Εκτοξέυτηκε η ζήτηση για μεταχειρισμένα ASIC στη Ρωσία

ΑρχικήUncategorizedΕκτοξέυτηκε η ζήτηση για μεταχειρισμένα ASIC στη Ρωσία

Μοιραστείτε το

Η ζήτηση για εξοπλισμό εξόρυξης κρυπτονομισμάτων ASIC σημείωσε τεράστια άνοδο στη Ρωσία το 4ο τρίμηνο και σ ’αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα και στην γενικότερη πτώση των τιμών των ASIC.

Τα κρυπτονομίσματα και ειδικά το Bitcoin είχαν πολλά προβλήματα σε πολλές περιοχές στον κόσμο σχετικά με την λειτουργία και την εξόρυξη τους. Πολλές χώρες αρνήθηκαν κατηγορηματικά το Bitcoin ωστόσο ορισμένα βασικά γεγονότα επιβεβαίωσαν την ανάγκη για αποκέντρωση. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

 

Οι επιπτώσεις στο Bitcoin λόγω του πολέμου;

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο 16% τον Μάρτιο του 2022, καθώς η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία συνεχίστηκε και οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τις κυρώσεις.

Οι συναλλαγές Bitcoin στην Ρωσία σημείωσαν άνοδο. Οι μετρήσεις που καταγράφηκαν από τον πάροχο αναλύσεων κρυπτογράφησης Kaiko έδειξαν ότι ο όγκος του Bitcoin εκφρασμένου σε ρούβλια (RUB) έφτασε κοντά στο 1,5 δισεκατομμύρια ρούβλια εκείνη την περίοδο.

Το συμπέρασμα είναι ότι πολλοί Ρώσοι πολίτες αναζητούσαν απεγνωσμένα τρόπους να ανταλλάξουν τα χρήματα για άλλα περιουσιακά στοιχεία. Αυτό συνέβη αμέσως μετά το χτύπημα της Ρωσίας με οικονομικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ορισμένα κράτη της ΕΕ.

 

Πτώση στα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης

Με την πάροδο των χρόνων μπορούμε να δούμε ότι τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης δέχτηκαν ισχυρό πληγμα. Η τιμή του Bitcoin κυμαίνεται γύρω στις 17.000 δολάρια σημειώνοντας πτώση 75% από την μέγιστη τιμή των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021.

Ένας από τους λόγους ήταν η αυστηρότερη νομισματική πολιτική για το 2022 που επηρέασε γενικότερα τα χρηματοοικονομικά στοιχεία.

Άλλος λόγος είναι οι τεράστιες αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας καθώς πλέον οι εξορύξεις Bitcoin δεν είναι πλέον κερδοφόρες καθώς η τιμή του συνεχίζει να μειώνεται. Αυτό επηρέασε και τις τιμές των εξορύκτων ASIC οι οποίες τον περασμένο χρόνο μειώθηκαν στο 80%.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...