ΕΕ: Χρειάζονται περαιτέρω προσπάθειες για την εφαρμογή κανονισμών περί κρυπτονομισμάτων

ΑρχικήΝέαΕΕ: Χρειάζονται περαιτέρω προσπάθειες για την εφαρμογή κανονισμών περί κρυπτονομισμάτων

Μοιραστείτε το

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Btc. x ανέφερε την πιθανότητα οι κυβερνήσεις να κρίνουν ανεπαρκές το πλαίσιο MiCA, οδηγώντας σε μια αμφίπλευρη δυναμική εξουσίας.

Σε συνέντευξή του στην Cointelegraph, ο Anders σημείωσε ότι για να γίνει αποδεκτό το πλαίσιο των κρυπτονομισμάτων που αναφέρεται στο MiCA στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Σουηδία, μπορεί να απαιτηθεί λίγη «ώθηση». Δήλωσε ότι το MiCA δίνει στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων ένα πλαίσιο για να λειτουργήσει και αναμένεται να φέρει σαφήνεια.

Ο Anders σημείωσε ότι τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων αναμένουν με ανυπομονησία την πλήρη εφαρμογή του πλαισίου MiCA, ενώ αναγνώρισε ότι κυβερνήσεις όπως η Σουηδία είναι απρόθυμες να εκδώσουν νέες άδειες για εταιρείες κρυπτονομισμάτων. Τόνισε ότι ενώ αυτές οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να σταματήσουν το πλαίσιο, μπορούν να καθυστερήσουν την πρόοδο του. Επιπλέον, ανέφερε την πιθανότητα οι κυβερνήσεις να κρίνουν ανεπαρκές το πλαίσιο MiCA, οδηγώντας σε μια αμφίπλευρη δυναμική εξουσίας.

Όταν ρωτήθηκε η γνώμη του σχετικά με τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων ή ποιος θα ήταν ο στόχος στη συνέχεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), ο Anders είπε ότι πιστεύει ότι το Crypto​.com μπορεί να είναι ο επόμενος πιθανός στόχος στην Αμερική. Συνεχίζοντας, είπε ότι έχει μια πιο “σουηδική” προοπτική και θα μπορούσε να σχετίζεται με την πρόσφατη καταστολή της SEC για την Binance και την Coinbase. Ο Anders είπε ότι η SEC μοιράζεται παρόμοια προσέγγιση με την κυβέρνηση της Σουηδίας, καθώς οι ρυθμιστικές προκλήσεις στη Σουηδία συμβαίνουν σε μικρότερη κλίμακα σε σύγκριση με τις ΗΠΑ.

Ο Anders παραμένει αισιόδοξος για το Bitcoin, απορρίπτοντας κάθε αρνητική αντίληψη. Πιστεύει ότι οι προσπάθειες των τραπεζών και των κυβερνήσεων να εμποδίσουν την ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων τροφοδοτούν τον ενθουσιασμό του. Ισχυρίζεται ότι η υπεροχή του Bitcoin (BTC) γίνεται εμφανής σε σύγκριση με τα ελαττώματα του συστήματος fiat και το άγχος που προκαλεί ο πληθωρισμός.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος τόνισε την άνοδο της βιομηχανίας εξόρυξης με εταιρείες όπως η Intel να εισέρχονται και να κατασκευάζουν μηχανές εξόρυξης. Σημείωσε ότι η εξόρυξη Bitcoin κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη, ειδικά με την αυξανόμενη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιπλέον, τόνισε ότι η σχέση της νέας γενιάς με αυτές τις τεχνολογίες ενισχύει τον ρόλο τους στη διαμόρφωση του μέλλοντος.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...