Ethereum: Σύντομα 100 εκατομμύρια διευθύνσεις με μη μηδενικό υπόλοιπο

ΑρχικήΝέαEthereum: Σύντομα 100 εκατομμύρια διευθύνσεις με μη μηδενικό υπόλοιπο

Μοιραστείτε το

Τι σημαίνει αυτό το για την τιμή του;

Ο αριθμός των διευθύνσεων Ethereum με μη μηδενικό υπόλοιπο έφτασε σε νέο υψηλό ρεκόρ τη Δευτέρα, στα 92,5 εκατομμύρια. Το bear market του 2022, το οποίο κορυφώθηκε με την κατάρρευση της FTX τον Νοέμβριο, δεν φαίνεται να επηρέασε την αύξηση του αριθμού των διευθύνσεων μη μηδενικού υπολοίπου.

money.com

Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν τον αριθμό των διευθύνσεων Ethereum που κατέχουν μη μηδενικό υπόλοιπο, ως μεσολάβηση για την ευρύτερη «υιοθέτηση» της κεφαλαιοποίησης της αγοράς. Βλέποντας μέσα από αυτό το πρίσμα, η συνεχής, φαινομενικά ασταμάτητη αύξηση του αριθμού των μη μηδενικών ισοζυγίων διευθύνσεων Ethereum, μπορεί να ερμηνευθεί ως ένα μακροπρόθεσμο ανοδικό σημάδι για το κρυπτονόμισμα.

100 εκατομμύρια πορτοφόλια μη μηδενικών διευθύνσεων το 2ο τρίμηνο

Τα τελευταία τρία χρόνια, το Ethereum έχει προσθέσει περίπου 20 εκατομμύρια διευθύνσεις με μη μηδενικό υπόλοιπο ετησίως. Επομένως, ο υπολογισμός του fag box υποδηλώνει ότι, με μόνο περίπου 7,5 εκατομμύρια να απομένουν, το σήμα των 100 εκατομμυρίων διευθύνσεων πιθανότατα θα σημειωθεί κάποια στιγμή στο δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Αυτό θα είναι αναμφίβολα μεγάλη είδηση. Οι αγορές κρυπτονομισμάτων είναι εμφανώς ασταθείς όταν πρόκειται να ανταποκριθούν στις συνθήκες της αγοράς. Οι traders δεν θα πρέπει να εκπλήσσονται όταν βλέπουν το Ethereum να παίρνει ώθηση, αμέσως μετά το χτύπημα των 100 εκατομμυρίων μη μηδενικών διευθύνσεων, εν μέσω όλης της διαφημιστικής εκστρατείας και του θετικού αντίκτυπου που πιθανότατα θα προσελκύσει.

Άλλες μετρήσεις που σηματοδοτούν τη συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη του δικτύου

Η αύξηση του αριθμού των μη μηδενικών υπολοίπων Ethereum, θεωρείται από ορισμένους ως μια υπερβολικά ωμή μέτρηση. Κάθε νέα μη μηδενική διεύθυνση δεν σημαίνει απαραίτητα και έναν νέο χρήστη Ethereum.

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση από την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού blockchain Alchemy, για τον αριθμό των έξυπνων συμβολαίων που αναπτύχθηκαν στο κεντρικό δίκτυο Ethereum, σημείωνε ότι αυξήθηκε εντυπωσιακά κοντά στο 300% το 2022.

Αυτό σημαίνει ότι η ανάπτυξη των έξυπνων συμβολαίων ταίριαζε κατά προσέγγιση με τον ρυθμό αύξησης της, που παρατηρήθηκε το 2021. Υπήρχαν 4,6 εκατομμύρια έξυπνες συμβάσεις που αναπτύχθηκαν στο blockchain Ethereum στο τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2022, σημειώνει η έκθεση.

«Η κοινότητα προγραμματιστών Web3 αποδεικνύεται εξαιρετικά ανθεκτική», σχολίασε ο Jason Shah, επικεφαλής ανάπτυξης της Alchemy.

Αποπληθωρισμός Ethereum: Ένας ακόμη λόγος για να κερδίσει έδαφος το 2023

Το bear market στις αγορές κρυπτονομισμάτων που ξεκίνησε πριν από ένα περίπου χρόνο πριν (το ETH μειώθηκε περίπου 67,5% από τα υψηλά ρεκόρ του Νοεμβρίου του 2021), σημαίνει ότι η πτώση της τιμής του Ethereum ήταν η κυρίαρχη ιστορία τα τελευταία τρίμηνα.

Μία βασική αλλαγή που έγινε όμως τον Σεπτέμβριο του 2022 στο πρωτόκολλο Ethereum, πιθανό να δώσει στο κρυπτονόμισμα μια σημαντική μακροπρόθεσμη ώθηση. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Ethereum πέρασε από τη χρήση ενός μηχανισμού συναίνεσης απόδειξης εργασίας (Pow), στη χρήση του πολύ λιγότερο ενεργοβόρου μηχανισμού συναίνεσης απόδειξης συμμετοχής(PoS).

Αυτό όχι μόνο μειώνει τις ανησυχίες για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο του κρυπτονομίσματος, κάτι που μπορεί να το βοηθήσει να προσελκύσει θεσμικές ροές κεφαλαίων τα επόμενα χρόνια, αλλά μειώνει και τον ρυθμό πληθωρισμού του.

Πράγματι, από την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, το ετήσιο ποσοστό έκδοσης του Ethereum ήταν περίπου 0,55%, ενώ το ποσοστό καύσης του ήταν λίγο κάτω από 1,2%. Ως αποτέλεσμα, το Ethereum αντιμετωπίζει επί του παρόντος αποπληθωρισμό με ρυθμό περίπου 0,65% ετησίως. Όταν το Ethereum ήταν ακόμα ένα blockchain απόδειξης εργασίας, ο πληθωρισμός του ήταν γύρω στο 4% με 5%.

Ορισμένοι αναλυτές έχουν υποθέσει ότι ο αποπληθωριστικός αντίκτυπος της συγχώνευσης μπορεί να ήταν αυτός που βοήθησε να αποτραπεί η πτώση του ETH κάτω από τα 1.000 $ και να χτυπήσει την χαμηλότερη ετήσια τιμή αμέσως μετά την κατάρρευση της FTX. Αντίθετα, το Bitcoin πέτυχε την χαμηλότερη ετήσια τιμή μετά την καττάρρευση της αυτοκρατορίας της FTX.

Το Ethereum θα υποβληθεί σύντομα στην επόμενη σημαντική αναβάθμισή του.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...