Ethereum (ETH): Θα είναι αρκετές οι αναβαθμίσεις δικτύου για να αυξήσουν την τιμή;

ΑρχικήΝέαEthereum (ETH): Θα είναι αρκετές οι αναβαθμίσεις δικτύου για να αυξήσουν την...

Μοιραστείτε το

Το δίκτυο δοκιμών Zhejiang του Ethereum και οι ανακοινώσεις αναβάθμισης της Σαγκάης προκάλεσαν έντονη δράση των τιμών.
Το κοινωνικό συναίσθημα δείχνει μια πιθανή σταθερή απόδοση της τιμής Φεβρουαρίου.

Το Ethereum έχει επιτύχει εντυπωσιακή απόδοση 43% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα. Ωστόσο, πρόσφατα υπήρξαν ανάμεικτα μηνύματα γύρω από το πρωτοποριακό δίκτυο έξυπνων συμβάσεων.

Το Ethereum έγινε αποπληθωριστικό μετά την ολοκλήρωση του The Merge και την εφαρμογή της πρότασης βελτίωσης Ethereum 1559. Το EIP επέτρεψε την καύση ενός μηχανισμού για τα τέλη αερίου στο δίκτυο και προκάλεσε αποπληθωρισμό της παροχής ETH τον Δεκέμβριο του 2022. Ωστόσο, η τιμή ETH είναι ουσιαστικά στο ίδιο επίπεδο με όταν συνέβη η συγχώνευση.

Μια ματιά σε ορισμένα δεδομένα στην αλυσίδα μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε πώς τοποθετούνται οι φάλαινες Ethereum για τις επόμενες εβδομάδες.

Σταθερή τιμή του Ethereum μετά την ανακοίνωση αναβάθμισης δικτύου

Το Ethereum (ETH) έχει αυξηθεί επί του παρόντος κατά 36% από την αρχή του 2023. Άλλα ανταγωνιστικά altcoins layer-1 όπως το Cardano (ADA), το Polygon (MATIC) και το Solana (SOL) έχουν όλα ξεπεράσει, με 57%, 62% και 132% αυξήσεις YTD (year to date), αντίστοιχα.

Ethereum Price and Whale Transaction Charts February 2023 | Source: Santiment

Μετά την ανακοίνωση της 31ης Ιανουαρίου του δικτύου δοκιμών Zhejiang, το οποίο θα επέτρεπε τη δοκιμή της λειτουργικότητας απόσυρσης πονταρίσματος, το ETH παρέμεινε σταθερό γύρω στο όριο των $1.600. Δεδομένα on-chain από τη Santiment δείχνουν ότι οι μεγάλες συναλλαγές μεταξύ 100.000 και 1 εκατομμυρίου δολαρίων έχουν μειωθεί από τα μέσα Ιανουαρίου.

Καθώς μπαίνουμε στον Φεβρουάριο, η δραστηριότητα του δικτύου Ethereum έχει μειωθεί. Από το υψηλό YTD των 1,18 εκατομμυρίων, ο όγκος συναλλαγών 24 ωρών στο Ethereum, μειώθηκε σημαντικά κάτω από τις 800.000 τον Φεβρουάριο, όπως αποκάλυψαν τα στοιχεία της Santiment.

Ethereum Transaction Count February 2023 | Source: Santiment

Ωστόσο, παρά την επίμονη μείωση του αριθμού των συναλλαγών, το Ethereum διατήρησε με επιτυχία την υποστήριξη του ύψους $1.400.

Ethereum IOMAP analysis. February 2023. Source: IntoTheBlock

Τα δεδομένα In/Out of the Money (IOMAP) από το IntoTheBlock δείχνουν ότι το ETH είναι πιο πιθανό να σπάσει την αντίσταση των $1.700 παρά να χάσει την υποστήριξή του στα $1.400.

Το IntoTheBlock εκτιμά τα δεδομένα του IOMAP συγκρίνοντας τις τιμές αγοράς του ETH που διατηρούνται σε πορτοφόλια με τις τρέχουσες τιμές.

Σύμφωνα με την τρέχουσα ανάλυση του IOMAP, το ETH παρέμεινε πάνω από τα $1.400, επειδή λιγότεροι κάτοχοι είναι πιθανό να σπάσουν ακόμη και σε επίπεδο αντίστασης. Πολλοί συμμετέχοντες στο δίκτυο απορροφούν αυτήν τη στιγμή την πίεση των πωλήσεων.

Θέσεις Μελλοντικών Αγορών

Οι αγορές μελλοντικής εκπλήρωσης είναι εκεί όπου οι έμποροι στοιχηματίζουν στη μελλοντική απόδοση ενός υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου. Οι τάσεις και οι τιμές της αγοράς συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης ETH, αποτελούν βασικούς δείκτες κατά την αξιολόγηση της πιθανότητας ενός ράλι.

Επί του παρόντος, οι θέσεις long/short δείχνουν σημάδια προσοχής, καθώς περισσότεροι επενδυτές στοιχηματίζουν σε πτώση τιμής ETH τις επόμενες εβδομάδες.

ETH Long vs Short Ratio February 2023. Source: Coinglass

Από τότε που έφτασε στο ανώτατο όριο του 2023 στο 1,13, ο λόγος ETH long/short έχει πέσει κάτω από το 0,96 στις 5 Φεβρουαρίου.

Η Coinglass υπολογίζει την αναλογία long/short συγκρίνοντας τον όγκο των θέσεων long έναντι short που κατέχουν οι έμποροι παραγώγων ETH στις προθεσμιακές αγορές. Η πτώση της αναλογίας long/short δείχνει ότι οι επενδυτές προβλέπουν επικείμενη πτώση των τιμών.

Ethereum Weighted Sentiment February 2023. Source: Santiment

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα δεδομένα σταθμισμένου συναισθήματος της Santiment δείχνουν ότι η κοινωνική αντίληψη γύρω από το Ethereum είναι σε μεγάλο βαθμό αρνητική.

Αλλά όλα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν γρήγορα εάν οι αναλήψεις του δικτύου δοκιμών Zhejiang είναι επιτυχείς χωρίς σημαντικές τεχνικές ανησυχίες. Το δοκιμαστικό δίκτυο Zhejiang πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 7 Φεβρουαρίου ενόψει της αναβάθμισης στη Σαγκάη αργότερα τον Μάρτιο.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...