Ερευνητές της Google έφτιαξαν την εικονική πολη “Smallville” με Chat GPT bots και μπαράκια

ΑρχικήΝέαΕρευνητές της Google έφτιαξαν την εικονική πολη "Smallville" με Chat GPT bots...

Μοιραστείτε το

Σε μια νέα μελέτη, ερευνητές από τη Google και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ δημιούργησαν μια εικονική πόλη με 25 ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης (AI), που παρατηρήθηκαν να ξυπνούν, να μαγειρεύουν πρωινό, να πηγαίνουν στη δουλειά, στο μπαρ, για μεσημεριανό γεύμα με φίλους και ακόμη και να διοργανώνουν ένα πάρτι.

Τα ρομπότ ήταν εκπαιδευμένα στο ChatGPT και μπορούσαν να κάνουν ευρεία εύρεση πληροφοριών για τον εαυτό τους, για άλλα ρομπότ και την πόλη τους “Smallville”. Η μελέτη αυτή είναι εμπνευσμένη από παιχνίδια όπως το “The Sims” και ο στόχος της είναι να δημιουργήσει μια μικρή, διαδραστική κοινωνία ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης.

Τα αποτελέσματα της μελέτης οδήγησαν τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι τα AI bots μπορούν να συμπεριφερθούν πολύ ανθρώπινα. Οι AI πράκτορες ήταν σε θέση να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους και να επικοινωνούν με άλλους πράκτορες, καθώς και να αλληλεπιδρούν με αντικείμενα και να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους ανάλογα με την κατάσταση. Οι ερευνητές σημείωσαν επίσης ότι οι πράκτορες εμφανίζουν συμπεριφορές που θυμίζουν ανθρώπους, όπως η ανάγκη για κοινωνική αλληλεπίδραση και η αναζήτηση ευχάριστων εμπειριών.

Ένα παράδειγμα που κοινοποιήθηκε στη μελέτη εξήγησε ότι η πράκτορας “Isabella Rodriguez” κάλεσε άλλους εννέα πράκτορες σε ένα πάρτι για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο καφέ της πόλης.

A string of conversations that were carried out between the AI agents in relation to the upcoming Valentine’s Day party. Source: ArXiv

Σε ένα άλλο παράδειγμα που δείχνει την καθημερινότητα ενός πράκτορα AI, ο «Τζον Λιν» ξύπνησε στις 7 το πρωί, βούρτσισε τα δόντια του, έκανε ένα ντους, έφαγε πρωινό και διάβασε τα νέα στο σαλόνι του.

Πριν φύγει ο γιος του Τζον για το σχολείο, τον ρώτησε σε τι θα δούλευε εκείνη τη μέρα. Ο Έντι απάντησε και ο Τζον σχολίασε γι’ αυτό πριν μοιραστεί τα νέα με τη “σύζυγο” του, τη Μέι.

A morning in the life of a generative agent, John Lin with his wife Mei and son Eddy. Source: ArXiv

Ωστόσο, δεν πήγαν όλα καλά στο πείραμα. Ενώ η μνήμη κάθε AI bot θα αυξανόταν με κάθε αλληλεπίδραση, μερικές φορές οι πλέον σχετικές πληροφορίες δεν ανακτήθηκαν και, ως αποτέλεσμα, “μερικοί πράκτορες επέλεξαν λιγότερο “τυπικές” τοποθεσίες για τις ενέργειες τους.

Για παράδειγμα, όταν οι πράκτορες αποφάσιζαν πού θα γευματίσουν, πολλοί αρχικά επέλεξαν το μπαρ της πόλης. Ωστόσο, οι ερευνητές είπαν:

“Καθώς μερικοί πράκτορες έμαθαν για ένα κοντινό μπαρ, επέλεξαν να πάνε εκεί για μεσημεριανό γεύμα, παρόλο που το μπαρ προοριζόταν να είναι μια τοποθεσία συγκέντρωσης για αργότερα μέσα στην ημέρα, εκτός αν η πόλη είχε αυθόρμητα αναπτύξει μια συνήθεια απογευματινού ποτού».

Σε ένα άλλο παράδειγμα, μερικοί πράκτορες AI μπήκαν σε καταστήματα στο Smallville που ήταν κλειστά, ενώ μερικοί φοιτητές μπήκαν στο μπάνιο των κοιτωνών επειδή νόμιζαν ότι μπορεί να είναι κατειλημμένο από άλλους.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι σύντομα θα επεκτείνουν την “έκφραση” και την “απόδοση” των πρακτόρων AI μέσω του πιο προηγμένου GPT-4, της τελευταίας εκδοχής του ChatGPT, το οποίο έχει περάσει τις αμερικανικες εξετάσεις του λυκείου και τις δικηγορικές εξετάσεις με ποσοστό επιτυχίας 90%.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...