ΕΕ: Εγκρίνει κανονισμούς για τη συλλογή δεδομένων σε συναλλαγές crypto για διευκόλυνση των φορολογικών αρχών

ΑρχικήΝέαΑγορέςΕΕ: Εγκρίνει κανονισμούς για τη συλλογή δεδομένων σε συναλλαγές crypto για διευκόλυνση...

Μοιραστείτε το

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) λαμβάνει μέτρα τα οποία θα δυσκολεύουν τους εγκληματίες να αποφύγουν τους κανονισμούς κατά του ξεπλύματος χρήματος χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα.

Το πεδίο εφαρμογής των κανονισμών επεκτάθηκε στις 16 Μαΐου, για να συμπεριλάβει τις μεταφορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, αφού το Συμβούλιο αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για ενημέρωση των κανονισμών που διέπουν τις πληροφορίες που πρέπει να συνοδεύουν τη μεταφορά μετρητών.

Αυτό το μέτρο διασφαλίζει τη διαφάνεια στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές κρυπτονομισμάτων με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και παρέχει στην ΕΕ ένα ισχυρό πλαίσιο που συμμορφώνεται με τις πιο αυστηρές παγκόσμιες απαιτήσεις για την ανταλλαγή ψηφιακών νομισμάτων, διασφαλίζοντας ότι δεν χρησιμοποιούνται παράνομα. Η Elisabeth Svantesson, Υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, δήλωσε:

«Η σημερινή απόφαση είναι ένα σημαντικό πλήγμα για όσους έχουν καταχραστεί κρυπτο-περιουσιακά στοιχεία για τις παράνομες δραστηριότητές τους, για να παρακάμψουν τις κυρώσεις της ΕΕ ή για να χρηματοδοτήσουν την τρομοκρατία και τον πόλεμο. Αυτό δεν θα είναι πλέον δυνατό στην Ευρώπη – είναι ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα κατά του ξεπλύματος χρήματος».

Ανεξάρτητα από τη συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων που ανταλλάσσονται, οι πάροχοι υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων θα πρέπει πλέον να συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς, οι οποίοι προβλέπουν ότι, πρέπει να συλλέγουν και να διαθέτουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τον αποστολέα και τον παραλήπτη όλων των μεταφορών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που πραγματοποιούν.

Αυτό σημαίνει ότι, οι μεταφορές μπορούν να παρακολουθούνται, γεγονός που βελτιώνει την ικανότητα εντοπισμού δυνητικά ύποπτων συναλλαγών και αποτρέπει την πραγματοποίηση τέτοιων συναλλαγών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε αυτόν τον κανόνα στις 20 Ιουλίου 2021, ως μέρος μιας ευρύτερης δέσμης νομοθεσίας που αποσκοπεί στην ενίσχυση των κανονισμών κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (AML/CFT) στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...