FTX και η απόδοση των αμοιβαίων κεφαλαίων της χρηματαγοράς, μπορούν να συνδεθούν με αυτό που ο ίδιος ανέφερε ως μη τραπεζικές.

Θέσπιση βασικών νόμων

O Kelleher επίσης πρότεινε ότι τα περιουσιακά στοιχεία στον χώρο κρυπτογράφησης θα πρέπει να μπορούν να ανταποκριθούν στο «βασικό εμπόδιο» της καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος. Σε αυτή την περίπτωση, σημείωσε ότι λόγω της αδυναμίας των περισσότερων προϊόντων κρυπτονομισμάτων να πληρούν σαφείς ελέγχους κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι εταιρείες στον χώρο «δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την πώληση αυτού του προϊόντος όπως είναι σήμερα κατασκευασμένο».

Επιπλέον, ο Kelleher εξέφρασε την ανοδική του στάση σχετικά με την τεχνολογία blockchain, δηλώνοντας ότι είναι «ασταμάτητη», ενώ αναγνωρίζει ότι ενδέχεται να υπάρχει ενδιαφέρον από πελάτες της UBS για εξερεύνηση προϊόντων κρυπτογράφησης.

«Αναζητούμε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα μας επιτρέψει να το προσαρμόσουμε για τους πελάτες μας», ανέφερε.

Κίνδυνοι από τη ρύθμιση της κρυπτογράφησης

Είναι ενδιαφέρον ότι, παρά το γεγονός ότι ζήτησε νόμους, ο Shanmugaratnam προειδοποίησε ότι η θέσπιση κανονισμών μπορεί να νομιμοποιήσει έναν τομέα που θεωρεί ότι είναι «εγγενώς κερδοσκοπικός» και «ελαφρώς τρελός». .

«Μερικά πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα: είτε πρόκειται για κρυπτογράφηση είτε για παραδοσιακή χρηματοδότηση, πρέπει να ρυθμίσετε πράγματα όπως το ξέπλυμα χρήματος», είπε.

Συγκεκριμένα, η πρόσφατη ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων βρήκε μια θέση στις συζητήσεις κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Νταβός, με τους αντιπροσώπους να αμφισβητούνται να ηγηθούν του κανονισμού του κλάδου.

Όπως αναφέρει η Finbold, ο Nigel Green, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας οικονομικής διαχείρισης deVere Group, προειδοποίησε ότι το WEF θα αποτύχει εάν δεν καταβληθούν προσπάθειες για να πυροδοτηθεί η συζήτηση για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων.

davos 2023
Participants of the World Economic Forum (WEF) 2023 are seen in a hall at Davos Congress Centre, in the Alpine resort of Davos, Switzerland, January 16, 2023. REUTERS/Arnd Wiegmann

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...