Έρευνα στην Binance από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για πιθανή παραβίαση των Ρώσικων κυρώσεων

ΑρχικήΝέαΈρευνα στην Binance από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για πιθανή παραβίαση...

Μοιραστείτε το

Η Binance βρίσκεται υπό έρευνα από το τμήμα εθνικής ασφάλειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών (DOJ), επειδή επέτρεψε στους Ρώσους να χρησιμοποιούν το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων κατά παράβαση των κυρώσεων των ΗΠΑ, σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg στις 5 Μαΐου.

Η έρευνα για την εθνική ασφάλεια διεξάγεται παράλληλα με έρευνα του Ποινικού τμήματος, ανέφερε η υπηρεσία ειδήσεων, επικαλούμενη πέντε ανώνυμες πηγές. Η Binance αποτελεί αντικείμενο πολλών ερευνών στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης μιας έρευνας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για παραβιάσεις κατά ξεπλύματος χρήματος (AML).

Η Binance περιόρισε τις υπηρεσίες της στη Ρωσία μετά την επιβολή κυρώσεων στη χώρα τον Απρίλιο του 2022. Ωστόσο, συνέχισε να λειτουργεί εκεί, αποκλείοντας μόνο περιοχές της Ουκρανίας που δεν ήταν πλέον υπό τον κυβερνητικό έλεγχο και εξυπηρετώντας μόνο άτομα που δεν υπόκεινται σε κυρώσεις, σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας που μίλησε στην Cointelegraph.

Η Binance έχει επίσης κατηγορηθεί για παραβιάσεις του Know Your Customer (KYC) και AML, σε μήνυση που ασκήθηκε εις βάρος της τον περασμένο Μάρτιο.

Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως στην Cointelegraph, αλλά είπε στο Bloomberg σε δήλωση, ότι συμμορφώνεται με τις αμερικανικές και διεθνείς κυρώσεις και ότι τα πρωτόκολλά του KYC είναι σύμφωνα με εκείνα της παραδοσιακής τραπεζικής. Κάθε πελάτης υπόκειται σε ελέγχους ταυτότητας και κατοικίας, ανέφερε.

«Η πολιτική μας επιβάλλει μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής σε διπλές εγγραφές, ανώνυμες ταυτότητες και σκοτεινές πηγές χρημάτων».

Επιπλέον, σύμφωνα με το Bloomberg, η Binance «ήταν σε συζητήσεις» με το DOJ σχετικά με καταγγελίες ότι είχε παραβιάσει μια προηγούμενη έκδοση κυρώσεων κατά του Ιράν.

Η Binance δεν είναι το μόνο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που αντιμετωπίζει έλεγχο παραβίασης κυρώσεων. Η Poloniex κατέβαλε διακανονισμό 7,6 εκατομμυρίων δολαρίων στο Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, για παραβίαση των κυρώσεων κατά της Κριμαίας, της Κούβας, του Ιράν, του Σουδάν και της Συρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της 1ης Μαΐου.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...