Έρευνα αποκαλύπτει: Τα βίντεο στο TikTok σχετικά με τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα είναι παραπλανητικά.

ΑρχικήΝέαΈρευνα αποκαλύπτει: Τα βίντεο στο TikTok σχετικά με τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα...

Μοιραστείτε το

Η έρευνα αποκάλυψε ότι το 30% των TikTok βίντεο για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα μοιράζονται λάθος μηνύματα. Τα βίντεο διαθέτουν hashtags που σχετίζονται με επενδύσεις, συναλλαγές και συμβουλές.

Το TikTok είναι μια πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται σύντομα βίντεο. Ο αλγόριθμος του TikTok προωθεί επίσης περιεχόμενο που βασίζεται στα ενδιαφέροντα των χρηστών, καθιστώντας τον ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τους δημιουργούς περιεχομένου ώστε να προσεγγίσουν ένα ευρύ κοινό.

Ωστόσο, οι ερευνητές του dappGambl ανακάλυψαν ότι πολλοί ‘crypto influencers’ μοιράζονται παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τις ψηφιακές επενδύσεις στο TikTok.

Το dappGambl ανέλυσε περισσότερα από 1.161 βίντεο στο TikTok και ανακάλυψε ότι μόνο 1 στους 10 προειδοποιούσε τους χρήστες για κινδύνους επένδυσης σε κρυπτονομίσματα. Οι υπόλοιποι απέτυχαν να προσθέσουν αποποιήσεις σχετικά με τους κινδύνους. Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 47% των δημιουργών περιεχομένου εστιάζουν μόνο στο να βγάλουν χρήματα μέσω των υπηρεσιών που προωθούν.

Επιπλέον, οι ερευνητές του dappGambl ανακάλυψαν επίσης ότι 1 στα 3 παραπλανητικά βίντεο επικεντρωνόταν στο Bitcoin. Όλα τα βίντεο με hashtags που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα έχουν καταγράψει πάνω από 6 δισεκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα.

Οι επενδυτές αντιμετωπίζουν χρηματοοικονομικούς κινδύνους λόγω των Crypto Influencers.

Ένας από τους κινδύνους της κοινοποίησης ανεξέλεγκτων ή παραπλανητικών πληροφοριών με δισεκατομμύρια θεατές είναι ότι κάποιοι από αυτούς θα πιστέψουν αυτά που λένε οι influencers, δεδομένης της εμπιστοσύνης τους σε αυτούς. Αυτός ήταν ένας λόγος για τον οποίο οι ρυθμιστικές αρχές ανέθεσαν στους influencers να αποκαλύπτουν τις πληρωμές που λαμβάνουν για την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών.

Ωστόσο, ορισμένοι influencers απέτυχαν να το τηρήσουν, ωθώντας ανυποψίαστους επενδυτές σε τεράστιες απώλειες. Για παράδειγμα, influencers όπως ο Soulja Boy, η Kim Kardashian και ο Jake Paul αντιμετώπισαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για προώθηση κρυπτονομισμάτων.

Η Kim Kardashian μηνύθηκε για την προώθηση του EthereumMax (EMAX) και πλήρωσε πρόστιμα 1,26 εκατομμύρια δολάρια. Ο Soulja Boy και ορισμένοι άλλοι μηνύθηκαν για την προώθηση του SafeMoon, ενός token της αλυσίδας BNB που έγινε σχέδιο Ponzi.

Μια άλλη πρόσφατη υπόθεση ήταν μια αγωγή 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων κατά της Binance, του διευθύνοντος συμβούλου της Changpeng Zhao και τριών Crypto influencer, για φερόμενη προώθηση μη καταχωρημένων τίτλων. Η κατάθεση της υπόθεσης αποκάλυψε ότι εκατομμύρια επενδυτές θα μπορούσαν να δικαιούνται αποζημίωση από τις ενέργειες τους.

Αν και οι crypto influencers του TikTok μπορεί να μην έχουν ευρύτερη εμβέλεια με το περιεχόμενο τους, εξακολουθούν να ενέχουν οικονομικούς κινδύνους για τους επενδυτές στην πλατφόρμα.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι χρήστες του TikTok και άλλων πλατφορμών κοινής χρήσης βίντεο συνήθως βασίζονται στον αριθμό των προβολών και των “likes” σε ένα βίντεο για να το αξιολογήσουν ως αυθεντικό. Ως εκ τούτου, οι κορυφαίοι influencers τους πείθουν εύκολα να επενδύσουν σε οποιοδήποτε προϊόν.

Ωστόσο, δεδομένων των ευρημάτων τους, οι ερευνητές τώρα συμβουλεύουν τους νέους επενδυτές να ελέγξουν διεξοδικά κάθε επενδυτική ευκαιρία πριν δεσμεύσουν κεφάλαια.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...