Elon Musk: Θέλει το σύστημα πληρωμών Twitter να σχεδιαστεί με γνώμονα την κρυπτογράφηση

ΑρχικήΝέαElon Musk: Θέλει το σύστημα πληρωμών Twitter να σχεδιαστεί με γνώμονα την...

Μοιραστείτε το

Το επερχόμενο εργαλείο πληρωμών του Twitter θα υποστηρίζει αρχικά μόνο νομίσματα fiat, αλλά ο Elon Musk θέλει να κατασκευαστεί για να υποστηρίζει και την κρυπτογράφηση στο μέλλον.

Ο επικεφαλής του Twitter, Elon Musk φέρεται να έχει δώσει εντολή στους προγραμματιστές του να κατασκευάσουν το σύστημα πληρωμών της πλατφόρμας με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να προστεθεί λειτουργικότητα κρυπτογράφησης στο μέλλον.

Σύμφωνα με μια αναφορά των Financial Times στις 30 Ιανουαρίου, δύο άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια του Twitter είπαν ότι η λειτουργία πληρωμών θα υποστηρίξει νομίσματα fiat για να ξεκινήσουν, αλλά θα κατασκευαστεί για να φιλοξενεί κρυπτονομίσματα εάν παρουσιαστεί η ευκαιρία.

Το Twitter έχει “πειράξει” εδώ και καιρό την παροχή πληρωμών στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης – αποτελώντας μέρος του δηλωμένου σχεδίου του Musk να κάνει το Twitter μια «εφαρμογή για τα πάντα».

Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν αυτές οι πληρωμές θα περιλαμβάνουν τεχνολογία blockchain ή κρυπτογράφησης, παρά το γεγονός ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter βλέπει τα κρυπτονομίσματα να παίζουν σημαντικό ρόλο στο Twitter.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, διέρρευσαν εικόνες που αποκάλυπταν τα “Τwitter Coins” – ένα μυστικό υπό ανάπτυξη. Τα Τwitter Coins θα είναι ένα ψηφιακό στοιχείο που θα χρησιμοποιηθεί για πληρωμές και φιλοδωρήματα στην πλατφόρμα, με πολλούς να ελπίζουν ότι θα περιλάμβανε κρυπτογράφηση με κάποιο τρόπο.

Ωστόσο, οι πιο πρόσφατες εικόνες του έργου που διέρρευσαν στις αρχές Ιανουαρίου δεν έκαναν καμία αναφορά σε τεχνολογία κρυπτογράφησης ή blockchain, προς μεγάλη απογοήτευση της κοινότητας. Ανεπιβεβαίωτες φήμες εμφανίστηκαν επίσης τον περασμένο Οκτώβριο, ότι το Twitter εργαζόταν σε ένα πορτοφόλι που θα υποστήριζε καταθέσεις και αναλήψεις κρυπτογράφησης.

Ωστόσο, προς το παρόν φαίνεται ότι το σύστημα πληρωμών θα προχωρήσει μόνο με υποστήριξη fiat. Για το σκοπό αυτό, το Twitter έχει ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για κρατικές ρυθμιστικές άδειες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα του επιτρέψουν να εισάγει πληρωμές στην πλατφόρμα.

Μία από τις πηγές είπε ότι η εταιρεία ελπίζει ότι η διαδικασία αδειοδότησης των ΗΠΑ θα ολοκληρωθεί εντός ενός έτους.

Τον Νοέμβριο, η «Twitter Payments LLC» εγγράφηκε στο Δίκτυο Επιβολής Οικονομικών Εγκλημάτων (FinCEN) του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο θα της επέτρεπε να επεξεργάζεται πληρωμές.

Σε μια εκδήλωση στο Twitter Space περίπου την ίδια εποχή, ο Musk είπε ότι οραματιζόταν να επιτραπεί η σύνδεση τραπεζικών λογαριασμών με προφίλ Twitter, και η ενσωμάτωση χρεωστικών καρτών μαζί με την πλατφόρμα ώστε να μπορεί να διευκολύνει τις μεταφορές χρημάτων.

Σύμφωνα με μια από τις πηγές των Financial Times, μετά τη μελλοντική έγκριση των αδειών των ΗΠΑ, το Twitter προσδοκεί να αποκτήσει ρυθμιστικές εγκρίσεις διεθνώς.

https://www.npr.org/

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...