Elon Musk: Ένα tweet του αρκεί για να επηρεάσει την τιμή του DOGE

ΑρχικήΝέαElon Musk: Ένα tweet του αρκεί για να επηρεάσει την τιμή του...

Μοιραστείτε το

Το tweet του Elon Musk οτι χρειάζονται 3 DOGE για επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Twitter εκτόξευσε την τιμή του. Υπάρχει μια τεράστια προσδοκία από την κοινότητα Dogecoin να ενσωματώσει τις πληρωμές DOGE στο Twitter, ωστόσο σύμφωνα με τις τρέχουσες ρυθμιστικές εξελίξεις, φαίνεται κάπως απίθανο.

Η τιμή του Dogecoin (DOGE) αυξάνεται για άλλη μια φορά και μαντέψτε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό; Ναι, και αυτή τη φορά ένα μεμονωμένο tweet από τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk έφερε τους ταύρους Dogecoin ξανά σε δράση.

Ένας user στο twitter με το όνομα DogeDesigner ανέφερε ότι ταξιδεύει στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσει την εκτόξευση του διαστημόπλοιου Starship και ότι θα ήθελε να επισκεφτεί και τα κεντρικά γραφεία του Twitter και ζήτησε την άδεια του Musk. Απαντώντας σε αυτό, ο Musk συμφώνησε, ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να καταβάλει 3 Dogecoins (DOGE). Το ποσό που ζήτησε είναι παραδόξως χαμηλότερο από τη μηνιαία συνδρομή του Twitter Blue, η οποία κοστίζει 8 δολάρια.

Αυτή και μόνο η κίνηση ήταν αρκετή για να επιτρέψει στην τιμή του Dogecoin (DOGE) να εκτιναχθεί περισσότερο από 4% νωρίτερα σήμερα. Τη στιγμή που γράφτηκε το άρθρο το Dogecoin (DOGE) διαπραγματευόταν 3,27% υψηλότερα σε τιμή 0,07886 $ και κεφαλαιοποίηση 10,4 δισεκατομμυρίων $.

Αυτή η αύξηση της τιμής θα μπορούσε να αποδοθεί στους υποστηρικτές του Dogecoin που είναι αισιόδοξοι ότι μια μέρα ο Elon Musk θα επιτρέψει τις πληρωμές DOGE στο twitter. Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk είναι εδώ και χρόνια ένας ένθερμος υποστηρικτής του Dogecoin. Στο παρελθόν, ο Musk είχε επίσης δείξει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος Dogecoin.

Μόλις ο Musk ανέλαβε το Twitter πέρυσι τον Οκτώβριο του 2022, υπήρχε μια τεράστια αισιοδοξία στην κοινότητα του Dogecoin που οδήγησε σε ένα μεγάλο ράλι για το DOGE. Το Memecoin DOGE ήταν μία από τις κορυφαίες επιδόσεις στην ανοδική πορεία του 2021 και έκτοτε καταλαμβάνει μια θέση μεταξύ των δέκα κορυφαίων κρυπτονομισμάτων ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς.

Θα επιτραπούν οι πληρωμές με Dogecoin στο Twitter;

Ο Elon Mask ήταν ανέκαθεν υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων και έχει εκφράσει την υποστήριξη του για το Bitcoin και το Dogecoin στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα, η δική του κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla κατέχει μια μεγάλη ποσότητα Bitcoin στον ισολογισμό της. Επίσης, κάποια στιγμή, η Tesla επέτρεψε τις πωλήσεις εμπορευμάτων της σε Dogecoin.

Ο Musk, από τότε που πήρε στα χέρια του το Twitter, έχει δώσει τεράστια προσοχή σto κανάλι κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθόντας να το κάνει κερδοφόρο. Υπήρξαν τεράστιες προσδοκίες από τον Musk ότι θα ενσωματώσει πληρωμές με κρυπτονομίσματα στο Twitter.

Ωστόσο, το τρέχον ρυθμιστικό περιβάλλον γύρω από τα κρυπτονομίσματα είναι σε μία κρίσιμη φάση. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Musk μπορεί να μην θέλει να ασχοληθεί σύντομα με αυτό το θέμα. Από την άλλη ο Musk είναι απρόβλεπτος και δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει ενέργειες του στο μέλλον.

Επίσης, τα δεδομένα από το δημοφιλές πρόγραμμα παρακολούθησης κρυπτονομισμάτων Whale Alert δείχνουν ότι υπήρξε μεγάλη μετακίνηση Dogecoins πρόσφατα. Συνολικά 930 εκατομμύρια Dogecoins αξίας 71.940.654 $ έχουν μετακινηθεί.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...