Είναι η Μπανγκόκ ο επόμενος κόμβος κρυπτογράφησης της Ασίας;

ΑρχικήΝέαΕίναι η Μπανγκόκ ο επόμενος κόμβος κρυπτογράφησης της Ασίας;

Μοιραστείτε το

Η Μπανγκόκ κατατάχθηκε δέκατη σε δείκτη ετοιμότητας κρυπτογράφησης, ωστόσο τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία εξακολουθούν να απαγορεύονται για πληρωμές στην Ταϊλάνδη. Οι χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές προετοιμάζουν αυστηρότερους κανόνες για την κρυπτογράφηση.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από την εταιρεία φορολογικού λογισμικού κρυπτογράφησης Recap, η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, η Μπανγκόκ, αναδύεται ως ο νέος κόμβος κρυπτογράφησης.

Ο δείκτης Crypto Readiness, που συντάχθηκε από το Recap στα τέλη του περασμένου μήνα, αποκάλυψε ότι η Μπανγκόκ κατατάσσεται στη δέκατη θέση παγκοσμίως. Αποκάλυψε ότι η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης έχει προσελκύσει 57 εταιρείες κρυπτογράφησης, όπως αναφέρθηκε από την Bangkok Post στις 7 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, η Recap ισχυρίζεται ότι η Ταϊλάνδη έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό κατοχής κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση, που υποστηρίζεται από τον στρατό, απαγόρευσε τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως μέθοδο πληρωμής πέρυσι.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Recap, Daniel Howitt, δήλωσε:

«Ενώ η Ταϊλάνδη απαγόρευσε τη χρήση κρυπτονομισμάτων ως τρόπο πληρωμής τον περασμένο Μάρτιο, ο κανονισμός δεν επηρεάζει τις συναλλαγές ή τις επενδυτικές δραστηριότητες».

Η Ταϊλάνδη είναι στην τρίτη θέση στην Ασία

Παρά τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα για την Ταϊλάνδη, δύο ασιατικές χώρες κατατάχθηκαν πάνω από αυτήν. Το Χονγκ Κονγκ ήταν στην έβδομη θέση και η Σιγκαπούρη ήταν τέταρτη στη λίστα με τις πιο έτοιμες πόλεις για κρυπτογράφηση κόμβων (Crypto Hub) στον κόσμο, σύμφωνα με το Recap. Αξιοσημείωτο είναι το Λονδίνο το οποίο ανέβηκε στην κορυφή, και στην δεύτερη θέση το Ντουμπάι.

Ωστόσο, η Μπανγκόκ μπορεί να πάει προς τα κάτω, εάν η κυβέρνηση και οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές βρεθούν στον δρόμο τους. Ο Howitt προειδοποίησε ότι οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τα κρυπτονομίσματα μπορεί να εμποδίσουν την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

«Με αυστηρότερους κανόνες σε ισχύ, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν αυτό βοηθά ή εμποδίζει τη θέση της Μπανγκόκ ως κόμβου κρυπτογράφησης μέσα στους επόμενους μήνες».

Σημείωσε επίσης ότι η Μπανγκόκ υστερεί όσον αφορά τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη. Επιπλέον, εκτός της Μπανγκόκ, η κρυπτογράφηση δεν είναι και τόσο αναγνωρίσιμη στην υπόλοιπη Ταϊλάνδη.

Η έρευνα Recap χρησιμοποίησε οκτώ κριτήρια για να καθορίσει την κατάταξη των πόλεων της. Αυτά περιελάμβαναν τον αριθμό των εργαζομένων και των επιχειρήσεων κρυπτογράφησης, συναντήσεις κρυπτογράφησης, βαθμολογία ποιότητας ζωής και εξόδων όπως επίσης και το ποσό του χρησιμοποιείται για επένυση σε έρευνα και ανάπτυξη ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε κάθε πόλη.

Η Κεντρική Τράπεζα και η Κυβέρνηση εξακολουθούν να είναι κατά

Είναι σημαντικο να αναφερθεί ότι παρόλη την ετοιμότητα που παρουσιάζει η έρευνα , η Τράπεζα της Ταϊλάνδης και το κυβερνών καθεστώς του Βασιλείου εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές της Ταϊλάνδης φέτος αυστηροποιούν τους κανόνες για την εμπορία κρυπτονομισμάτων και τη διαφήμιση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Τον Δεκέμβριο, η BeInCrypto ανέφερε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ταϊλάνδης ετοίμαζε μια καταστολή της κρυπτογράφησης. Η κίνηση αυτή είναι σε συνέχεια παρόμοιων προσπαθειών σε όλο τον κόσμο μετά την κατάρρευση του FTX τον Νοέμβριο.

Ενώ τα αποτελέσματα της έρευνας έθεσαν την Μπανγκόκ σε μια πολύ ψηλή θέση ετοιμότητας για την κρυπτογράφηση, ωστόσο το μέλλον των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην Ταϊλάνδη παραμένει θολό υπό το τρέχον καθεστώς.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...