Έγκριση BlockFi για καταβολή μπόνους 10 εκ. δολαρίων στους υπαλλήλους του

ΑρχικήΝέαΈγκριση BlockFi για καταβολή μπόνους 10 εκ. δολαρίων στους υπαλλήλους του

Μοιραστείτε το

Ο δικαστής του πτωχευτικού δικαστηρίου του Νιου Τζέρσεϊ, Μάικλ Κάπλαν, ενέκρινε την πρόταση του BlockFi, του δανειστή κρυπτονομισμάτων, να πληρώσει το προσωπικό του έως και 10 εκατομμύρια δολάρια σε ένα «πρόγραμμα διατήρησης», σύμφωνα με μια κατάθεση της 27ης Ιανουαρίου.

Η κατάθεση του δικαστηρίου έδειξε ότι το BlockFi μπορεί να πληρώσει το προσωπικό του 9,98 εκατομμύρια δολάρια σε τρεις δόσεις σε περίοδο 12 μηνών. Η πληρωμή χωρίστηκε σε δύο βαθμίδες: η πρώτη καταβάλλει στο προσωπικό το 42,5% του βασικού μισθού τους, ενώ η άλλη τους καταβάλλει το 9% του βασικού μισθού τους.

Εν τω μεταξύ, η δικαστική κατάθεση δεν ανέφερε τον αριθμό των εργαζομένων που δικαιούνται το μπόνους, ούτε ανέφερε τα προσόντα για καμία από τις βαθμίδες. Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό των εργαζομένων στην εταιρεία σε 130.

Γιατί η χρεοκοπημένη επιχείρηση θέλει να πληρώσει μπόνους στο προσωπικό της

Ο χρεοκοπημένος δανειστής κρυπτογράφησης υποστήριξε προηγουμένως ότι έπρεπε να πληρώσει το μπόνους στο προσωπικό του, ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τις υπηρεσίες του καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης.

Σύμφωνα με την Chief People Officer του BlockFi, Megan Crowell, υπήρξε ένας πόλεμος για τα ταλέντα και το προσωπικό του «έχει πολλές ευκαιρίες εντός και εκτός του τομέα των κρυπτονομισμάτων».

Ωστόσο, οι μη εξασφαλισμένοι πιστωτές του BlockFi υποστήριξαν ότι το προτεινόμενο μπόνους ήταν «ευρύτερο και πιο ακριβό από άλλες περιπτώσεις κρυπτογράφησης».

Υπήρξαν κι άλλες χρεοκοπημένες εταιρείες κρυπτογράφησης όπως η Celsius και η Voyager, όπου είχαν επίσης ζητήσει προγράμματα διατήρησης για τους υπαλλήλους τους. Και οι δύο εταιρείες υποστήριξαν ότι η πληρωμή θα βοηθούσε στη διατήρηση των υπηρεσιών των ταλαντούχων υπαλλήλων τους.

Άλλες ενημερώσεις από την πτώχευση του BlockFi

Πρόσφατα οικονομικά έγγραφα αποκάλυψαν ότι το BlockFi είχε έκθεση 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρεοκοπημένες εταιρείες κρυπτογράφησης όπως την FTX και την Alameda Research. Η κατάθεση έδειξε 415,9 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία στην FTX και 831,3 εκατομμύρια δολάρια σε δάνεια στην Alameda. Εκτός αυτού, η εταιρεία είχε 662.427 χρήστες και πάνω από το 70% των χρηστών είχαν υπόλοιπο κάτω των 1.000 δολαρίων.

Επιπλέον, το Bloomberg ανέφερε στις 23 Ιανουαρίου ότι ο δανειστής σχεδίαζε να πουλήσει δάνεια ύψους 160 εκατομμυρίων δολαρίων με εξασφάλιση 68.000 μηχανημάτων εξόρυξης. Η επιχείρηση, μαζί με άλλους εξορύκτες δέχτηκαν σοβάρο πλήγμα από την πτώση ρεκόρ του Bitcoin το 2022.

Επίσης, ο δανειστής διεκδίκησε τις μετοχές Robinhood του Sam Bankman-Fried προτού κατασχεθούν από τις αμερικανικές αρχές. Σύμφωνα με τον δανειστή, οι μετοχές είχαν ενεχυριαστεί για δάνειο που έδωσε στην Alameda.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...