Donald Trump: Tο δολάριο ΗΠΑ καταρρέει —Μήπως ήρθε ο καιρός να αγοράσετε Bitcoin;

ΑρχικήΝέαDonald Trump: Tο δολάριο ΗΠΑ καταρρέει —Μήπως ήρθε ο καιρός να αγοράσετε...

Μοιραστείτε το

Ο Donald Trump έκανε σχόλια σχετικά με τη δύναμη του δολαρίου ΗΠΑ στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την παραπομπή του.

Ο Donald Trump έγινε πρόσφατα ο πρώτος πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που συνελήφθη και στην πρώτη του δήλωση στο κοινό μετά την παραπομπή του, επιτέθηκε στη φθίνουσα αξία του δολαρίου ΗΠΑ. Μήπως οι επενδυτές πρέπει να αρχίσουν να αναζητούν ασφαλείς επενδύσεις όπως το Bitcoin;

«Το νόμισμα μας καταρρέει και σύντομα δεν θα είναι πλέον το παγκόσμιο πρότυπο, κάτι που θα είναι η μεγαλύτερη ήττα μας, τα τελευταία 200 χρόνια», είπε ο Trump.

Ο πρώην Πρόεδρος δήλωσε αθώος σε 34 κατηγορίες κακουργημάτων, οι οποίες περιελάμβαναν κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων με “hush money” – σε δύο γυναίκες πριν από τις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Ο όρος “Hush money” χρησιμοποιείται για να περιγράψει χρήματα που καταβάλλονται σε κάποιον, συνήθως κρυφά ή με εμπιστευτικό τρόπο, προκειμένου να τον εμποδίσουν να μιλήσει για ένα συγκεκριμένο θέμα. Αυτός ο τύπος πληρωμής πραγματοποιείται συχνά σε καταστάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος νομικής ευθύνης ή βλάβης στη φήμη ή τη σταδιοδρομία ενός ατόμου.

Ο Donald Trump υποστήριξε ότι το κρατικό νόμισμα των ΗΠΑ καταρρέει, υπονοώντας την αποδυνάμωση της θέσης του ως διεθνούς προτύπου.

Το δολάριο ΗΠΑ είναι ένα από τα πιο ευρέως νομίσματα στον κόσμο. Είναι επίσης το κύριο αποθεματικό νόμισμα σε μεγάλο βαθμό λόγω του μεγέθους και της σταθερότητας της οικονομίας των ΗΠΑ. Αρκετοί σχολιαστές αμφισβήτησαν την κατάσταση του δολαρίου ΗΠΑ ως ασφαλούς νομίσματος κατά τη διάρκεια κρίσεων όπως το COVID-19.

Η πρόσφατη τραπεζική κρίση μετά την κατάρρευση της Silicon Valley και της Signature Bank έδειξε επίσης τους συστημικούς κινδύνους όταν τα μεγάλα κεντρικά ιδρύματα αποτυγχάνουν. Ο Trump υποστήριξε ότι αν ήταν πρόεδρος, η κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση.

«Η οικονομία μας καταρρέει. Ο πληθωρισμός είναι εκτός ελέγχου. Η Ρωσία εντάχθηκε με την Κίνα και η Σαουδική Αραβία έχει ενωθεί με το Ιράν».

Το Bitcoin θα κερδίσει έδαφος

Σε απάντηση, το Bitcoin κατέγραψε κέρδη τις τελευταίες 24 ώρες. Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα ανά κεφαλαιοποίηση της αγοράς, ξεπέρασε το επίπεδο των 28.500 δολαρίων, κερδίζοντας 2% την Τετάρτη.

Ωστόσο, το BTC είναι περίπου 60% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών των $69.000.

Bitcoin USD Price Chart. Source: TradingView

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...