DeFi, DAO, NFTs: Επαναπροσδιορίζετε ο τρόπος με τον οποίο φιλανθρωπικές οργανώσεις συγκεντρώνουν κεφάλαια

ΑρχικήΝέαDeFi, DAO, NFTs: Επαναπροσδιορίζετε ο τρόπος με τον οποίο φιλανθρωπικές οργανώσεις συγκεντρώνουν...

Μοιραστείτε το

«Η επιλογή χρήσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι μια σημαντική επιλογή για τους πολίτες» δήλωσε η Anne Connelly, συγγραφέας του «Bitcoin and the Future of Fundraising»

Τα μη ανταλλάξιμα tokens (NFT), τα  Decentralized autonomous organization (DAO) και η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (Decentralized finance – DeFi), επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι φιλανθρωπικές οργανώσεις συγκεντρώνουν δωρεές και διανέμουν κεφάλαια σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Μέσω της συνεχώς εξελισσόμενης τεχνολογίας κρυπτογράφησης και τεχνολογίας blockchain, φιλάνθρωποι της κρυπτογράφησης ανέφεραν στην Cointelegraph ότι έχουν γίνει μάρτυρες «νέων μηχανισμών διανομής πλούτου».

«Η φιλανθρωπία θεωρείται παραδοσιακά ως μια υψηλού κόστους ατομικιστική δραστηριότητα, αλλά με το web 3, τα συλλογικά όργανα λήψης αποφάσεων όπως οι DAOs μπορούν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία που εξορθολογίζουν τον οικονομικό συντονισμό και ενθαρρύνουν περισσότερη συμμετοχή», εξήγησε ο Omar Antila, Senior Product Manager της Crypto for Charity.

«Ο τομέας των Crypto επιτρέπει νέες καινοτόμες στρατηγικές συγκέντρωσης κεφαλαίων, όπως φιλανθρωπικές εκστρατείες NFT, ή επιτρέποντας στους ανθρώπους να συγκεντρώνουν τα κρυπτογραφικά κεφάλαιά τους σε πρωτόκολλα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) που κερδίζουν ενδιαφέρον για έναν συγκεκριμένο σκοπό», πρόσθεσε.

Τον Οκτώβριο, αρκετοί οργανισμοί με επίκεντρο τον καρκίνο του μαστού, άρχισαν να εφαρμόζουν NFT για να τονίσουν τον Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού. Ο Antila σημείωσε ότι έχει δει πολλές άλλες φιλανθρωπικές κοινότητες να χτίζονται γύρω από μη ανταλλάξιμα tokens (NFT), οι οποίες έχουν υποστηρίξει πολλές άλλες αιτίες που έχουν ανάγκη, όπως ο καρκίνος των όρχεων, η εμπορία ανθρώπων και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Πέρυσι, η UkraineDAO, ένας αποκεντρωμένος αυτόνομος οργανισμός χρηματοδότησε 6,1 εκατομμύρια δολάρια για ένα μη ανταλλάξιμο διακριτικό (NFT) με τη σημαία της Ουκρανίας. Τα έσοδα στόχευαν σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ουκρανία που βοηθούσαν όσους επλήγησαν από τη ρωσική εισβολή.

Μέσω της εξελισσόμενης ανάπτυξης της τεχνολογίας ο Antila πιστεύει ότι, «τα 2 δισεκατομμύρια περίπου ενήλικες χωρίς τραπεζικό λογαριασμό που υπάρχουν στον κόσμο σήμερα» θα έχουν σύντομα τα εργαλεία «για να συμμετέχουν στην παγκόσμια οικονομία, να συναλλάσσονται και να δημιουργούν πλούτο, χωρίς να παρεμποδίζονται από τρίτους».

Αυτό θα μπορούσε να ισχύει ιδιαίτερα για χώρες που υποφέρουν από έλλειψη εμπιστοσύνης στο νομισματικό σύστημα του κράτους τους, όπου τα ποσοστά υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων είναι επίσης υψηλότερα.

Η Anne Connelly, συγγραφέας του «Bitcoin and the Future of Fundraising» πιστεύει ότι ο τομέας της φιλανθρωπίας κρυπτογράφησης θα επεκταθεί σύντομα πέρα από το Bitcoin (BTC) και το Ether (ETH) που είναι τα κύρια κρυπτονομίσματα για δωρεές:

«Πιστεύω ότι μόλις περισσότεροι οργανισμοί συνειδητοποιήσουν τις φιλανθρωπικές δυνατότητες αυτού του τμήματος χορηγών, κάθε οργανισμός θα έχει μια πλατφόρμα δωρεάς κρυπτογράφησης, με τον ίδιο τρόπο που κάθε οργανισμός δέχεται πιστωτικές κάρτες», πρόσθεσε.

H Connelly επίσης πρόσθεσε ότι, τα ποσοστά υιοθεσίας είναι υψηλότερα στις μη ανεπτυγμένες χώρες κυρίως στη Νιγηρία, την Αργεντινή, το Βιετνάμ και τη Νότια Αφρική, επειδή απλά δεν μπορούν να εμπιστευτούν το νομισματικό σύστημα του κράτους τους:

«Πάνω από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού ζει κάτω από διπλάσια, τριπλάσια ή τετραπλάσια ποσοστά πληθωρισμού. Οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν μπορούν να εμπιστευτούν τις κυβερνήσεις τους για την αποτελεσματική διαχείριση του νομισματικού τους συστήματος». Πρόσθεσε επίσης ότι «Η επιλογή χρήσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι μια σημαντική επιλογή για τους πολίτες»

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...