Elon Musk και Bill Ackman προτρέπουν τη Fed να σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια

ΑρχικήΝέαElon Musk και Bill Ackman προτρέπουν τη Fed να σταματήσει να αυξάνει...

Μοιραστείτε το

Ο Ackman πιστεύει ότι η Fed θα πρέπει να σταματήσει προσωρινά την αύξηση των επιτοκίων, ενώ ο Musk υποστήριξε ότι πρέπει να μειωθούν κατά 0,5%.

Ο Bill Ackman – o Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής και ιδρυτής της Pershing Square Capital – πιστεύει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσει προσωρινά την πολιτική της για τη σταθεροποίηση του τοπικού τραπεζικού συστήματος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο – ο Elon Musk – προέτρεψε την Κεντρική Τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της FOMC αυτή την εβδομάδα.

Ο Ackman εξήγησε στο Twitter γιατί η Fed πρέπει να εγκαταλείψει προσωρινά τη στρατηγική της για την αύξηση των επιτοκίων. Επισήμανε επίσης τις πρόσφατες τραπεζικές καταρρεύσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες επηρέασαν κατόχους μετοχών και ομολόγων.

Εκτός από τα πρόσφατα γεγονότα των Silvergate Capital, Silicon Valley Bank και Signature Bank,αντιμετώπισαν κι άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σημαντικές δυσκολίες όπως η First Republic Bank με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία είδε τις μετοχές της να πέφτουν πάνω από 90% τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τον Ackman, παραμένει η αστάθεια στην αγορά και η αύξηση των επιτοκίων για ένατη συνεχόμενη φορά θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω απώλειες για τους επενδυτές και να προκαλέσει μια διαδοχική επίδραση τραπεζικών πτωχεύσεων.

«Η παρούσα κατάσταση δεν ευνοεί την αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve και την επιπλέον πίεση στο σύστημα, δεδομένου ότι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα είναι η κύρια υποχρέωση της Fed.».

Ο δισεκατομμυριούχος αναγνώρισε το ποσοστό πληθωρισμού στις ΗΠΑ ως ένα υπάρχον πρόβλημα που πρέπει να λύσει η Fed.

Η άποψη του Musk για το θέμα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter – Elon Musk, απάντησε στο tweet του Ackman, υποστηρίζοντας ότι η Federal Reserve θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 50 μονάδες βάσης.

Πολλοί υποστηρικτές και ειδικοί των κρυπτονομισμάτων πιστεύουν ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επωφελής για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin. Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την BitMEX εκτίμησε ότι θα μπορούσε να ωθήσει την ανάκαμψη της αγοράς και να τονώσει το ενδιαφέρον για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, καθώς οι επενδυτές πιθανότατα θα αναζητήσουν έκθεση σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία αναζητώντας μεγαλύτερες αποδόσεις.

Ωστόσο, φαίνεται απίθανο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αλλάξει τη στάση της αυτή την εβδομάδα. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην αγορά πιστεύουν ότι θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, στρογγυλοποιώντας το όριο στο 5%.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...