Έκθεση του Λευκού Οίκου υποστηρίζει προτεινόμενο φόρο 30% στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

ΑρχικήΝέαΈκθεση του Λευκού Οίκου υποστηρίζει προτεινόμενο φόρο 30% στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Μοιραστείτε το

Ο προτεινόμενος ειδικός φόρος κατανάλωσης 30% στις εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων ήταν το επίκεντρο μιας έκθεσης που κυκλοφόρησε την Τρίτη από τον Λευκό Οίκο, στην οποία η κυβέρνηση επανέλαβε τη θέση της ότι η μείωση των κερδών των miners είναι προς το συμφέρον των αμερικανικών κοινοτήτων και του περιβάλλοντος.

«Οι επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να πληρώσουν για το πλήρες κόστος που επιβάλλουν σε άλλους», αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ότι ο προτεινόμενος φόρος «ενθαρρύνει τις εταιρείες να αρχίσουν να λαμβάνουν καλύτερα υπόψη τις βλάβες που επιβάλλουν στην κοινωνία».

Ο προτεινόμενος ειδικός φόρος κατανάλωσης θα επηρεάσει τους εξορύκτες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από το 2024 και θα απαιτήσει από κάθε τέτοια εταιρεία να πληρώσει φόρο που βασίζεται στο σχετικό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας — ξεκινώντας από 10% και θα αυξάνεται κάθε χρόνο έως ότου φτάσει στο 30%.

Ο προϋπολογισμός του Λευκού Οίκου για το 2024, ο οποίος εισήγαγε τον φόρο τον Μάρτιο, εκτιμά ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την κυβέρνηση να μειώσει το έλλειμμα της κατά 74 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο έτος, ενδεχομένως να αυξηθεί στα 444 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2033.

Με την επίσημη ονομασία του φόρου Digital Asset Mining Energy (DAME), ισχύει εξίσου για τους εξορύκτες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που κερδίζουν εισόδημα επικυρώνοντας συναλλαγές σε δίκτυα απόδειξης εργασίας όπως το Bitcoin και δίκτυα απόδειξης συμμετοχής όπως το Ethereum, παρά το γεγονός ότι έχουν τεράστια διαφορετικά επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας.

Η έκθεση εκτιμά ότι οι εξορύκτες κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ κατανάλωσαν περίπου 50.000 gigawatt ηλεκτρικής ενέργειας το 2022 μεταξύ Bitcoin και Ethereum, σχεδόν όσο οι τηλεοράσεις.

Προκειμένου να εκτιμηθούν αυτοί οι αριθμοί, ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε με παγκόσμιες εκτιμήσεις για τη χρήση ενέργειας εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και τμηματοποίησε ένα αντιπροσωπευτικό κλάσμα για τις επιχειρήσεις Bitcoin και Ethereum που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Ως μέρος του προτεινόμενου φόρου, οι εξορύκτες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα πρέπει να αποκαλύπτουν την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούν, την πηγή της —είτε προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές είτε όχι— και τη σχετική αξία της. Ισχύει επίσης για ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται εκτός δικτύου, όπως η μετατροπή του φυσικού αερίου που διαφορετικά θα ήταν σπατάλη.

Μεταξύ εκείνων που επέκριναν τον προτεινόμενο φόρο ήταν ο Επικεφαλής Πολιτικής της εταιρείας επενδύσεων a16z, Brian Quintenz, ο οποίος επέστησε την προσοχή στην εστίαση της κυβέρνησης στην ηλεκτρική ενέργεια σε αντίθεση με τις εκπομπές άνθρακα.

«Λοιπόν, προφανώς δεν έχει σημασία από πού προέρχεται η ηλεκτρική ενέργεια», είπε στο Twitter. «Αν στην κυβέρνηση δεν αρέσει ο τρόπος που χρησιμοποιείτε την ενέργεια, θα τιμωρηθείτε».

Πέρα από τις περιβαλλοντικές ανησυχίες, η διοίκηση υποστηρίζει ότι η εξόρυξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων επηρεάζει δυσανάλογα τις έγχρωμες κοινότητες λόγω της ρύπανσης και αυξάνει το κόστος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η έκθεση κάνει επίσης μια εκτίμηση αξίας για τα κρυπτονομίσματα.

«Η κρυπτοεξόρυξη δεν παράγει τα τοπικά και εθνικά οικονομικά οφέλη που συνδέονται συνήθως με επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν παρόμοιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρει. «Αντίθετα, η ενέργεια χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων των οποίων τα ευρύτερα κοινωνικά οφέλη δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί».

Μια μέρα μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του Λευκού Οίκου, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Robert F. Kennedy Jr.ε, δήλωσε ότι είναι υπέρμαχος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

«Η εξόρυξη bitcoin χρησιμοποιεί περίπου το ίδιο με τα βιντεοπαιχνίδια και κανείς δεν ζητά την απαγόρευση αυτών», είπε στο Twitter. «Το περιβαλλοντικό επιχείρημα είναι ένα επιλεκτικό πρόσχημα για την καταστολή οτιδήποτε απειλεί τις δομές εξουσίας των ελίτ».

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...