Διάσημος οικονομολόγος εξηγεί γιατί το Bitcoin είναι η απάντηση για το σημερινό οικονομικό τοπίο

ΑρχικήΝέαΔιάσημος οικονομολόγος εξηγεί γιατί το Bitcoin είναι η απάντηση για το σημερινό...

Μοιραστείτε το

Ο οικονομολόγος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και συγγραφέας του The Bitcoin Standard, Saifedean Ammous, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το Bitcoin (BTC) θα μπορούσε να λύσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το τρέχον χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σύμφωνα με την Ammous, το Bitcoin είναι μια ανώτερη μορφή χρήματος σε σύγκριση με τα παραδοσιακά νομίσματα, ενώ τονίζει τον επείγοντα χαρακτήρα της υιοθέτησης του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου, όπως είπε σε συνέντευξη του στο London Real στις 2 Ιουλίου.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο συγγραφέας επεσήμανε ότι πριν στραφεί στο Bitcoin ως πιθανή λύση, πίστευε ότι ο χρυσός ήταν η απάντηση, βασιζόμενος στην ικανότητα του πολύτιμου μετάλλου να αντισταθμίζει τον πληθωρισμό.

Ο Ammous επέκρινε επίσης το υπάρχον χρηματοπιστωτικό σύστημα, περιγράφοντάς το ως μια κατεστραμμένη τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την κρατική εκμετάλλευση και να επιτρέψει τον πληθωρισμό.

Ο κίνδυνος εκτύπωσης χρημάτων

Υποστήριξε ότι η παραδοσιακή προσέγγιση της εκτύπωσης χρήματος απλώς επιδεινώνει τα προβλήματα, οδηγώντας σε έναν κύκλο υποτίμησης και οικονομικής αναταραχής, εξού και την ανάγκη επιλογής του Bitcoin.

Υπογραμμίζοντας τα ξεχωριστά πλεονεκτήματα του Bitcoin, ο Ammous τόνισε την αποκεντρωμένη φύση και τη σταθερή του προσφορά. Με μόνο 21 εκατομμύρια Bitcoin, πιστεύει ότι το Bitcoin προστατεύει από τον υπερπληθωρισμό και την κρατική παρέμβαση.

Μελλοντική βιωσιμότητα δολαρίου ΗΠΑ

Πρόβλεψε επίσης ότι η βιωσιμότητα του δολαρίου των Ηνωμένων Πολιτειών έχει σχεδόν τελειώσει, αν και δεν κατάφερε να προσφέρει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιβιώσει το νόμισμα.

Επιπλέον, ο οικονομολόγος υπογράμμισε την ασφάλεια και τον έλεγχο των ατόμων επί των διαθεσίμων τους σε Bitcoin, σημειώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί αυθαίρετα να δημιουργήσει περισσότερα ή να κατασχέσει υπάρχοντα Bitcoin.

Σύμφωνα με την Ammous, η αγκαλιά του Bitcoin μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στα άτομα να ευημερήσουν. Ενθάρρυνε τους ανθρώπους να συμμετέχουν σε παραγωγικές δραστηριότητες, να ξοδεύουν λιγότερα από όσα κερδίζουν και να εξοικονομούν τα υπόλοιπα σε Bitcoin. Κάνοντας αυτό, υποστήριξε ότι, τα άτομα μπορούν να εξασφαλίσουν τον πλούτο τους έναντι της μακροπρόθεσμης διάβρωσης που προκαλεί ο πληθωρισμός και να εξασφαλίσουν οικονομική ανεξαρτησία.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη

Civilization Depends on Capitalism: Why Bitcoin is the Answer – Saifedean Ammous | Part 1 of 2

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...