Έρευνες προς το ανταλλακτήριο Kraken από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

ΑρχικήΝέαΈρευνες προς το ανταλλακτήριο Kraken από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Μοιραστείτε το

Η έρευνα φέρεται να εξετάζει ορισμένες προσφορές που έχει κάνει η Kraken στους πελάτες της στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα μπορούσαν να παραβιάζουν τη νομοθεσία περί χρεογράφων.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kraken φέρεται να διερευνάται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών για το εάν παραβίασε τους κανόνες σχετικά με την προσφορά τίτλων.

Σύμφωνα με μια αναφορά του Bloomberg στις 8 Φεβρουαρίου, η έρευνα σχετίζεται με ορισμένες προσφορές που έχει κάνει η Kraken σε πελάτες των ΗΠΑ. Άτομο που γνωρίζει το θέμα είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και μπορεί να καταλήξει σε διευθέτηση τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, σε αυτό το στάδιο, δεν είναι σαφές ποιες προσφορές ελέγχονται από τη ρυθμιστική αρχή. Όταν ρωτήθηκε για την υποτιθέμενη έρευνα, ένας εκπρόσωπος της SEC είπε στην Cointelegraph, «Η SEC δεν σχολιάζει την ύπαρξη ή μη πιθανής έρευνας».

Η Kraken δεν απάντησε σε κανένα σχόλιο.

The SEC’s Washington headquarters. Source: Wikipedia

Ο Gensler είπε τον Δεκέμβριο ότι ο κύριος στόχος του για τη ρύθμιση της κρυπτογράφησης καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, ήταν να συμμορφωθούν οι ανταλλαγές κρυπτογράφησης και οι πλατφόρμες δανεισμού, κάτι που, όπως είπε, θα μπορούσε να συμβεί μέσω εταιρειών που εγγράφονται στην SEC.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kraken, Dave Ripley, υποστήριξε τον Σεπτέμβριο ότι δεν είδε την ανάγκη να εγγραφεί ως ανταλλακτήριο με την SEC, επειδή δεν προσφέρει τίτλους, προσθέτοντας ότι «Δεν υπάρχουν tokens που να είναι τίτλοι και μας ενδιαφέρει να τους εισάγουμε. ”

Ωστόσο, ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θεωρεί ότι τα περισσότερα κρυπτονομίσματα εκτός από το Bitcoin είναι τίτλοι.

Παρόλα αυτά, η SEC πρόσφατα παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης έφεσης στις 30 Ιανουαρίου, στην υπόθεση LBRY κατά SEC ότι η πώληση των LBRY Credits (LBC) στη δευτερογενή αγορά δεν είναι τίτλοι, αφού ο δικαστής πείστηκε με επιχείρημα του δικηγόρου John Deaton, τονίζοντας ότι τα δικαστήρια δεν έκριναν ποτέ ότι το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο αποτελεί τίτλο σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Η ρυθμιστική αρχή αναφέρεται συχνά στο “Howey test” για να προσδιορίσει τι είναι ο τίτλος. Το όνομα προέρχεται από την υπόθεση SEC v Howey από το 1946, η οποία δημιούργησε προηγούμενο στις ΗΠΑ για το ποιες συναλλαγές θεωρούνται τίτλοι.

Θεώρησε ότι μια συναλλαγή πληροί τις προϋποθέσεις ως επενδυτική σύμβαση —και επομένως θεωρείται ως τίτλος— όταν υπάρχει επένδυση σε κοινή επιχείρηση με κέρδη, που αποκτώνται αποκλειστικά από την εργασία τρίτων.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...